Τα φτηνά «πράσινα» κόλπα και ο πόνος για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στην Αγγλία

Τα φτηνά «πράσινα» κόλπα και ο πόνος για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στην Αγγλία
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης βάζει στη σωστή διάσταση τις ευρωπαϊκές νίκες ΑΕΚ και Παναθηναϊκού και αποκαλύπτει τα παιχνιδάκια τους ενόψει ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έγινε μια μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία 24ωρα να εξισωθούν οι νίκες της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη. Και συνεχίζεται. «Οι τεράστιες νίκες», «οι θρίαμβοι». Ήταν ο τρόπος τους για να ξεπεράσουν το σοκ που τους προκάλεσε η απίστευτη νίκη της ΑΕΚ και το ξενέρωμα που έφαγαν, καθώς η ομάδα μας αγωνίστηκε πιο αργά. Και είχε… την τελευταία λέξη. Ξεκίνησαν λοιπόν τον απελπισμένο αγώνα για να μας παρουσιάσουν τα δύο αποτελέσματα ισότιμα. Γελάει ο κόσμος.

Τι σχέση έχει η Μπράιτον αυτή την περίοδο με την Βιγιαρεάλ; Η οποία Βιγιαρεάλ εκτός της όχι καλής αγωνιστικής κατάστασης της στο ξεκίνημα της σεζόν, που την οδήγησε και στο να αλλάξει προπονητή πολύ πρόσφατα, έκανε και rotation στα 9/11 σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος. Rotation έκανε και η Μπράιτον, μόνο που όπως τουλάχιστον ειπώθηκε στην Αγγλία αλλά προκύπτει κι από τον έλεγχο των στοιχείων από τον χρόνο συμμετοχής και τις δηλώσεις του ίδιου του Ντε Ζέρμπι μετά το Old Trafford, το rotation ήταν με σκεπτικό οι πιο βασικοί να παίξουν με την ΑΕΚ.

Σκέτη παρωδία

Η μέτρια αυτή την περίοδο Βιγιαρεάλ, με αναπληρωματικούς, απέναντι στην τωρινή Μπράιτον; Ως συγκρίσιμος βαθμός δυσκολίας και μάλιστα με την ΑΕΚ να παίζει στην Αγγλία και τον Παναθηναϊκό να παίζει εντός; Με τον Παναθηναϊκό κομπλέ και την ΑΕΚ χωρίς τους δύο βασικούς στόπερ; Τι πάτε να συγκρίνετε ρε σεις; Το έχετε χάσει εντελώς; Τόσο πολύ σας πόνεσε; Γιατί τους πόνεσε, δεν πιστεύω να έχετε καμιά αμφιβολία. Μάγκωσαν, η μισή χαρά για την δική τους νίκη έφυγε…

Η Μπράιτον που αναλύει το παιχνίδι της σε βίντεο ο ίδιος ο Γουαρδιόλα και τονίζει πως ορισμένα πράγματα είναι η μοναδική ομάδα που μπορεί να τα κάνει τόσο αποτελεσματικά, μπορεί να συγκριθεί ως δυσκολία με οτιδήποτε αντιμετώπισε Ελληνική ομάδα ως τώρα φέτος στην Ευρώπη; Κοιτάξτε πόσοι ασχολούνται στο εξωτερικό με την νίκη του Παναθηναϊκού και πόσοι με της ΑΕΚ; Ντροπή που εδώ γίνεται αυτή η προσπάθεια εξίσωσης. Παρωδία σκέτη.

«Πράσινες» γραφικότητες

Και η παρωδία δεν τελειώνει εδώ. Τώρα έπιασαν άλλο παραμύθι. Πως δήθεν το αυριανό ντέρμπι κρίσιμο είναι για την ΑΕΚ κι όχι για τον Παναθηναϊκό, επειδή αν χάσει η ΑΕΚ θα μείνει επτά βαθμούς πίσω, ενώ οι άλλοι θα είναι ακόμη μπροστά κι αν χάσουν. Ωραία ιστορία. Η αλήθεια είναι διαφορετική βέβαια. Δεδομένου του ό,τι το ματς γίνεται στην Λεωφόρο, η ΑΕΚ με το που θα λήξει θα έχει τελειώσει τα δύο πιο δύσκολα ματς του προγράμματος της στον πρώτο γύρο και θα της μένει ο ΠΑΟΚ στην Φιλαδέλφεια, από αγώνες σε αυτό το επίπεδο. Φυσικά αν χάσει δεν θα είναι κι ό,τι καλύτερο η διαφορά στην βαθμολογία, αλλά για όλα αυτά υπάρχει πάντα διπλή ανάγνωση κι όχι μόνο αυτή που ξεκίνησαν ήδη να προσπαθούν να πλασάρουν οι γραφικοί του Παναθηναϊκού.

Κουτοπονηριές

Και δεν είναι μόνο εκεί που ξεκίνησαν τα βρώμικα βαζελικά τους κόλπα. Σε στήλη ενός και καλά «ψαγμένου» στα μανατζερικά – μεταγραφικά αρθρογράφου που είχε πολλά «αποκλειστικά» όταν ένα συγκεκριμένο πρόσωπο βρισκόταν μέχρι πρόπερσι στην ΑΕΚ, εμφανίστηκαν ξαφνικά πριν το Παναθηναϊκός – ΑΕΚ τρεις ξένες ομάδες που θέλουν τον Αλμέιδα. Κι όχι πως μια τέτοια προπονητάρα δεν θα προσελκύσει διεθνές ενδιαφέρον. Για την χρονική συγκυρία και τις συνδέσεις που ξέρουμε πως υπάρχουν – αλλά νομίζουν οι κουτοπόνηροι πως δεν ξέρουμε…- μιλάμε. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια μπορεί να υπάρχει και τρίτο πρόσωπο, επικίνδυνο πολλές φορές, που παίζει… παιχνιδάκια. Αλλά δεν είναι του παρόντος.

Σε κάθε περίπτωση μην αγχώνεστε τόσο εκεί στο Βαζελιστάν… Ούτε για τις βαθμολογικές διαφορές, ούτε για το ενδιαφέρον για τον Αλμέιδα από το εξωτερικό. Έχουμε χρόνο πολύ μπροστά μας και καλά θα περάσουμε και φέτος. Να είστε σίγουροι.

Ο Ενωσίτης

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X