Η ΑΕΚ έχει και άμυνα και σκόρερ αμυντικούς και Μάνταλο αρχηγό!

Η ΑΕΚ έχει και άμυνα και σκόρερ αμυντικούς και Μάνταλο αρχηγό!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τα μηνύματα που έδωσε η ΑΕΚ με την επικράτηση επί του Παναιτωλικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπορεί ένα ματς που αποτέλεσε τυπική διαδικασία να δώσει τόσα πολλά μηνύματα για το μέλλον και να γεμίσει πίστη τον κόσμο της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα; Αν κρίνουμε με βάση όσα συνέβησαν στο ματς με τον Παναιτωλικό, η απάντηση είναι αναμφίβολα θετική. Η ΑΕΚ έκλεισε τον δεύτερο κύκλο αγώνων της φετινής σεζόν με άκρως εξαιρετικό τρόπο, έχει σίγουρα θετικό πρόσημο και φρόντισε με την εικόνα της στο φινάλε να δείξει πως έρχεται για να διατηρήσει όσα κέρδισε πέρυσι.

Αναλογιστείτε, πως φτάσαμε στις 8 Οκτωβρίου για να δούμε το πρώτο φετινό ματς της ΑΕΚ που δεν ήταν γκραν γκινιόλ. Δεν είχε μεγάλες αναταραχές στα συναισθήματα, κύλησε όπως πρέπει να είναι τα ματς ειδικά στην έδρα της με ομάδες από το μέσο όρο. Σε όλα τα προηγούμενα, άλλα δύσκολα και άλλα βατά, υπήρξαν… θριλεράκια. Τώρα, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα. Η ΑΕΚ απέδειξε ξανά πως τα έχει όλα. Και όταν λέω όλα, εννοώ όλα.

Η άμυνα και οι σκόρερ

Για ποια πράγματα υπήρχαν αμφιβολίες το προηγούμενο διάστημα; Σίγουρα πολλοί θα πουν για την αμυντική λειτουργία. Η ΑΕΚ πέτυχε για πρώτη φορά σε φετινό παιχνίδι της να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Δεν είχε παίξει βέβαια απέναντι σε ομάδες της σειράς, αλλά σίγουρα δεν έλεγε κανείς πως η ΑΕΚ ενθουσίαζε με την αμυντική συνοχή της. Το πέτυχε, ακόμα και όταν ο Παναιτωλικός βγήκε από το καβούκι του και έψαξε κάποιο γκολ. Θα πω ακόμα περισσότερο, πως το πέτυχε ακόμα και όταν δεν επιχείρησε απλά να χαμηλώσει το τέμπο, αλλά κόντεψε να… σβήσει τη μηχανή και αυτό πάντα εγκυμονεί κάποιους κινδύνους. Τι άλλο αποτελούσε θέμα συζήτησης; Πως η ΑΕΚ δεν βρίσκει εύκολα γκολ και δεν σκοράρουν οι επιθετικοί. Και κοίτα να δεις, σε ματς που δεν σκόραραν οι επιθετικοί, δεν βρήκαν δίχτυα ούτε καν οι μέσοι, η Ενωση πέτυχε τρία τέρματα. Με σκόρερ τρεις αμυντικούς της. Και όπως είπε ο Αλμέιδα είναι σημαντικό όταν οι επιθετικοί δεν έχουν την τύχη να πετύχουν ένα γκολ, οι υπόλοιποι παίκτες να καλύπτουν αυτό το κενό.

Να ανησυχεί κανείς για τα γκολ που δεν ήρθαν από τα φορ; Όχι λέω. Ο Λιβάι είναι στα πιτς, ο Πόνσε και ο Φαν Βέερτ προφανώς ταίριαζαν καλύτερα μέσα σε αυτό το παιχνίδι, αλλά είναι προφανές πως ο Αλμέιδα ήθελε να δοκιμάσει κάτι άλλο. Γιατί μελλοντικά, έρχονται ματς που πιστεύω πως θα δούμε ακόμα αρκετές φορές ακόμα τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης. Αρα, είναι σημαντικό να θυμάται τη θέση. Και ας μην σκόραρε τώρα, θα έρθουν όταν πρέπει.

«Μίλησε» ο κόσμος

Αυτά τα είδαν αναμφίβολα και τα ανέδειξαν οι περισσότεροι. Εγώ θα κρατήσω δύο στοιχεία ακόμα από το παιχνίδι. Το πρώτο αφορά τον ίδιο τον κόσμο της ΑΕΚ. Σε μια βραδιά που κάποιοι έφυγαν να ψηφίσουν (λέμε τώρα, με κάτω από 50% συμμετοχή), όπου ο καιρός ήταν καλός και τραβούσε μια εκδρομούλα, εκείνοι ανηφόρισαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σχεδόν γεμάτο ξανά το γήπεδο, τρομερός παλμός και ενθουσιασμός.

Ηταν τόσο εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα, που ακόμα και όταν η ΑΕΚ έπαιζε με τη φωτιά και φαίνεται πως κοιτούσε συνεχώς το ρολόι και πως θα τελειώσει μια ώρα αρχύτερα το παιχνίδι, ο κόσμος ήταν εκείνος που ανέβασε τους παίκτες και τους «ξύπνησε». Τα συνθήματα της εξέδρας, η εικόνα με ένα γήπεδο στο πόδι, εκτιμώ πως ήταν εκείνα που έκαναν τους παίκτες της να πάρουν ξανά τα πάνω τους, να φτάσουν σε ένα γκολ ακόμα, ένα δοκάρι και ένα γκολ που ακυρώθηκε.

Ο Μάνταλος αρχηγός!

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X