Άμραμπατ, Μάνταλος, Γαλανόπουλος και οι πέντε ακόμη της ΑΕΚ που ξέρουν από Άγιαξ

Άμραμπατ, Μάνταλος, Γαλανόπουλος και οι πέντε ακόμη της ΑΕΚ που ξέρουν από Άγιαξ
Photo Credits: INTIME

Στο ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν πολύ καλά τον Άγιαξ, μιας και στο παρελθόν έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωποι με τον Αίαντα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ αφού ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις της στον δεύτερο όμιλο του Europa League μιας και πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Μπράιτον (3-2), πλέον στρέφει την προσοχή της στην επόμενη αναμέτρηση για την δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση, που είναι κόντρα στον Άγιαξ την Πέμπτη (05/10, 19:45) στην «OPAP Arena».

Για την εν λόγω αναμέτρηση αναμένεται να επιστρέψουν στην αποστολή οι Γενς Γιόνσον, Ντομαγκόι Βίντα και Νορντίν Άμραμπατ, οι οποίοι δεν ταξίδεψαν στο Ηράκλειο. Ο Δανός μέσος απουσίασε από το ματς γιατί αισθάνθηκε ενοχλήσεις, αλλά φαίνεται ότι είναι έτοιμος από το ματς με τον Άγιαξ. Ο Κροάτης στόπερ έχει επιστρέψει στο κανονικό πρόγραμμα και ετοιμάζεται κι αυτός για το παιχνίδι της Πέμπτης, ενώ ο Άμραμπατ είχε μείνει εκτός για προληπτικούς λόγους, λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο ματς με τον Ατρόμητο. Τι κοινό όμως έχουν οι δύο τελευταίοι; Οτι έχουν τεθεί ξανά αντιμέτωποι με τον Άγιαξ στο παρελθόν.

Ο Βίντα έχει βρεθεί ξανά στο δρόμο των Ολλανδών για το Champions League. Συγκεκριμένα τρεις φορές. Δύο ως παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μία ως της Μπεσίκτας, χωρίς ωστόσο οι ομάδες να κατακτούν θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον «Αίαντα». Από την άλλη, ο Νορντίν Άμραμπατ έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές στο παρελθόν τον Άγιαξ. Τέσσερις ως ποδοσφαιριστής της Αϊντχόφεν και δύο ως της Φένλο. Ο απολογισμός του είναι δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες, έχοντας σκοράρει ωστόσο ένα γκολ. Μάλιστα, ο Μαροκινός έπαιξε στην ομάδα νέων του Άγιαξ από το 1999 έως το 2002.

Βέβαια, Βίντα και Άμραμπατ δεν είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές από το ρόστερ της ΑΕΚ που έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Άγιαξ. Ο Τομ Φαν Βέερτ μετράει απολογισμό έξι ήττες από τον Αίαντα, έχοντας βρει και δίχτυα σε μία εξ αυτών των αναμετρήσεων. Ο Λάζαρος Ρότα επίσης βρέθηκε ως αντίπαλος του ολλανδικού συλλόγου δύο φορές στο παρελθόν, όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Φορτούνα Σίταρντ, χωρίς ωστόσο να πανηγυρίσει νίκη ομάδα του σε κανένα από αυτά τα ματς.

Οπως δύο φορές έχει βρεθεί στον δρόμο του Άγιαξ και ο Εσέκιελ Πόνσε, όντας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ στην πρώτη του θητεία με τα «κιτρινόμαυρα». Τότε που η Ένωση συμμετείχε στους ομίλους του Champions League τη σεζόν 2018/19.

Από δύο συμμετοχές μετράνε επίσης και οι Κώστας Γαλανόπουλος και Πέτρος Μάνταλος απέναντι στον Άγιαξ. Οπως ο Πόνσε έτσι και οι δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές ήταν στις αναμετρήσεις της ΑΕΚ με τον ολλανδικό σύλλογο για τους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Τέλος, ο Λιβάι Γκαρσία μπορεί να είναι απών από την αναμέτρηση με τον Άγιαξ, λόγω θλάσης, ωστόσο κι αυτός με τη σειρά του έχει αντιμετωπίσει ως παίκτης της Άλκμααρ τον Άγιαξ τρεις φορές, έχοντας απολογισμό δύο ήττες και μία ισοπαλία.

Πηγή: Sportal.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X