Σούκερη - Παπασταμάτη στο enwsi.gr: «ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να προχωράνε μαζί»

Σούκερη - Παπασταμάτη στο enwsi.gr: «ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να προχωράνε μαζί»
Photo Credits: INTIME

Η πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, Χριστίνα Σούκερη - Παπασταμάτη μιλάει στο enwsi.gr για την υποψηφιότητα της στο πλευρό του Γιάννη Βούρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Γιάννης Βούρος είναι ο Δήμαρχος που συνδύασε το όνομα του με την ιστορική επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο ίδιος με τον συνδυασμό «Πολιτών Πολιτεία» διεκδικεί ξανά την εμπιστοσύνη του κόσμου στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές.

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο πλευρό του νυν Δημάρχου κατεβαίνει και η Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ και σύζυγος του διοικητικού ηγέτη της ομάδας χάντμπολ, Χριστίνα Σούκερη- Παπασταμάτη. Η ίδια λίγες ημέρες πριν τις Δημοτικές εκλογές μίλησε στο enwsi.gr για την απόφαση της να συνταχθεί στο πλευρό του Γιάννη Βούρου. Παράλληλα μίλησε για το πως βίωσε τον τελευταίο χρόνο με την επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, την παρουσία του συζύγου του, Σταμάτη Παπασταμάτη στα κοινά της Ερασιτεχνικής και εξέφρασε την πίστη της πως με την αρωγή του Δήμου θα γίνει πραγματικότητα και η δημιουργία ενός κλειστού γυμναστηρίου για τα τμήματα της ΑΕΚ.

– Πως αποφασίσατε να κατεβείτε Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα στο πλευρό του Γιάννη Βούρου;

Τον δήμαρχο Γιάννη Βούρο τον γνώρισα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Δήμο της Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας. Προηγουμένως, όσα ήξερα αφορούσαν τη ζωή του και το έργο του ως ανθρώπου της τέχνης. Σ’ αυτό το διάστημα λοιπόν είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του με την ιδιότητά μου ως προέδρου της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ  και να εκτιμήσω την αφοσίωση του και την προσφορά του στην πόλη μας. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αν λάβουμε υπόψη πόσο αποτελεσματικά διαχειρίστηκε την υγειονομική αλλά και την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες τους στο Δήμο μας. Θεωρώ λοιπόν ότι αξίζει να είναι ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, χρειάζεται την δεύτερη θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του και εγώ νιώθω την τιμή που με επέλεξε να συμπορευτώ μαζί του αλλά και την υποχρέωση να σταθώ δίπλα του και να τον στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις να υλοποιήσει το όραμα του για μια πόλη του 21ου αιώνα με ευτυχισμένους ανθρώπους.

-Είστε ένας άνθρωπος που προέρχεστε από την οικογένεια της ΑΕΚ, πως βιώσατε την επιστροφή της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια και την συμβολή του Δημάρχου, Γιάννη Βούρου σε αυτό;

Η ημέρα που το γήπεδο άνοιξε ξανά τις πύλες του και περάσαμε μέσα, ήταν μια ημέρα λυτρωτική.  Μόλις προχθές κλείσαμε ένα χρόνο από τα μεγαλοπρεπή εγκαίνια. Μια λαμπρή γιορτή γεμάτη συγκίνηση και ένα υπερσύγχρονο γήπεδο έκαναν ονειρική την επιστροφή στο σπίτι μας, στη γειτονιά μας, στη γειτονιά των παππούδων μας…  Ευλογία!  Σ’ αυτή την ευλογία σημαντική συμβολή είχε ο Δήμαρχος, Γιάννης Βούρος. Η Δημοτική Αρχή με συνεχείς πιέσεις πέτυχε να ολοκληρωθεί η διαχειριστική μελέτη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας το 2020, μελέτη που ήταν απαραίτητη για να δημιουργηθούν τα συνοδά έργα στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αλλά και για να λειτουργήσουν ως ασφάλεια του Άλσους. Επίσης πέτυχε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 3,3 εκατ. € κατά κύριο λόγο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 2» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς επίσης και το ποσό των 400.000 € περίπου από ίδιους πόρους του Δήμου, χρήματα με τα οποία διαμόρφωσε τους πεζόδρομους, αναβαθμούς, παγκάκια, ώστε να απολαμβάνουμε όλοι πλέον τον χώρο αναψυχής πλάι στο γήπεδο. Ή αν θέλετε να πάμε και λίγο πιο πίσω, ο Γιάννης Βούρος χάρη σε μία τροπολογία που έφερε ως βουλευτής το 2012, έκανε δυνατή την έκδοση της άδειας της «Αγιά Σοφιάς» επί κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου το 2015.

-Ποιοι είναι οι βασικοί άξονες και στόχοι για την επόμενη πενταετία εφόσον εκλεγείτε;

Το τρίπτυχο του συνδυασμού μας «Πολιτών Πολιτεία» είναι «Κοινωνική Πολιτική, Αθλητισμός,  Πολιτισμός – Ιστορική Μνήμη» και σε αυτούς τους άξονες θα κινηθούμε. Στις πρώτες προτεραιότητες του Γιάννη Βούρου που με το καλό θα είναι και πάλι Δήμαρχος της πόλης, βρίσκονται τα θέματα της καθημερινότητας και ιδιαίτερα η καθαριότητα που πάντοτε μπορεί να βελτιωθεί. Θα ακολουθήσουν τεχνικά έργα που ήδη έχουν εγκριθεί και έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους, όπως είναι ο νέος Κένταυρος αλλά και η συνολική ανάπλαση του Άλσους, ο νέος πολυχώρος-ΚΑΠΗ στο κέντρο της Ν. Φιλαδέλφειας και η κατασκευή του νέου πολιτιστικού πολυχώρου στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» στη Ν. Χαλκηδόνα.

Σε προσωπικό επίπεδο, τώρα, εφόσον οι δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας με εμπιστευτούν ως δημοτική σύμβουλο, θα δουλέψω με συνέπεια και υπευθυνότητα στο πόστο, για το οποίο θα με επιλέξει ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος.

Ως προσωπικό μου όραμα έχω να προωθήσω τον αθλητισμό και τις αξίες που πρεσβεύει και να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες και χώρους για άθληση στο Δήμο μας για μικρούς και μεγάλους. Επίσης πολύ σημαντική προτεραιότητα για μένα είναι να αναδείξω, διατηρήσω και να αξιοποιήσω την ιστορική ταυτότητα της πόλης μας. Απ‘ άκρη σ´ άκρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα μέσα από τις μαρτυρίες ανθρώπων, κτιρίων, δρόμων να καταγράψουμε την ιστορία κάθε γειτονιάς.  Ώστε κάθε γειτονιά να λέει την ιστορία της.

– ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να προχωράνε χέρι – χέρι;

Οπωσδήποτε ναι. Το σωματείο μας και η πόλη μας ιδρύθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα και για έναν αιώνα τώρα προχωρούν μαζί. Οι δρόμοι μας είναι συνυφασμένοι και θα εξακολουθήσουν να είναι, γιατί έτσι δυναμώνουμε και ωφελούμαστε και οι δύο πλευρές. Για την ΑΕΚ, η Νέα Φιλαδέλφεια είναι το σπίτι της, η ιστορία της, είναι η μάνα γη από την οποία, ως άλλος Ανταίος, αντλεί την δύναμή της.  Η Φιλαδέλφεια με το υπερσύγχρονο γήπεδο – στολίδι έχει κερδίσει ένα νέο τοπόσημο που θα συνεισφέρει στην οικονομική της ανάπτυξη, και με τα δύο μουσεία του θα ενισχύσει το πολιτιστικό της προφίλ.

– Τι μπορείτε να μας πείτε παραπάνω για το ιστορικό ντοκιμαντέρ των 100 χρόνων που ετοιμάζει η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού;

Το 2024 το σωματείο μας, η Αθλητική Ένωσις Κωνσταντινουπόλεως, κλείνει 100 χρόνια ζωής. Είναι μία μεγάλη στιγμή για το σύλλογο και οπωσδήποτε είναι ένα χρονικό σημείο που πρέπει να γίνει ένας αφιερωματικός απολογισμός, ώστε να αναδειχθούν τα πρόσωπα και τα επιτεύγματα που έκαναν την ΑΕΚ να φθάσει τόσο ψηλά. Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ ανέλαβε την ευθύνη να δημιουργήσει ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ για αυτόν ακριβώς το στόχο: να προβάλει την εξέλιξη της ομάδας μας, η οποία σύμφωνα με το καταστατικό της, ιδρύθηκε με σκοπό να συγκεντρώσει τους Κωνσταντινουπολίτες αθλητές της Αθήνας και του Πειραιά ώστε να συνεχίσουν την αθλητική παράδοση της Πόλης, σύντομα όμως αγκάλιασε και αγκαλιάστηκε από όλους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας που έφτασαν στην Αθήνα μετά την Καταστροφή και την Συνθήκη της Λωζάνης και σήμερα έναν αιώνα μετά, έφτασε να γίνει από τους ισχυρότερους συλλόγους σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια διατηρώντας όμως πάντοτε την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά που του κληροδότησαν οι ιδρυτές του. Μέσα από το ντοκιμαντέρ θα θυμηθούμε οι μεγαλύτεροι και θα γνωρίσουν οι νεότεροι σφαιρικά την ιστορία της ομάδας μας, δηλαδή θα παρακολουθήσουμε τις επιτυχίες της ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα που δραστηριοποιείται ο σύλλογος.

Το ντοκιμαντέρ θα φέρει την σφραγίδα της σκηνοθέτιδας Ισμήνης Σακελλαρόπουλου, η οποία διακρίνεται για την ποιοτική δουλειά και το ταλέντο της και βεβαίως για την αγάπη της για τον υγιή αθλητισμό και την ΑΕΚ. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ δυνατό και αντάξιο του σωματείου μας.Σούκερη - Παπασταμάτη στο enwsi.gr: «ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να προχωράνε μαζί»

– Πως βιώνετε όλα αυτά τα χρόνια την παρουσία του συζύγου σας, Σταμάτη Παπασταμάτη στα κοινά της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του τμήματος χάντμπολ;

Πρέπει να γνωρίζετε δύο πράγματα για τον σύζυγό μου. Το πρώτο είναι ότι όταν ασχολείται με κάτι το κάνει με συνέπεια και στοχοπροσήλωση. Επίσης, έχει μία αρχή: κανένας μας δεν είναι πάνω από αυτή την ιδέα που λέγεται ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ψηλότερα απ’ όλους και εμείς για το διάστημα που μας αναλογεί, βρισκόμαστε εδώ για να υπηρετούμε αυτή την ιδέα. Οπότε, αντιλαμβάνεστε, ότι όλο αυτό το διάστημα που έχει αναλάβει το τμήμα του χάντμπολ, δουλεύει συστηματικά, ώστε το τμήμα χάντμπολ της ΑΕΚ να κρατάει τα σκήπτρα στην Ελλάδα και να τιμά το όνομα του συλλόγου μας διεθνώς. Ο πρωταθλητισμός, σίγουρα, είναι πάντα απαιτητικός και επίπονος, όπως είναι και η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από τα τμήματα ακαδημιών, όπου χρειάζονται συνεχή προσπάθεια και επένδυση σε χρόνο και χρήματα.

Ωστόσο, είναι ψυχοφθόρο να αντιμετωπίζεις απρόβλεπτα προβλήματα που συνεχώς εμφανίζονται και ακυρώνουν κάθε σχεδιασμό. Με τελευταίο,  το κλείσιμο των εγκαταστάσεων στο ΟΑΚΑ, συμπεριλαμβανομένης και της αίθουσας Κασιμάτης όπου φιλοξενούνται όλα τα τμήματα του χάντμπολ ανδρών, γυναικών και ακαδημιών, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ό,τι αφορά το χάντμπολ της ΑΕΚ να βρίσκεται στον αέρα. Ο πρόεδρος βέβαια είναι ακατάβλητος και στο τέλος, είμαι σίγουρη, ότι θα δώσει τη λύση, με πειράζει όμως το γεγονός ότι όλα πρέπει να γίνονται με το δύσκολο τρόπο.

-Το φιλόδοξο πλάνο για την δημιουργία ιδιόκτητου κλειστού στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι κοντά στο να γίνει πράξη με την στήριξη και του Δήμου;

Ναι, είναι πολύ κοντά το όραμα να γίνει πράξη. Υπάρχει μία αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο και το σωματείο της ΑΕΚ. Έχει βρεθεί ο κατάλληλος χώρος που θα φιλοξενήσει το κλειστό γυμναστήριο για το χάντμπολ, το βόλεϊ αλλά και το futsal της ΑΕΚ. Οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει και υπάρχει καταρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, ώστε από τον καινούργιο χρόνο να ανοίξει ο δρόμος για τις εργασίες κατασκευής του σταδίου.  Ένα δικό μας γήπεδο, μια δική μας ισχυρή έδρα έχει τεράστια σημασία για τον σύλλογό μας.

Σούκερη - Παπασταμάτη στο enwsi.gr: «ΑΕΚ και Νέα Φιλαδέλφεια- Νέα Χαλκηδόνα πρέπει να προχωράνε μαζί»

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X