Βήμα, βήμα εμείς, αφήνουμε τους άλλους να ξεφτιλίζονται!

Βήμα, βήμα εμείς, αφήνουμε τους άλλους να ξεφτιλίζονται!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το ντέρμπι, τους εξαφανισμένους, τον Ατρόμητο και έχει υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέρσι πριν από τον «τελικό» στη Λεωφόρο, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ήταν ισόβαθμοί με τους «πράσινους» να έχουν το πλεονέκτημα επειδή είχαν τερματίσει πιο ψηλά στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Έπαιζαν στην έδρα τους, θα έπαιζαν για τη νίκη για να πάρουν τον τίτλο μπροστά στον κόσμο τους, είχαν απέναντί τους μία ΑΕΚ που είχε χτυπηθεί από ίωση, αλλά κατέβηκε να παίξει κανονικά και μας είχαν μουρλάνει στα θα…, θα…, θα…. Τελικά η ΑΕΚ τους «πάτησε» αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το «διπλό» και μετά άρχισαν τα… ανέκδοτα και την κλάψα.

Φέτος ήταν αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι είναι ανώτεροι από την ΑΕΚ. Είχαν ενισχυθεί, είχαν αποκλείσει τη… Μαρσέιγ, είχαν ρίξει… πέντε στον Παναιτωλικό, είχαν κερδίσει τη Βιγιαρεάλ, έπαιζαν στην έδρα τους, ήταν στο +4 και είχαν αρχίσει πάλι τα θα…, θα…, θα…. Βλέπετε είχαν απέναντί τους μία ΑΕΚ που πήγε χωρίς το βασικό κεντρικό της αμυντικό της δίδυμο (Βίντα και Μουκουντί) και χωρίς τον Χατζισαφί.

Προηγήθηκαν και μετά είδαν και πάλι την ΑΕΚ να τους «πατάει». Έχασαν πανηγυρικά και αντί να μη μιλήσουν καθόλου συνέχισαν τα περσινά ανέκδοτα αυτή τη φορά με αφορμή μία κίτρινη κάρτα στον Γαλανόπουλο, παρότι η πρώτη που είχε δεχθεί ήταν ανύπαρκτη.

Η ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα δεν έχει βγάλει ούτε… εκατοστό υπεροψίας. Άλλοι το κάνουν, άλλοι συνεχώς την υποτιμούν και το «πληρώνουν» ακριβά κάθε φορά! Κάποια στιγμή θα καταλάβουν… Αν δεν καταλάβουν πρόβλημά τους.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα

Ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο προηγήθηκε από ανάποδο πλάγιο. Είδατε τη φάση σε slow motion στο enwsi.gr από τα επίσημα στιγμιότυπα της Cosmote. Τη φάση μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ.

Η ΑΕΚ όμως δεν έκανε σαν τη χήρα στο κρεβάτι όπως κάνουν αυτοί σε κάθε ευκαιρία, ούτε έβγαλε ανακοίνωση όπως έκαναν αυτοί στο ματς της πρεμιέρας για μία ανάποδη κίτρινη κάρτα. Αυτή είναι η τεράστια διαφορά μας.

Τσιμουδιά για τον εμετό

Στο blog που έγραψα πριν το ντέρμπι είχα γράψει στο δεύτερο υστερόγραφο: «Στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ είδαμε κασκόλ των «BBB». Απόψε υπάρχει φημολογία πως θα σηκωθεί πανό για τη δολοφονία του Μιχάλη. Ελπίζω, εύχομαι να γίνουν αυτά που πρέπει…».

Εμετικό πανό σήκωσαν, από όσο γνωρίζω είχαν και άλλο με χειρότερο περιεχόμενο και με οδηγίες από την… κοντή την λεμονιά, αλλά η ΑΕΚ και ο οργανισμός της λειτούργησαν άψογα. Ενημέρωσαν πως αν αναρτηθεί πανό δε θα κατέβουν να παίξουν, αποχώρησαν από το γήπεδο και μόνο όταν αυτό κατέβηκε επέστρεψε.

Η «πράσινη» ΠΑΕ είναι εξαφανισμένη από την προηγούμενη εβδομάδα και το θέμα του Σιδηρόπουλου. Το εμετικό πανό ανέβηκε με την ΑΝΟΧΗ της. Και είναι τόσο θρασύδειλοι που κρύβονται για να μην παραδεχθούν τα αυτονόητα.

Όλος ο κόσμος τους βρίζει. Ελευθεράκης και Αντωνιάδης τους έκραξαν στο… ΦΩΣ. Ο κόσμος επώνυμος και ανώνυμος τους ξεφτιλίζει παντού. Όμως αυτοί δεν καταλαβαίνουν ότι τους φτύνουν. Νομίζουν ότι βρέχει.

Δεν μου κάνει καμία απολύτως εντύπωση. Έχουν γίνει χειρότεροι από αυτά που σιχαίνονταν και πουλάνε όχι απλά φτηνό οπαδιλίκι, αλλά προσπαθούν ανεπιτυχώς να κάνουν τους opinion makers με επιχειρήματα δημοτικού. Δικαίωμά τους, πρόβλημά τους. Η πλάκα είναι ότι δεν τους πιστεύουν πια ούτε οι δικοί τους. Και αυτό είναι η μεγαλύτερη απόλαυση!

Ο τελευταίος των… Μοϊκανών που είναι;

Θέλετε μήπως να αναφερθούμε στον τελευταίο των Μοϊκανών; Γιατί δεν βγήκε να μιλήσει για τον Μιχάλη και για το πανό της ντροπής, αυτός ο… διαφορετικός που «πουλάει» με το κιλό τη δηθενιά; Γιατί για κάτι άλλα ήταν λαλίστατος όπως ο κυρ Γιάννης στο twitter και στο BBC. Όχι τίποτα άλλο αλλά λόγω και της καταγωγής του ξέρει πολύ καλά τι είναι οι ΒΒΒ που υπερασπίστηκαν οι οπαδοί της ομάδας του.

Ο Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι δεν πήρε χαμπάρι τι του «έφτιαξε» προχθές ο Αλμέιδα… Και όταν το κατάλαβε (αν το κατάλαβε που εγώ αμφιβάλω), βγήκαν τα «πιστόλια» να πούνε ότι ήταν μία κακή μέρα στη δουλειά… Μόνο που και πέρσι το ίδιο του έκανε ο «Πελάδο» και δεν το κατάλαβε. Εντάξει λοιπόν, δύο κακές μέρες στη δουλειά!

Εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της Λίγκας

Μέσα σε όλα είχαμε και την επανεμφάνιση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο πρόεδρος της Λίγκας, παρότι είχε σχέσεις με τον Τσέφεριν και έφερνε ξένους διαιτητές (έτσι μας έλεγαν) και ταυτόχρονα ζητούσε και ξένους για το Πάοκ – Άρης, αυτή τη φορά δεν έκανε τίποτα. Εμφανίστηκε μετά τα διπλά της ΑΕΚ σε Μπράιτον και στην έδρα του Παναθηναϊκού, για να πει ότι πρέπει να αλλάξει όλη η ΚΕΔ και ο Μπαλτάκος. Ο καθένας με την κλάψα του.

Όπως και να έχει το βράδυ της Πέμπτης η ΑΕΚ παίζει με την ομάδα των δανεικών και των χαλασμένων δοκαριών. Αυτούς που με τις πλάτες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και δικηγόρο τον Αλέξη ήθελε να παραβιάσει όλο τον ΚΑΠ. Την ομάδα της… Κάτιας που είναι και ευέξαπτη σε κάθε συνεδρίαση της Λίγκας. Ένας, ένας, παιδιά, σιγά – σιγά… Η ΑΕΚ είναι εδώ και δεν φοβάται κανέναν!

ΥΓ: Θέλουμε τερματοφύλακα έλεγαν τα «σαλιγκάρια». Και ήρθε ο Στάνκοβιτς να δεχθεί δύο γκολ από… πέναλτι στο Μπράιτον και να βγάλει τετ α τετ του Πέδρο, τα δύο σουτ του Γκρος και τη φαλτσαριστή λόμπα του Αντιγκρά… Και στα καπάκια στη Λεωφόρο -όλοι αυτοί που μας ζάλισαν για τον Μπρινιόλι που έβγαλε τα δύο του Γκαρσία, αλλά δεν κατάλαβε πως έφαγε τα άλλα δύο (ειδικά το πρώτο του Τσούμπερ το έφαγε όρθιος)- δέχθηκε ένα γκολ με συντελεστή xGoals 0,02 και είπε «όχι» στην κεφαλιά του Ιωαννίδη, όπως είχε κάνει στο πρώτο μέρος ο Ιταλός. Παρεμπιπτόντως ο… κακός με τα πόδια Στάνκοβιτς και στα δύο αυτά ματς είχε από 11 στις 11 (συνολικά 22 στις 22) σωστές μεταβιβάσεις στο πρώτο μισό του αγωνιστικού χώρου!

ΥΓ 2: Που πάμε με σέντερ μπακ τον Μήτογλου έλεγαν τα «σαλιγκάρια» με το δίπλωμα του καναπέ. Ο Έλληνας στόπερ είχε στο ΑΜΕΧ 77% στις μεταβιβάσεις, με 83% κερδισμένες μονομαχίες, εννιά interceptions, 12 recoveries και δύο απομακρύνσεις. Ήταν σχεδόν αλάνθαστος! Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας είχε 28/31 μεταβιβάσεις ποσοστό 90%, 2/4 μακρινές μπαλιές, 7/10 αμυντικές μονομαχίες (κόντρα στον Ιωαννίδη), 2/3 κερδισμένες μπάλες από χαμένες κατοχές, εφτά interceptions, εννιά recoveries και τέσσερις απομακρύνσεις με μόλις ένα φάουλ!

ΥΓ 3: Δεν έχουμε αμυντικό χαφ καλό με τη μπάλα στα πόδια έλεγαν τα «σαλιγκάρια»! Και ήρθε ο τρίτος στην ιεραρχία Κώστας Γαλανόπουλος μέσα στη Λεωφόρο και το wyscout έδειξε 29/29 μεταβιβάσεις, δηλαδή ποσοστό 100% (!!!), 1/1 βαθιά μπαλιά, 2/3 ντρίμπλες πέντε προωθητικές μεταβιβάσεις, δύο interceptions και έξι recoveries εκ των οποίων τα τέσσερα στο αντίπαλο μισό!

ΥΓ 4: Να γράψω για τον Αλεξάντερ Κάλενς που έκανε τέτοιο ντεμπούτο στο ντέρμπι, να γράψω για τον Ροντόλφο Πισάρο που τους έκανε πλάκα με την τεχνική και το one touch game που έκανε; Δύο νέους παίκτες που τα «σαλιγκάρια» υποτιμούσαν με κάθε ευκαιρία για να αποθεώσουν κάποιους άλλους απίθανους των αντιπάλων; Να γράψω για τον Λιβάι Γκαρσία που μόνο με την εμφάνισή του στο AMEX εκτόξευσε τη χρηματιστηριακή του αξία από τα εφτά στα 12 εκατ. ευρώ; Τι να γράψω…

ΥΓ 5: Υπομονή μέχρι την επόμενη «βροχή». Οι υγιείς ΑΕΚτζήδες αντιλαμβάνονται πολλά…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X