Σκορποχώρι η ΑΕΚ, ξύπνησε μόνο στο τέλος και ήρθε βαριά ήττα (93-98) από το Λαύριο

Σκορποχώρι η ΑΕΚ, ξύπνησε μόνο στο τέλος και ήρθε βαριά ήττα (93-98) από το Λαύριο
Photo Credits: INTIME

Απογοήτευση η πρεμιέρα του Πλάθα, άμυνα για γέλια και μια ΑΕΚ χωρίς αρχή, μέση και τέλος

Με μια τραγική εμφάνιση, συνέχεια των φιλικών της αγώνων, η ΑΕΚ έχασε (93-98) από το Λαύριο, ξεκινώντας με το αριστερό την Basket League. Η ομάδα του Ζοάν Πλάθα εμφανίστηκε χωρίς αρχή, μέση και τέλος, χωρίς στόχευση στην επίθεση και σκορποχώρι στην άμυνα, με αποτέλεσμα το Λαύριο να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά και κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Οι ξένοι της ομάδας του κόουτς Μέξα έκαναν ό,τι ήθελαν, με τους Μουρ, Καστανέδα και Θόρτον να είναι ασταμάτητοι. Από την ΑΕΚ, επιθετικά ξεχώρισε ο Τίλμαν που όμως είχε σοβαρά θέματα στην άμυνα, ενώ ο ΜακΡέι έδωσε προσωπικές πόντους. Σίγουρα η ΑΕΚ, πρέπει να παρουσιάσει τρομερή βελτίωση αν θέλει να διεκδικήσει τους στόχους που έχει φέτος.

Το ματς

Ο Ζοάν Πλάθα ξεκίνησε με τους Χόλ, Νετζήπογλου, ΜακΡέι, Κουζμίνσκας και Κώττα, ενώ ο κόουτς Μέξας με τους Μουρ, Χέλενς, Ντε Τζούλιους, Θόρτον και Καββαδά. Δυνατό ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ να πυροβολεί από την περιφέρεια με τον Κουζμίνσκας και τον ΜακΡέι. Το Λαύριο είχε στοχεύσει τον Καββαδά μέσα στην ρακέτα, ενώ και ο Χέλενς έβρισκε εύκολους πόντους (18-14). Οι δύο ομάδες είχαν πολλά κενά στις άμυνες τους, με την ΑΕΚ να σκοράρει με πολλούς παίκτες, αλλά να μην μπορεί να σταματήσει τον Μουρ στην άμυνα της (24-23). Με τρίποντο του Θόρτον στην εκπνοή της περιόδου το Λαύριο πήρε κεφάλι στο σκορ (26-28).

Η είσοδος του Τίλμαν, έφερε άμεσα πόντους για την ΑΕΚ χάρη στην ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα, όμως αμυντικά η Ένωση συνέχιζε να έχει προβλήματα (30-31). Η κακή άμυνα συνεχίστηκε για την ΑΕΚ, αφού οι Χέλενς και Μουρ, έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με αποτέλεσμα να έχει πάρει το Λαύριο το ρυθμό του αγώνα (34-43). Ο Καστανέδα ανέλαβε δράση, εκμεταλλεύτηκε την τραγική άμυνα της ΑΕΚ και σκόραρε γρήγορα 9 πόντους με την διαφορά να ανεβαίνει στην μεγαλύτερη τιμή της (35-48). Πολύ κακό 2ο δεκάλεπτο για την Ένωση που δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην άμυνα της δεχόμενη 52 πόντους (39-52).

Με ένα γρήγορο 8-2 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου με τον ΜακΡέι , η ΑΕΚ επέστρεψε στο παιχνίδι, δείχνοντας ότι θέλει να πιέσει περισσότερο στην άμυνα (47-54). Παρά το σερί της ΑΕΚ, το Λαύριο αντέδρασε με τον Θόρτον και τον Μουρ και πάλι, ανεβάζοντας την διαφορά ξανά σε διψήφια νούμερα (50-63). Τραγική αμυντικά η Ένωση, συνέχισε να δέχεται πολύ εύκολους πόντους με κάθε τόπο, ενώ όσο περνούσε η ώρα έχανε και το μυαλό της, με αποτέλεσμα η διαφορά να μεγαλώνει (64-76).

Δύο σερί τρίποντα από Καστανέδα και Θόρτον, εκτόξευσαν την διαφορά στους 17 πόντους για να απαντήσει άμεσα ο Ραντλ (68-82). Με ένα σερί 13-4 η ΑΕΚ μείωσε μετά από πολύ ώρα στους 5 με καλάθι του Φλιώνη και ντράιβ του ΜακΡέι, προσπαθώντας να γυρίσει το παιχνίδι (81-86). Δύο πολύ δύσκολα του Καστανέδα έδωσαν τρομερή ανάσα στο Λαύριο, για να απαντήσει ενδιάμεσα ο ΜακΡέι (84-92). Τελικά η ΑΕΚ δεν είχε ψυχραιμία και οι παίκτες του Λαυρίου πήραν μια πολύ μεγάλη νίκη (93-98).

ΑΕΚ-Λαύριο: 93-98

Δεκάλεπτα: 26-28, 39-52, 64-76, 93-98

ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 21,Χολ 2, Ραντλ 13, Καράμπελας 2, Φλιώνης 7, Πιλάβιος, Νετζήπογλου 9, Κουζμίνσκας 11,  Κουζέλογλου 2, Κώττας 5, Ματαλλιωτάκης, ΜακΡέι 21.

Λαύριο (Μέξας): Μουρ 19, Καστανέδα 26, Χέλεμς 17, Ντε Τζούλιους 4, Καββαδάς 3, Λαμπρόπουλος, Γκρόμους 2, Θόρτον 17, Δειμέζης, Σπρίντζιος 3, Παπαδάκης 7, Οικονομόπουλος.

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X