Και με στόπερ και χωρίς στόπερ και όπου, όπως, όποτε τα boys θέλουν απέναντι στην ομερτά τους

Και με στόπερ και χωρίς στόπερ και όπου, όπως, όποτε τα boys θέλουν απέναντι στην ομερτά τους
Photo Credits: INTIME

Ο Β. Αρναούτογλου γράφει για την απέραντη δυσωδία που επικρατεί έπειτα από όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο και στις αμιγώς ποδοσφαιρικές απαντήσεις που δίνει η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάζεις κείμενα που συντάχθηκαν για να αμβλύνουν την οξύτητα από το αμιγώς ποδοσφαιρικό χτύπημα της ΑΕΚ μέσα στη Λεωφόρο, πονήματα δικαιολογιών για το πάθημα των wanna be πρωταθλητών και ευφάνταστων ανακαλύψεων περί δήθεν εύνοιας της νταμπλούχου Ελλάδας και πουθενά ανάμεσα στις λέξεις, δε βρίσκεις κουβέντα για το πανό υπέρ των εγκληματιών. Η μη αναφορά -από όσους κατ’ επιλογή το πράττουν-, συνιστά επιβράβευση των νοσηρών εγκεφάλων που ξεδίπλωσαν το σεντόνι της ντροπής. Συνιστά σύμπλευση με αυτούς που θέλουν τα bab boys ελεύθερα και το δηλώνουν ευθαρσώς. Ακόμα και με το να σωπαίνουν.

Τα πρωτοπαλίκαρα του ψεύδους, οι πρωτομάστορες του αποπροσανατολισμού, οι εφευρέτες της ανοησίας, οι ταΐστρες σανού με την περιορισμένης αντίληψης νοημοσύνη, εστίασαν οπουδήποτε αλλού προκειμένου να «κανακέψουν» τον Γιοβάνοβιτς και τους παίκτες του ΠΑΟ, παρά στο πλέον αισχρό γεγονός που έχει συμβεί σε ελληνικό γήπεδο εδώ και χρόνια. Σάμπως ακούσατε τον -πολυδιαφημισμένο ως άνθρωπο υπέρ του δικαίου- προπονητή του Παναθηναϊκού να το καταδικάζει; Μήπως κάποιος εκ των παικτών των «πράσινων» τόλμησε να πει έστω ένα κιχ γι’ αυτή την αηδία; Τσιμουδιά, ομερτά!

Ισχυρίζονται πολλοί ότι δεν φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός! Μα σοβαρά τώρα; Και τι έκανε δηλαδή ως ΠΑΕ, ως επίσημος εκπρόσωπος εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών που δεν έχουν καμία σχέση με τα βρωμερά μυαλά των χουλιγκάνων και σιχάθηκαν με αυτό που συνέβη, για να μην αναρτηθεί αυτή η απάνθρωπη σιχαμάρα; Απολύτως τίποτα! Γνώριζε, το άφησε να περάσει, το άφησε να σηκωθεί. Τα υπόλοιπα συνιστούν μπασταρδεμένες δικαιολογίες για να βγάλουμε την ουρά μας απέξω. Η σιωπή είναι συνενοχή.

Στο ποδόσφαιρο και μόνο, η ΑΕΚ τους δίκασε ξανά

Άφησε τη δουλειά στη μέση στις 30 του περασμένου Απριλίου, στο παιχνίδι της Λεωφόρου για τα πλέι οφς. Τότε, αποδεκατισμένη, με παίκτες απροπόνητους για μέρες λόγω εκτεταμένης ίωσης, με άλλους να αφήνουν τον καναπέ του σπιτιού τους λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι για να παίξουν επειδή απλώς ένιωσαν λίγο καλύτερα, δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα έδινε τέλος πιο νωρίς στη μάχη του τίτλου. Δεν έψαξε ωστόσο και για δικαιολογίες σαν και αυτές που -κόντρα σε πρωτόκολλα, λογική και κανονισμούς- επικαλέστηκε ο ΠΑΟ για να βρει αποκούμπι στην ανημποριά του, η οποία φάνηκε στα επόμενα ματς.

Απλά λιποθύμησαν μπροστά στην πρόκληση και δεν λένε να το παραδεχθούν. Και από τη στιγμή που δεν το κάνουν, θα βρίσκουν την ποδοσφαιρική αλήθεια μπροστά τους. Σαν και αυτή που τους παρέδωσε σε δωρεάν μάθημα η ΑΕΚ, το βράδυ της Δευτέρας. Να μην πιάσουμε τώρα πόσο πολύ προσπάθησαν -με πρώτο τον Γιοβάνοβιτς όπως λέει το ρεπορτάζ- για να γίνει το παιχνίδι μια μέρα νωρίτερα, αλλά εν τέλει συναίνεσαν επειδή κατάλαβαν ότι θα έχαναν στην ψηφοφορία. Διότι ούτε αυτή την ήττα την αντέχουν.

Λένε για τη μη αποβολή του Γαλανόπουλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν λένε ότι η πρώτη που βλέπει ο διεθνής χαφ είναι ανύπαρκτη. Δεν λένε επίσης ότι -όπως τότε με τον Άμραμπατ στην OPAP ARENA- έτσι και χθες, αυτό που τους καίει είναι πως θα καταφέρουν να παίξουν με παίκτη παραπάνω απέναντι στην Ένωση. Διότι αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι 11 εναντίον 11, οι πιθανότητες τους είναι σημαντικά μικρότερες. Εκτός αν εμφανιστεί κάποιος Καμπάκοφ να τους πάει τρένο.

Υπερθεμάτισα για τους άλλους, ενώ θα έπρεπε να ασχοληθώ πιο πολύ με τους απανωτούς θριάμβους της ΑΕΚ. Έχουμε χρόνο μπροστά μας και πολλά κείμενα γι’ αυτό που προπονητής και παίκτες έχουν καταφέρει. Ούτε θέλω να ψέξω κανέναν επειδή δεν είχε αρκετή πίστη ή επειδή θεωρεί ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν κάνουν, αν και έδειξαν ότι μια χαρά μπορούν. Προχωράμε με ενότητα, με πίστη στην ομάδα, αυτό μετράει. Δείτε πιο καλά το μέγεθος της δυσωδίας που επικρατεί απέναντι και ας πάρουν όλοι οι δικοί μας τα εύσημα και την εμπιστοσύνη που τους αναλογεί. Όχι γιατί τους τη χαρίζουμε επειδή είμαστε ΑΕΚ, αλλά επειδή το κερδίζουν και το αξίζουν.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X