ΑΕΚ: Το market value του Γκαρσία που δεν χρειάζεται γκολ για να εκτοξευθεί και ο Μήτογλου που θα απογειωθεί

ΑΕΚ: Το market value του Γκαρσία που δεν χρειάζεται γκολ για να εκτοξευθεί και ο Μήτογλου που θα απογειωθεί
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είναι μια άλλη ομάδα με τον Γκαρσία ακόμα κι αν δεν σκοράρει, όλοι το παραδέχονται. Όπως επίσης τώρα ότι ο Μήτογλου είναι πλέον ένας στόπερ πρώτης γραμμής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν βάζει γκολ ο Λιβάι Γκαρσία, μα ταυτόχρονα δεν προκύπτει και ιδιαίτερος πονοκεφάλος για την ΑΕΚ. Τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα. Εξυπακούεται ότι στην πορεία ο φορ της ομάδας θα πρέπει και να σκοράρει, άλλωστε πέτυχε συνολικά 18 τέρματα πέρυσι, αριθμός ιδιαίτερα σημαντικός.

Πρέπει να αφοπλίσει ο 25χρονος επιθετικός, παρόλο που συνιστά αυταπόδεικτη πραγματικότητα ότι με εκείνον στην ενδεκάδα της, η ομάδα πετάει φωτιές στην επίθεση ακόμα κι αν ο ίδιος σπαταλά κλασικές ευκαιρίες. Όλα όσα προκαλεί στους αντιπάλους στόπερ και όσα όλα προσφέρει στους συμπαίκτες του, έχουν αξία σπάνια.

Είναι πολλές αυτές οι περιπτώσεις που θα μπορούσε να είχε σκοράρει, ενδεχομένως αν το είχε καταφέρει και στα μόλις 34 λεπτά που αγωνίστηκε κόντρα στην Αντβέρπ, να ήταν ένα γεγονός αρκετό ώστε η ομάδα να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Από την άλλη, αυτή η διαπιστωμένη δυστοκία του στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, κάθε άλλο παρά επηρεάζει τη χρηματιστηριακή αξία του.

Ίσα-ίσα που αμέσως μετά το παιχνίδι με την Μπράιτον στην Αγγλία, εκεί όπου είχε και πάλι την ευκαιρία να σκοράρει δίχως να το καταφέρει σε πολύ σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού, το market value του σύμφωνα με το transfermarkt εκτοξεύτηκε από τα 7 στα 12 εκατομμύρια ευρώ. Για να αντιληφθείτε πόσο μετράει μία σούπερ εμφάνιση απέναντι σε σύλλογο της Premier League ακόμα και αν ο φορ δεν έχει βρει δίχτυα.

Σίγουρα είναι και θέμα ψυχολογικό πλέον, έχει και θα συνεχίσει να έχει άγχος μέχρι να βρει ξανά τα δίχτυα για να ανοίξει το φετινό λογαριασμό. Όμως με εκείνον στην ενδεκάδα όλοι οι άλλοι γύρω του βρίσκουν πολύ πιο εύκολα τους χώρους για να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή και κυρίως για να εκτελέσουν από σημεία ιδανικά για να πάει η μπάλα στο πλεχτό.

Υπάρχει βέβαια πίσω του και ο Πόνσε που έδωσε τη νίκη στην Αγγλία και όποιος δικαιούται επίσης να παίρνει χρόνο συμμετοχής. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό παρόλο που λένε ότι ο επιθετικός πρέπει συνεχώς να παίζει μέχρι να βρει το γκολ. Μοιάζει για παράδειγμα πιο δίκαιο στην ενδεκάδα του αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον Ατρόμητο, τη θέση του φορ να πάρει ο Αργεντινός.

Ο Μήτογλου που δικαιούται αναγνώρισης

Ωστόσο αξίζει πάρα πολύ να σταθούμε σε ακόμα έναν παίκτη της ομάδας που έχει μάθει να ζει στη σκιά άλλων, περιμένοντας τις δικές του ευκαιρίες. Ωστόσο μέσα από τη μεγάλη απαίτηση που δημιουργήθηκε λόγω της απουσίας των Βίντα και Μουκουντί, επιτεύχθηκε η εκτόξευση του Σίμου Μήτογλου, ο οποίος έκανε δύο ματσάρες τόσο στο Μπράιτον όσο και κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X