Σπανούλης για την Εθνική μπάσκετ: «Ό,τι είναι να μάθετε, θα το μάθετε»

Σπανούλης για την Εθνική μπάσκετ: «Ό,τι είναι να μάθετε, θα το μάθετε»
Photo Credits: INTIME

Τι δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης για την επικείμενη ανακοίνωση της πρόσληψής του στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή στην Εθνική

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Περιστέρι έκανε την media day ενόψει της έναρξης της σεζόν και ο Βασίλης Σπανούλης αναφέρθηκε στη νέα χρονιά, ενώ είχε μόνο μία ατάκα για την επικείμενη ανακοίνωση της πρόσληψής του στη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Το Περιστέρι περιμένει την επίσημη έναρξη της σεζόν, σε Basket League και BCL, μετά την ολοκλήρωση του Super Cup και την κατάκτηση της 3ης θέσης.

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, στην καθιερωμένη media day, ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων. Μίλησε για τους στόχους της ομάδας, είχε τη δική του συμβουλή στους νέους παίκτες, ενώ αναφέρθηκε με ελάχιστες λέξεις στην επικείμενη ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μπάσκετ.

«Τα νέα παιδιά να μη βιάζονται»

Στόχοι της φετινής σεζόν: «Να έχουμε υγεία. Είναι μία καινούργια ομάδα, κανείς δεν θέλει να αλλάζει 10-11 παίκτες. Το ζητούμενο είναι να έχεις έναν κορμό και να χτίζει πάνω σε αυτόν για να υπάρχει συνέχεια. Στην ομάδα είναι δύσκολο να γίνει, γιατί όταν πάει καλά είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες. Θέλουν να πάνε σε καλύτερες ομάδες με καλύτερα χρήματα, μας γεμίζει με χαρά και περηφάνια. Σημαίνει ότι η ομάδα πέτυχε.
Χτίσαμε μία νέα ομάδα με διαφορετικά στοιχεία από πέρσι. Αρκετά γρήγορα έχουμε εμπεδώσει τη φιλοσοφία και τον τρόπο παιχνιδιού».

Για το μπάσκετ που θέλει να παίξει το Περιστέρι: «Να παίξουμε ελκυστικό μπάσκετ, με καλή άμυνα και έμφαση στον αιφνιδιασμό. Το δύσκολο είναι ότι θέλουμε δουλειά στο πέντε εναντίον πέντε, μέχρι να βρούμε τις συνεργασίες μας. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το γήπεδο, όπως πέρσι, Είναι σημαντικό για την ομάδα και την πόλη. Ο κόσμος να είναι περήφανος για το Περιστέρι, να έρχεται στο γήπεδο και να δίνει ώθηση στους παίκτες».

Για την Ευρώπη: «Στόχος μας φέτος είναι ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Πέρσι βρεθήκαμε σε έναν δύσκολο όμιλο και δεν καταφέραμε να περάσουμε από τη διαδικασία των play-offs. Είναι σημαντικό το βήμα παραπέρα».

Για τη Μάλαγα αντίπαλο στο BCL: «Είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μία ομάδα που θα μπορεί να παλέψει απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Σε κάθε αγώνα στόχος η νίκη με καλό μπάσκετ».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Εύχομαι να είναι ανταγωνιστικό, να υπάρχει πολιτισμός. Να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα με γεμάτα γήπεδα».

Για τον Βασίλη Ξανθόπουλο: «Είναι έμπειρος, πολυτέλεια η παρουσία του στην ομάδα. Είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας. Ακόμα και σε αυτή την ηλικία έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος. Το αγαπάει πραγματικά. Του έχω πει ότι κάποια μέρα θα γίνει προπονητής, σκέφτεται προπονητικά».

Για τον Νίκο Χουγκάζ: «Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να πάμε σε μεγάλες ομάδες. Ο Νίκος είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο και για τον Παναθηναϊκό και για εμάς που τον έχουμε και για το ελληνικό μπάσκετ. Δυστυχώς ή ευτυχώς, θυμάμαι ότι είχα μείνει για τέσσερα χρόνια στο Μαρούσι, ο Διαμαντίδης για αρκετά χρόνια στον Ηρακλή, ο Λάζαρος το ίδιο, ο Ζήσης επίσης. Ο Χατζηβρέττας ξεκίνησε από τον Ηρακλή, ο Ντικούδης από την Ολύμπια. Πρέπει να έχουμε υπομονή και να δουλεύουν. Και να δείχνουν έργο. Πιστεύουμε στον Χουγκάζ και μέσα από τη διαδικασία να βελτιωθεί και να φτάσει εκεί που θέλει. Έχει όρεξη για δουλειά».

Για τον Τζέιλεν Χαντς: «Είναι υπερταλαντούχο παιδί. Το ταλέντο του είναι πάρα πολύ μεγάλο, ο τρόπος που μπορεί να σκοράρει είναι υψηλού επιπέδου. Αυτό που πρέπει να μάθει είναι να βελτιώσει την άμυνα και τη δημιουργία του. Να είναι ταγμένος στο μπάσκετ.

Για την Εθνική: «Ό,τι είναι να μάθετε, θα το μάθετε».

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X