Χρειάζεται σοβαρότητα απο εδώ και πέρα γιατί η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία

Χρειάζεται σοβαρότητα απο εδώ και πέρα γιατί η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τις εμφανίσεις της ΑΕΚ στην Πυλαία και για την σοβαρότητα που θα πρέπει να έχουν όλοι από εδώ και πέρα.

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το τουρνουά στην Πυλαία με την νίκη της επί της αδύναμης Καρδίτσας και επιστρέφει σήμερα για την media day. Δεν ξέρω τελικά αν ήταν καλό ή κακό που δεν είδαμε τους αγώνες, αλλά σίγουρα το Σαββατιάτικο απέναντι στον ΠΑΟΚ, έδειξε ότι κάτι δεν πάει καλά στην προετοιμασία.

Όλα έχουν όριο

Όσο ανέτοιμη και απροετοίμαστη είναι μια ομάδα, όση δουλειά και να θέλει, είναι και θέμα εγωισμού των παικτών μετά από λίγο, να μην δεχτούν 110 πόντους και 21 τρίποντα. Να κάνουν φάουλ, να κόψουν τον ρυθμό, να κάνουν κάτι τέλος πάντων. Σύμφωνοι, οι παίκτες της ΑΕΚ, δεν έχουν την άμυνα στο προτερήματα τους, με κάποιες εξαιρέσεις. Με βάση τον τρόπο που χτίστηκε θα πρέπει να κερδίζει από την επίθεση της, αλλά όλα έχουν και κάποιο όριο. Ακόμα και δοκιμές να έκανε ο Ζοάν Πλάθα και πάλι δεν επιτρέπεται τέτοια εικόνα.

Αν με το Περιστέρι ήταν ακόμα νωρίς, πλέον τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο, αφού σε περίπου 10 μέρες αρχίζουν οι επίσημες υποχρεώσεις. Η ΑΕΚ είναι φυσιολογικό να μην είναι έτοιμη, αλλά θα πρέπει να έχει εικόνα ομάδας. Τα είχαμε πει από την πρώτη μέρα, ότι όταν παίρνεις έναν προπονητή που δεν έχει εικόνα της Ελλάδας και πώς λειτουργούν τα πράγματα εδώ, θα χρειαστεί χρόνο. Το Ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι στα κορυφαία της Ευρώπης, αλλά η τακτική που υπάρχει από τους προπονητές, είναι σε υψηλό επίπεδο και μπορεί κάποια πράγματα να μην ταιριάζουν.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους παίκτες. Όταν επιλέγει μια ομάδα να πάρει 3-4 παίκτες με μικρή ή καθόλου Ευρωπαϊκή εμπειρία, πρέπει να ξέρει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να βρεθούνε και μπορεί τελικά να μην ταιριάξουνε κιόλας. Όλα αυτά είναι φυσιολογικά και μέσα στο μπάσκετ. Το να μην υπάρχει όμως διάθεση και ένταση στο παιχνίδι, ειδικά στην άμυνα, δεν έχει καμία δικαιολογία και θα πρέπει να αλλάξει όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Δυστυχώς ούτε στις προπονήσεις είμαστε, ούτε είχαμε εικόνα από το αγώνα, πέρα από κάποιες συνομιλίες που είχαμε με ανθρώπους που βρίσκοντας στο γήπεδο, οπότε ασφαλή εικόνα για το τι έφταιξε δεν μπορούμε να έχουμε. Το σκορ και τα στατιστικά όμως τα λένε όλα, οπότε δεν χρειάζονται πολλά πολλά. Ο Καμπενγκέλε ξεχώρισε και είχε καλή εικόνα και στις δύο αναμετρήσεις και από εκεί και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο από τους άλλους. Η ΑΕΚ ψαχνόταν σαν ομάδα, συνεχώς κυνηγούσε τον ΠΑΟΚ, είχε πολλές κακές επιλογές επιθετικά, ενώ και στην άμυνα είχε θέματα. Απέναντι στην Καρδίτσα, είχε μεγαλύτερη ένταση και καθάρισε εύκολα το παιχνίδι με ένα σερί 20-0.

Πέραν όλων των άλλων υπάρχει και η ατυχία με τον Μάκλεμορ και τον Φλιώνη που τραυματίστηκαν και θα πρέπει να δούμε πόσο καιρό θα απουσιάσουν από τις προπονήσεις. Όπως και να έχει, τα πράγματα σοβαρεύουν από εδώ και πέρα, η ομάδα θα πρέπει να αλλάξει πρόσωπο και να κάνει μια πειστική εμφάνιση στο τελευταίο της φιλικό με το Μαρούσι την επόμενη εβδομάδα για να μπούμε σε τροχιά επίσημων υποχρεώσεων. Να δείξει πρόοδο στην ομαδική της λειτουργία και να βγάλει στο γήπεδο κάποια πράγματα από αυτά που θέλει ο προπονητής της.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X