Η ΑΕΚ ξέρει πια να παίρνει νίκες, οι άλλοι ας ψάξουν για δικαιολογίες!

Η ΑΕΚ ξέρει πια να παίρνει νίκες, οι άλλοι ας ψάξουν για δικαιολογίες!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τη νίκη της ΑΕΚ επί του Ατρόμητου που έδειξε πολλά και σε πολλούς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποια στιγμή άρχισε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σαν αυτές τις έξυπνες ατακούλες, που όπως μου είπαν παιδιά που ασχολούνται αποκαλούνται meme. Πως δεν είναι διόλου αγχωτικό να βλέπεις τα παιχνίδια της ΑΕΚ, εμφανίζοντας έναν γκριζαρισμένο και ρυτιδιασμένο, που δήλωνε 20 χρονών.

Εμείς και ασπρίσαμε, από ρυτίδες ακόμα είμαστε καλά, σίγουρα δεν είμαστε 20 χρονών και βλέπουμε πολλά χρόνια όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, αλλά και συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ματς όπως αυτό της Ενωσης με τον Ατρόμητο, είναι από εκείνα που στέλνουν πολλά μηνύματα προς διάφορες κατευθύνσεις. Οποιος θέλει τα εισπράττει και προχωρά. Δεδομένο πάντως είναι, ότι εκείνοι που έμαθαν την ΑΕΚ στα χρόνια της φθοράς και της ανημπόριας, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν και να το δουν αλλιώς. Αυτή η βερσιόν της ΑΕΚ του Αλμέιδα είναι ένα σύνολο που ξέρει πια να παίρνει νίκες και αφήνει τους άλλους να ψάχνουν για δικαιολογίες.

Εχει αποδειχθεί πολλάκις, πως ακόμα και στην ελληνική Λίγκα δεν υπάρχουν ματς εύκολα, από εκείνα που μπορείς να τα κερδίζεις με τη φανέλα. Υπήρξαν βέβαια κατά το παρελθόν κάποιες εξαιρέσεις, ομάδων που δεν είχαν και μεγάλη πρεμούρα να κοντράρουν τον αντίπαλο. Αλλά σε ζευγάρι ΑΕΚ με Ατρόμητο, ειδικά τα τελευταία χρόνια και με τις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει αναπτύξει η ομάδα του Περιστερίου, δεν έπαιζε κάτι τέτοιο να συμβεί ποτέ.

Το καλό διάστημα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να «καθαρίσει» το ματς στο πρώτο ημίχρονο. Εκεί που ήταν καταφανώς ανώτερη, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, είχε κλασικές φάσεις με Πόνσε, Μήτογλου, το δοκάρι του Αραούχο και συνολικά το 1-0 μοιάζει πολύ φτωχό για να δείξει τη διαφορά των δύο ομάδων. Παρά τις οκτώ αλλαγές που έκανε ο Αλμέιδα στην 11άδα σε σχέση με εκείνους που έπαιξαν τη Δευτέρα στη Λεωφόρο (έμειναν μόνο Στάνκοβιτς, Μήτογλου και Κάλενς), η ΑΕΚ βρήκε συνοχή και μπόρεσε να είναι παραγωγική.

Βρήκε πάντως το γκολ σε φάση που ο Μάνταλος γκρεμίστηκε μέσα στην περιοχή, ενώ υπήρξε και δεύτερη παράβαση στον Σιντιμπέ. Τέλος πάντων, στα δύο έδωσε το ένα, ο Αμραμπατ ευστόχησε και το ματς έδειχνε να παίρνει το δρόμο του. Αλλά ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή ο Ατρόμητος θα αντιδρούσε και η ΑΕΚ έχει δείξει πολλές φορές πως έχει αδυναμία στο να κλειδώσει και να διαχειριστεί στο σβηστό παιχνίδια.

Με πάθος, ποιότητα και Μάνταλο

Αυτό που έχει η ΑΕΚ είναι πάθος με τη νίκη. Αλύγιστη ψυχή, ακόμα και όταν στραβώνουν. Δέχτηκε την ισοφάριση στο 90’, έπαιζε με παίκτη λιγότερο και συνολικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σε μια κατάσταση που δεν έπειθε πως είχε τον τρόπο να αναπτυχθεί σωστά. Κατά την κρίση μου, το σημαντικότερο λάθος στη διαχείριση του ματς. Η τετραπλή αλλαγή, μέχρι να μπουν στο ρυθμό του ματς οι παίκτες και να βρεθούν μεταξύ τους, δεν βοηθά την ομάδα.

Αυτό που βοηθά είναι η ποιότητα. Δηλαδή, πως ενώ όλα έχουν πάει λάθος, να βρίσκεις το καθαρό μυαλό και να πηγαίνεις στην πρώτη φάση που διεκδικείς με τον σωστό τρόπο. Να φέρνεις την μπάλα στην περιοχή, να γίνονται προσπάθειες με το σωστό τρόπο για να υπάρξει τελική προσπάθεια και εν τέλει να έρχεται το δεύτερο πέναλτι. Που κέρδισε πάλι ο Μάνταλος, που είχε πάρει και το αντίστοιχο περυσινό στο φινάλε, πάλι στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ατρόμητο.

Συνολικά, ο Μάνταλος με την εικόνα που έδειξε και την εξαιρετική προσφορά του, επιβεβαίωσε πως υπάρχει ακόμα ένας παίκτης με ποιότητα στις επιλογές του Αλμέιδα. Και όχι μόνο για 20-30’ όπως έχουν βιαστεί να κρίνουν κάποιοι, αλλά με απόλυτο και ηγετικό τρόπο μέσα στο παιχνίδι. Ο Μάνταλος ήταν η σημαντικότερη αιτία για την επικράτηση της Ενωσης και εκείνος που έχει πάντα τη λύση που χρειάζεται η ΑΕΚ.

Η αλήθεια για τη διαιτησία

Διαβάστε τη συνέχεια

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X