Η κακή εικόνα της ΑΕΚ εντός παρκέ και τα περίεργα που συμβαίνουν εκτός από αυτό

Η κακή εικόνα της ΑΕΚ εντός παρκέ και τα περίεργα που συμβαίνουν εκτός από αυτό
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στο Λαύριο και την μυστηριώδη.. εξαφάνιση του Καμπενγκέλε

Η ΑΕΚ έχασε πολύ εύκολα από το Λαύριο στο Λιόσια και ξεκίνησε με ήττα σε ένα ματς από αυτά που η νίκη είναι μονόδρομος. Η μέρα έτσι και αλλιώς δεν ξεκίνησε καλά, αφού όταν φτάσαμε στο γήπεδο και είδαμε την 12δα, αυτή είχε 5 ξένους, με τον Καμπενγκέλε και τον Μάκλεμορ, εκτός. Η τραγική εμφάνιση της Ένωσης απογοήτευσε όσους είδαν τον αγώνα και περίμεναν κάτι καλύτερο, αλλά και αυτά που γίνονται εκτός γηπέδων είναι τουλάχιστον περίεργα.

Καμία διαφορά από τα φιλικά

Έχοντας δει σχεδόν όλα τα φιλικά, η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να δω μια ΑΕΚ που θα παίξει καλό μπάσκετ και θα κερδίσει άνετα, είχα προετοιμαστεί για ένα ματς ντέρμπι, αλλά τελικά έπεσε πολύ έξω. Προέκυψε άνετη νίκη, αλλά του Λαυρίου όχι της ΑΕΚ. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που είδαμε στο παρκέ, από μια ομάδα που φαίνεται τρομερά αδούλευτη σε άμυνα και επίθεση.

Η εικόνα αυτή είναι συνέχεια από τα φιλικά παιχνίδια, που η ΑΕΚ δεχόταν εύκολα πολλούς πόντους και πλέον αυτό γίνεται και στα επίσημα, που οι δοκιμές λιγοστεύουν. Πραγματικά δεν ξέρω τι να γράψω για το παιχνίδι. Το αμυντικό πρόβλημα είναι τεράστιο, όχι μόνο γιατί οι περισσότεροι παίκτες δεν είναι καλοί αμυντικοί, αυτό το ξέραμε, αλλά και γιατί η αμυντική λειτουργία της ομάδας είναι για κλάματα. Αλληλοκαλύψεις, περιστροφές, βοήθειες είναι λέξεις άγνωστες για αυτήν την ομάδα, με εξαίρεση 2-3 παίκτες, που έχουν αντίληψη και προσπαθούν να σώσουν τα προσχήματα.

Επιθετικά η ομάδα μοιάζει τρομερά αδούλευτη, λίγα play, ακόμα λιγότερες ιδέες στο παιχνίδι. Αν 3-4 πραγματικά ποιοτικοί παίκτες που έχει το ρόστερ βάλουν, τότε προχωράμε, αν όχι, δεν υπάρχει plan b. Δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνουμε την κασέτα είναι νέα ομάδα, θέλει χρόνο και μπλα μπλα. Προφανώς αυτά ισχύουν, αλλά υπάρχει και μια σημαντική προϋπόθεση που την γράφω κάθε χρόνο (δυστυχώς). Για να υπάρχει υπομονή και στήριξη από τον κόσμο, ακόμα και σε κακές εμφανίσεις όπως η χθεσινή, θα πρέπει να υπάρχει και βελτίωση με τον καιρό. Αν η ομάδα δείχνει ότι σε κάθε αγώνα γίνεται και καλύτερη σε κάποια σημεία του παιχνιδιού της, τότε σημαίνει ότι γίνεται δουλειά και με την πάροδο του χρόνου, θα παίξει όπως πρέπει.

Στην περίπτωση της φετινής ΑΕΚ, από το πρώτο φιλικό πριν 1.5 μήνα μέχρι σήμερα, έχει την ίδια εικόνα πάνω κάτω, τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες αδυναμίες. Δεν γνωρίζω αν η τακτική εκμάθησης του Πλάθα είναι χρονοβόρα και δύσκολη, αλλά αυτά τα παιχνίδια, κουτσά στραβά πρέπει να τα κερδίζει μόνο με την ποιότητα των παικτών. Αν δεν κερδίζει ούτε αυτά, τότε δεν μπορεί να «αγοράζει» χρόνο και η πίεση θα γίνει ανυπόφορη.

Δεν ξέρω αν το αντιληφθήκατε, αλλά το Λαύριο έπαιξε σε πολλά σημεία του αγώνα με τον Σπίρτζιο και τον Δεϊμέζη. Η Ένωση δεν μπόρεσε ποτέ να βρει λύσεις απέναντι στους δαιμόνιους γκαρντ που είχε το Λαύριο και οι οποίοι εκτέλεσαν την ΑΕΚ, είτε από ατομικές ενέργειες είτε από καλή κυκλοφορία της μπάλας.

Ο Ζοάν Πλάθα έχει πει πολλές φορές ότι χρειάζεται χρόνο η ομάδα του, οι άνθρωποι της ΑΕΚ λένε ότι δίνει πολύ βάση στο να καταλάβουν οι παίκτες του, την φιλοσοφία που θέλει να τους περάσει και κάπου εδώ μπαίνουν και τα αποτελέσματα. Πολλές φορές έχω γράψει και πολλοί διαφωνούν, ότι όταν η ΑΕΚ χτίζεται από το μηδέν κάθε καλοκαίρι, δεν μπορεί να μιλάει για στόχους. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάζει είναι να γίνει ομάδα και να παίξει κανονικό μπάσκετ. Όταν και αν γίνει αυτό, τότε με την ποιότητα του ρόστερ μπορεί να δει τι μπορεί να πετύχει. Το να λέμε πρέπει να προκριθεί στο BCL, όταν εμφανίζει αυτήν την εικόνα, είναι τουλάχιστον ουτοπικό. Ας βελτιωθεί πρώτα και ξανασυζητάμε.

Πολλά παράξενα συμβαίνουν

Πάμε και στα εξωαγωνιστικά που για ακόμα μια φορά, η ΑΕΚ μας εντυπωσίασε. Εκτός 12δας ο Καμπενγκέλε, εκτός και ο Μάκλεμορ. Χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση, αναγκαστικά ρωτήσαμε για να μάθουμε τι έγινε. Η απάντηση ήταν ότι για τον Αμερικανό δεν έχει έρθει το letter of clearance και για τον Καναδό ότι έχει ένα μικροτραυματισμό.

Ας πούμε ότι για τον Μάκλεμορ, αφού τα μπαν διευθετήθηκαν Πέμπτη προς Παρασκευή, έπεσαν πάνω σε απεργία στην Κίνα και δεν πρόλαβαν να πάρουν το LoC. Υπάρχει λογική σε αυτό, χωρίς βέβαια να αφαιρεί τις ευθύνες που υπάρχουν, καθώς είναι ένας παίκτης που βρίσκεται εδώ δύο μήνες. Ας πλήρωναν τα μπαν πιο νωρίς για να τον έχουν, δεν φταίει η απεργία στην Κίνα για αυτό.

Πάμε και στον Καμπενγκέλε. Είχε ένα μικροτραυματισμό λέει και έμεινε εκτός αποστολής. Σε ερώτηση που έγινε στον Πλάθα για το θέμα, απάντησε αυτό είναι θέμα του κλαμπ, όχι δικό μου. Δηλαδή ο προπονητής δεν αναγνώρισε θέμα τραυματισμού, αλλιώς θα έλεγε όπως όλοι οι προπονητές, ότι έχει κάποιο πρόβλημα για παράδειγμα στο πόδι και περιμένουμε τους γιατρούς, αλλά μας παρέπεμψε στην διοίκηση.

Σημειωτέον ότι ο Μάκλεμορ ήταν στο γήπεδο, ενώ ο Καμπενγκέλε, όχι. Τι νόημα έχει όλο αυτό, πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή όλο αυτό το κρυφτό για κάτι που δεν θα έκανε και μεγάλη διαφορά ας πούμε, αν έλεγαν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Ίσα ίσα που θα έδειχνε ότι μπροστά στην πειθαρχία, δεν κοιτάζουν ονόματα. Ειδικά με την εικόνα που είχε η ΑΕΚ στο γήπεδο, κανείς δεν θα ασχολιόταν παραπάνω.

Το ξεκίνημα της χρονιάς, θυμίζει πολύ το αντίστοιχο πριν δύο χρόνια που η ΑΕΚ ψαχνόταν. Το πλήρωσε τότε με αποκλεισμό από το BCL, μέχρι να βρει τα πατήματα της και να παίξει καλό μπάσκετ, όμως τουλάχιστον τότε, τέτοια παιχνίδια εντός έδρας τα έπαιρνε. Τώρα έχει ξεκινήσει ακόμα χειρότερα και ας ελπίσουμε να βελτιωθεί γρήγορα, γιατί η πίεση θα μεγαλώσει δυσανάλογα με την ικανότητα της ομάδας να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές της.

ΥΓ. Συνειδητά δεν γράφω για την απόδοση κανενός παίκτη, γιατί αυτήν την στιγμή η ομαδική λειτουργία, απλά δεν υπάρχει. Προφανώς κάποιοι ξεχωρίζουν και κάποιοι όχι, αλλά όσο δεν λειτουργεί ως ομάδα, οι παίκτες θα φαίνονται χειρότεροι από ότι είναι.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X