Η ουσία είναι τι κάνεις μετά τις «στραβές»

Η ουσία είναι τι κάνεις μετά τις «στραβές»
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr παραμονή του μεγάλου ματς της ΑΕΚ με τον Άγιαξ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κακές βραδιές, «στραβές» στο γήπεδο υπήρχαν, υπάρχουν και σίγουρα θα υπάρχουν στον αθλητισμό. Έτσι και στην ΑΕΚ που ειδικότερα από φέτος προσέθεσε στο καλεντάρι της και τα ευρωπαϊκά ματς.

Είναι αθλητικά αδύνατον μία ομάδα να αγωνίζεται στα ίδια στάνταρ (απόδοσης, ενέργειας, έντασης και χημείας) και στα τρία παιχνίδια της εβδομάδας συνεχώς, όταν υπάρχουν και απουσίες, καταπόνηση και «θολωμένο» μυαλό από την κούραση αγώνων και ταξιδιών. Αυτός είναι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα για κανέναν.

Γκέλες έκανε η ΑΕΚ και πέρυσι που είχε να διαχειριστεί ένα ματς κάθε εβδομάδα στην Ελλάδα. Γκέλες έχει κάνει και φέτος.

Τώρα η «στραβή» έγινε με τον ΟΦΗ. Σε ένα ματς που έχασε με κακή εμφάνιση απέναντι σε μία ομάδα που τα έκανε όλα τέλεια στο 90λεπτο. Η απόσταση με την κορυφή είναι στο -8 με ματς λιγότερο για την ΑΕΚ, αλλά και χρόνος υπάρχει και δεδομένα θα υπάρξουν απώλειες και από τις άλλες ομάδες. Ο Ολυμπιακός πχ είχε ένα σούπερ ευνοϊκό πρόγραμμα με πολλά ματς στο Καραϊσκάκη και στην οικονομία του πρωταθλήματος δεν έχει μεγάλες διαφορές στα αποτελέσματα με ότι πέτυχε πέρυσι απέναντι στους ίδιους αντιπάλους. Η διαφορά είναι ότι πέρυσι κέρδισε την ΑΕΚ εκτός και φέτος πήρε ένα μόνο και ότι πέρυσι είχε 2-2 στα Ιωάννινα και φέτος κέρδισε. Είναι νέα ομάδα, έχει και Ευρώπη και δεδομένα θα χάσει βαθμούς και αυτός παρακάτω στα δύσκολα.

Η ΑΕΚ τι (θα) κάνει

Το ζήτημα για εμάς όμως τώρα είναι η ΑΕΚ και μόνο η ΑΕΚ. Πως θα αντιδράσει. Γιατί η ουσία μετά τις «στραβές» είναι η αντίδραση. Τώρα η ΑΕΚ την Πέμπτη έχει ένα ματς από το οποίο έχει να κερδίσει πολλά. Με δεύτερη νίκη παίρνει θέση οδηγού για να πετύχει μία πρόκριση για την επόμενη φάση. Είτε αυτό αφορά το Europa League, είτε το Conference League. Με 2/2 στην αρχή του ομίλου αναγκαστικά βάζεις τα… φαβορί να σφαχτούν μεταξύ τους.

Η ουσία είναι τι κάνεις μετά τις «στραβές»

Προφανώς όμως και αυτό το 2/2 με αντίπαλο ένα όνομα σαν τον Άγιαξ με τη δυναμική και την ποιότητα που έχει δεν είναι εύκολο. Το θετικό για την ΑΕΚ είναι οι πολλές επιστροφές από ενοχλήσεις (Γιόνσον, Άμραμπατ, Χατζισαφί, Βίντα), ότι ο Μουκουντί και ο Πινέδα θα είναι βασικοί, όπως και το κακό momentum του Άγιαξ που βρίσκεται σε άσχημη αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση και ακόμη ψάχνεται στα… μεγάλα ματς. Και αυτό είναι ένα τέτοιο.

Προφανώς όμως και το αρνητικό στοιχείο για την ΑΕΚ ξανά, είναι η σημαντική απουσία του Λιβάι Γκαρσία. Απόντος του «Λέβι» η ΑΕΚ αδυνατεί να έχει την λειτουργία και την βάση για να παίξει όπως είδαμε στο Μπράιτον και στην Λεωφόρο. Όμως πρέπει να μάθει να ζει και απόντος του Γκαρσία, να βρίσκει λύσεις, να έχει plan b και προφανώς επουδενί μην εμφανιστεί ξανά η εικόνα στο Γεντί Κουλέ που σκόρπισε προβληματισμό.

Όταν τα ματς διαφέρουν, έχεις απουσίες, πρέπει να βρίσκεις τον διαφορετικό τρόπο να τα πάρεις εύκολα ή δύσκολα. Η ΑΕΚ το ψάχνει αυτό.

Ότι έγινε στην Κρήτη πρέπει άμεσα να ξεχαστεί και μην αποτελεί «βαρίδι» για τον οργανισμό. Πως θα γίνει αυτό; Με μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Άγιαξ επιπέδου Μπράιτον και Λεωφόρου, και την Κυριακή να κάνει το χρέος της απέναντι στον Παναιτωλικό.

ΥΓ: Και στα 2 ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ομάδα και η εξέδρα πρέπει να έχουν υπομονή και ψυχραιμία. Η ανυπομονησία για ένα γρήγορο γκολ που μεταδίδεται παντού δεν κάνει καλό. Η ΑΕΚ σπαταλά ενέργεια και ευκαιρίες για ένα γρήγορο και εντυπωσιακό γκολ μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, χαλά το μυαλό της και μετά… τρέχει και δεν φτάνει.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X