Ας αποφασίσουν ποιο ποδόσφαιρο θέλουν, τη νομιμότητα (της ΑΕΚ) ή τα… τανκς

Ας αποφασίσουν ποιο ποδόσφαιρο θέλουν, τη νομιμότητα (της ΑΕΚ) ή τα… τανκς
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου επιχειρεί να βγάλει άκρη με την παράνοια και το ψέμα που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στοχεύοντας την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σας τα έλεγα και πριν από λίγες ημέρες. Κακό πράγμα η λήθη. Μερικές φορές θέλεις να ξεχνάς για να προχωρήσεις, άλλες φορές φαίνεται πως θέλεις να ξεχνάς, για να μην βρίσκεις μπροστά τη συνείδηση σου.

Η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, οι περισσότερες ομάδες που δεν θέλησαν να μετατραπούν σε δορυφόροι και να κερδάνε αυτοί και ο Ολυμπιακός που έλεγε μια ψυχή, πλήρωσαν ακριβά την ποδοσφαιρική «χούντα» της 30ετίας. Αλλά φαίνεται, πως κάποιοι δεν έβαλαν μυαλό. Πέρασε ο καιρός και αναπολούν την ανακήρυξη πρωταθλητών πριν ξεκινήσει η σεζόν.

Βρισκόμαστε σε μια αγωνιστική περίοδο όπου ο Ολυμπιακός είναι πρώτος, ο Παναθηναϊκός δεύτερος. Να πει κανείς πως έχουν παράπονα από τη διαιτησία φέτος, θα φτάσει στα όρια του παράλογου. Αλλά θα πει κανείς, δεν είναι έτσι; Εδώ βγήκε ανακοίνωση του Παναθηναϊκού κατά ΑΕΚ, Μελισσανίδη και ΕΠΟ, για μια κίτρινη σε φάουλ στη σέντρα που έδωσε ο Διαμαντόπουλος. Με τον οποίο η ΑΕΚ ηττήθηκε καθαρά στην Κρήτη, αλλά δεν αφήνουμε ποτέ την αλήθεια να μας χαλάσει μια ωραία ιστορία.

Ο Βαρδινογιαννισμός και ο Κύζας!

Κάπου χάνεται το μυαλό με όλη αυτήν την κατάσταση. Και δεν κάνω μαθήματα ιστορίας. Μπορούμε όποτε θέλει ο καθένας να ανοίξουμε το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να την πιάσουμε απ’ όπου τραβά η ψυχή του καθενός. Από τον Μαντζαβελάκη και τον Ασπρογέρακα, μέχρι τα χρόνια του Βαρδινογιαννισμού. Αλλά ας μην τρέχουμε τόσο πίσω. Οσοι εκφράζουν αποτροπιασμό για την παρούσα κατάσταση, πιθανόν να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους όμορφες στιγμές του παρελθόντος. Τότε που το σύστημα της τρισκατάρατης ΕΠΟ, άλλαζε πέντε φορές την σύνθεση της ΚΕΔ μέσα σε ένα χρόνο, ανάλογα με το πως ξυπνούσε ο χαλίφης. Το σύστημα που έχριζε σε ένα βράδυ διεθνή τον κάθε απίθανο και αμέσως τον έβαζε σε κρίσιμο ματς που ήξερε καλά τι έπρεπε να κάνει. Όπως τότε, που μια Τετάρτη βράδυ έκαναν διεθνή τον Κύζα και μετά χάνονταν τα ίχνη του σε ξενοδοχείο πλησίον των εταιρικών γραφείων ομάδας που είναι κοντά σε λιμάνι, για να μείνει προσηλωμένος πριν από ένα ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

Οι αμετανόητοι

Τα ξεχάσατε αυτά; Σας ξινίζουν που είπε και ο Κασελάκης όσα συμβαίνουν τώρα; Το ποδόσφαιρο είναι καθρέπτης της κοινωνικής ζωής. Πως καμιά φορά, όταν ξεχαρβαλώνεται η δημοκρατία έρχονται ορισμένοι αμετανόητοι της χούντας να μας θυμίσουν τα ανδραγαθήματα της δικτατορίας; Ε, έτσι και στην μπάλα, όσοι δεν θέλουν την κανονικότητα (με τα λάθη και τις παραλείψεις της), οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ποδοσφαιρική χούντα. Οσα συνέβησαν με την ανάδειξη του νέου αρχιδιαιτητή, προέκυψαν από μια διαδικασία απόλυτα προβλεπόμενη. Η UEFA δεν έδωσε υποψήφιους, έχει εγκρίνει αυτόν που βρήκε η ΕΠΟ και αυτό έγινε και σε επαφή με τον Ροσέτι. Αν και μόνο ο πρόεδρος της ΕΠΟ έχει δικαίωμα να προτείνει αρχιδιαιτητή και να τεθεί προς έγκριση, παρόλα αυτά ζήτησε και είχε την έγκριση της UEFA. Μιλούν για ασυδοσία της ΕΠΟ, σε μια εποχή που όλοι ξέρουν πως δεν καθορίζει τίποτα η διαιτησία. Θα μπορούσε να είναι μια λύση να αναλάβουν αρχιδιαιτητές ο Σωμαρακάκης και ο Ζωγράφος (ανατριχίλα).

Το ποιοι ήθελαν να ελέγχουν την ΕΠΟ για να αυτοδιορίζονται πρωταθλητές και ποιοι ήθελαν να αλλάξει αυτό για να βγαίνει ο πρωταθλητής στο γήπεδο, το έχει αποδείξει η ζωή η ίδια και η κατανομή των τίτλων από το 2016 και μετά. Δεν μπορεί να μην το βλέπει αυτός κάποιος. Δεν μπορεί ακόμα να υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμούν, πως η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό τα… βρήκαν για τα περυσινά πλέι οφ, όταν είναι ξεκάθαρο πως το θέμα θα περνούσε σε ψηφοφορία ανάμεσα στις ομάδες που συμμετείχαν και δεν θα περνούσε, γιατί απλά δεν υπήρχε.

Η παράνοια με τα όλα της

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X