Το όνειρο της ΑΕΚ, έγινε εφιάλτης για τους άλλους και… σκούζουν ακατάπαυστα!

Το όνειρο της ΑΕΚ, έγινε εφιάλτης για τους άλλους και… σκούζουν ακατάπαυστα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη δυναμική που έδωσε στην ΑΕΚ η «OPAP Arena – Αγιά Σοφιά» και τη νέα πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στα χρόνια της αναμονής, όσο προσέμενε όλη η οικογένεια της ΑΕΚ την πιθανότητα επιστροφής στο «σπίτι», υπήρξαν πολλά που λέχθηκαν. Υπήρχε βαθιά μελαγχολία, υπήρχε ο συνήθης εξωραϊσμός του παρελθόντος. Πολλοί έλεγαν να φτιάξει ξανά η Ενωση το «ναό» της στη Νέα Φιλαδέλφεια, για να χάνουν οι αντίπαλοι από τη Δεκελείας. Υπερβολή αναμφίβολα. Οσοι είχαν προλάβει το «Νίκος Γκούμας», ήξεραν πως προσέθετε δυναμική στην ομάδα, αλλά δεν ήταν πανάκεια για όλα τα ζητήματα που κατά καιρούς ανέκυπταν.

Αλλά έφτασε το πλήρωμα του χρόνου. Εφτασε η μαγική στιγμή, της επιστροφής στο «σπίτι» της. Εκείνο που έμοιαζε απραγματοποίητο, απίθανο, έγινε πράξη χάρη στην εμμονή, το πάθος, την τρέλα του Μελισσανίδη. Δικό του επίτευγμα είναι όλο αυτό. Πέτυχε να δώσει ξανά τη δυνατότητα στον κόσμο της ΑΕΚ να ονειρεύεται. Αλλά μαζί, έκανε και τους αντιπάλους να βλέπουν εφιάλτες. Όχι μόνο για το «κάστρο» που δημιουργήθηκε στην ιστορική έδρα της Ενωσης, αλλά για τη συνολική δυναμική που αναπτύσσει αυτή η ομάδα.

Το έπος του Μελισσανίδη

Η 30η Σεπτεμβρίου του 2022, θα μείνει πάντως για πάντα χαραγμένη στη μνήμη των Ενωσιτών και όποιου μπορεί να σκέφτεται χωρίς παρωπίδες και να απολαμβάνει την κατασκευή γηπέδων ευρωπαϊκού επιπέδου στη χώρα απ’ όλες τις ομάδες. Ηταν μια γιορτή αντάξια της αναμονής, της ιστορίας, της δίψας που ένιωθε ολόκληρη η «κιτρινόμαυρη» κοινωνία για τη στιγμή. Ηταν η δικαίωση κόπων ετών, η νίκη κόντρα σε πολεμική που δεν μπορεί κανείς να φανταστεί και αν κάποια στιγμή εξομολογηθεί ο Μελισσανίδης, θα γίνει… μπεστ σέλερ!

Μια βραδιά με λαμπρότητα. Εβλεπες ξανά φάτσες γελαστές. Εκείνοι που ήταν ακόμα παιδιά, στα 20 χρόνια που μεσολάβησαν έγιναν μπαμπάδες και είχαν εκείνοι τα μικρά από το χέρι. Ανθρωποι που είχαν πάψει να πηγαίνουν στο γήπεδο, έφτασαν ξανά εκεί. Και έγινε, το μεγάλο «μπαμ». Η έκρηξη, που φαίνεται ελάχιστοι να πίστευαν πως θα μπορούσε να γίνει. Ξαφνικά, η ΑΕΚ δεν ήταν απλά μια καλή ομάδα, αλλά μια σούπερ ομάδα.

Πανάξια νταμπλούχος Ελλάδας

Με ισχυρή διοίκηση, τον καλύτερο προπονητή, το πιο ποιοτικό ρόστερ. Και το «ναό» της. Τη βάση για την απογείωση της. Αχαστος συνδυασμός όλο αυτό. Εκπληκτικό μείγμα, που άλλαξε τον ρου της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Η ΑΕΚ έκανε θραύση, έπαιρνε δύναμη και αυτοπεποίθηση από το «σπίτι» της και έτσι έφτασε σε επίτευγμα που είχε να συμβεί κοντά μισό αιώνα. Νίκησε κατά κράτος κάθε αντίπαλο της. Κάθε συμμαχία που δημιουργήθηκε, όποιο εμπόδιο και αν της έβαλαν. Είναι η νταμπλούχος Ελλάδας.

Το χειρότερο για όσους βλέπουν εφιάλτες από αυτήν την κατάσταση είναι πως έχει και συνέχεια. Μπορεί το καλοκαίρι να έφτασαν σε αυτό που φαντάζει απίθανο για έναν κανονικό ανθρώπινο νου, έφεραν τους φονιάδες από την Κροατία και τους Ελληνες δωσίλογους και μακέλεψαν τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που έβλεπες μόνο χαρά και χαμόγελα, βλέπεις πια μια μουντίλα που δεν ξέρω αν και πότε θα φύγει. Αλλά ακόμα και έτσι, η ΑΕΚ προχωρά.

Τι έκανε η ΑΕΚ

Είδατε πόσα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστες μέρες. Ο Ολυμπιακός έφυγε σχεδόν πανηγυρίζοντας επειδή δεν έχασε από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Αγγλία γράφτηκε ένα σύγχρονο ποδοσφαιρικό έπος αποκαθιστώντας το «κιτρινόμαυρο» κύρος και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν κατάλαβε τι ήταν εκείνο που τον βρήκε μέσα στο σπίτι του. Και για… σβήσιμο, η ομάδα που επέλεξε να ταυτιστεί με τη συμμαχία του αίσχους και να παίξει το ρόλο εκείνου που κάνει τα θελήματα.

Λέχθηκαν πολλά για το ματς με τον Ατρόμητο. Ανούσια πολλά από αυτά. Αλλά δεν προξενεί πια τίποτα εντύπωση. Στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΚ, οπότε δημιουργούν μια εικονική πραγματικότητα και παίζουν με τη δύναμη της επικοινωνίας. Εδώ πολιτικούς αρχηγούς βγάζουν πια τα μίντια, σε ένα ματς θα κωλόσουν; Βαβούρα, πολλή κουβέντα, ατάκες, υπαινιγμοί, δακρύβρεχτα κείμενα και σπαραχτικές ιστορίες.

Χάνουν από τη Δεκελείας

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X