Κάν' το (ξανά) όπως δεν το περιμένουν

Κάν' το (ξανά) όπως δεν το περιμένουν
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον τρόπο που ο Αλμέιδα έχει μετατρέψει ένα αντικειμενικό πρόβλημα, σε μεγάλο όπλο για την ΑΕΚ και κυρίως σε ματς όπως το αυριανό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πάει νωρίς στο πρωτάθλημα να παίξει στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό. Όπως έγινε και πέρυσι. Απλώς φέτος έχει προλάβει να παίξει η ΑΕΚ ήδη και ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μάλιστα κολλητά σε ημερομηνίες. Είναι πολύ εφευρετικός αυτός ο αλγόριθμος που βγάζει το πρόγραμμα της Σουπερλίγκα, που όλο και κάτι καινούργιο φέρνει. Για την ΑΕΚ, φυσικά.

Η ΑΕΚ πάει στο αυριανό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με κάποιους να θεωρούν πως το γεγονός πως έχει κάνει δυο ισοπαλίες ήδη σε τρία ματς, της προσθέτει έξτρα βάρος και πίεση. Πέρυσι πριν πάει στην Λεωφόρο, είχε κάνει ήδη μια ήττα σε τρία ματς. Έχασε και από τον Παναθηναϊκό με 2-1 χωρίς να δεχθεί ούτε ένα γκολ σε ροή αγώνα. Και στο τέλος πήρε το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ προφανώς θα πάει στην Λεωφόρο για να κερδίσει το παιχνίδι. Όπως πήγε και στο Μπράιτον για να κερδίσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα αυτή την στιγμή στην Πρέμιερ Λιγκ. Όπως είναι η φιλοσοφία που έχει ο Αλμέιδα και την έχει περάσει πλέον ακόμα και στον φύλακα στην είσοδο του προπονητικού κέντρου των Σπάτων. Δεν ήταν εύκολο να συμβεί και είναι μεγάλη υπόθεση και μεγάλη δύναμη.

Η ΑΕΚ έχει κρατήσει ακριβώς τον ίδιο κορμό με πέρυσι και έχει προσθέσει ένα ποιοτικό φορ, έναν μεσοεπιθετικό που ο Αλμέιδα ξέρει καλά που και πως θα φανεί χρήσιμος. Και έναν στόπερ πιο aggressive και πιο γρήγορα απ’ αυτούς που έχει. Δυστυχώς ο τελευταίος ακόμα δεν είναι έτοιμος, αλλά θα μπει και αυτός στην πορεία στην εξίσωση. Οι αρχές οι ποδοσφαιρικές της φετινής ΑΕΚ του Αλμέιδα, φυσικά και είναι ίδιες με πέρυσι, καθότι δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όμως ειδικά στα σημαντικά παιχνίδια, ο Ματίας έχει προσθέσει και κάτι ακόμα. Τον αιφνιδιασμό του αντιπάλου.

Την ΑΕΚ που είναι ίδια με πέρυσι, λόγω ίδιου προπονητή και κορμού, οι απέναντι προπονητές θεωρούν πως μπορούν να την διαβάσουν εύκολα και πως ξέρουν τι να περιμένουν. Το ήξερε όμως και ο Αλμέιδα και εκεί προσπαθεί και να τους κτυπάει. Στον αιφνιδιασμό. Θυμηθείτε τι έγινε την περασμένη Κυριακή με τον Ολυμπιακό. Αυτό το σχεδόν κλασικό 4-4-2 με τον Αραούχο δίπλα στον Πόνσε, ο Μαρτίνεθ δεν το περίμενε.

Φάνηκε από το πόσο δυσκολευόταν να ανταποκριθεί στο παιχνίδι που έβγαζαν οι παίκτες του Αλμέιδα. Μέσα στα πρώτα 25 λεπτά, η ΑΕΚ έκανε ένα μικρό πάρτι μέσα στο γήπεδο. Έβγαλε φάσεις, έβγαλε και ένα γκολ. Αν είχε φτάσει (που είναι θέμα χρόνου να φτάσει) στο 100% της ετοιμότητάς της, δύσκολα θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να βρει τρόπο να ανταποκριθεί σ’ αυτά που του έβαλε μέσα στο γήπεδο η ΑΕΚ και να τα διαχειριστεί.

Θυμηθείτε επίσης τι έκανε η ΑΕΚ την περασμένη Πέμπτη στο Μπράιτον. Πολύ αλλιώς περίμενε ο Ντε Τσέρμπι να μπει μέσα στο σπίτι του για να παίξει μια ομάδα που έρχεται από ένα πρωτάθλημα που είναι τουλάχιστον πέντε σκάλες κάτω από την Πρέμιερ Λιγκ. Και ξαφνικά ήδη από το πρώτο λεπτό μια ΑΕΚ, να κάνει αυτά που συνήθως κάνουν οι δικοί του παίκτες ειδικά εντός έδρας. Πρέσινγκ αλλά με κοντά τις γραμμές, γρήγορο και κυρίως κάθετο ποδόσφαιρο. Βραχυκύκλωσε η Μπράιτον και δεν ίσιωσε ποτέ.

Κάτι αντίστοιχο θαρρώ πως θα επιχειρήσει να κάνει και αύριο στο ντέρμπι ο Αλμέιδα. Ήδη νομίζω πως στην μελέτη που θα επιχειρήσει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς στην ΑΕΚ, δεν θα βρει εύκολο το διάβασμα. Απ’ αυτά που έχει δει μέχρι τώρα, είναι αρκετά έμπειρος ο προπονητής του Παναθηναϊκού, για να καταλάβει πως δεν μπορεί εύκολα να ξέρει τι θα του παρουσιάσει αύριο στο γήπεδο ο Αλμέιδα.

Που και πως θα παίξει ο Πίνεδα, ποιοι θα είναι στα χαφ, ποιοι θα είναι στα δυο άκρα της επίθεσης και πως θα παίξουν, ποιος θα είναι στην κορυφή της επίθεσης και αν θα έχει έναν πολύ κοντά του ή πιο ελεύθερο αρκετά πίσω του. Πολλά τα ερωτηματικά που υπάρχουν για το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ, που εκ των πραγμάτων δεν πρόκειται να απαντηθούν πριν από την σέντρα του ματς. Εξαιρετικά δύσκολο το διάβασμα για οποιονδήποτε προπονητή. Και αυτό ήθελε να πετύχει ο Αλμέιδα.

Ο συγκλονιστικά ευφυής Αλμέιδα έχει πάρει το πρόβλημα από την ανάγκη για ένα συνεχές ροτέισον λόγω του προγράμματος Γολγοθά και των απουσιών και το έχει κάνει πλεονέκτημα υπέρ της ΑΕΚ. Κάθε φορά βάζει στο γήπεδο κάτι, με το οποίο αιφνιδιάζει τον αντίπαλο. Το ίδιο θα επιχειρήσει σίγουρα και αύριο. Το αν θα βγει άλλη ιστορία. Ποδόσφαιρο είναι και ντέρμπι. Σίγουρα όμως θα το ψάξει ο Αλμέιδα και θα το ψάξει για να πάρει τη νίκη, όπως την πήρε στο Μπράιτον και όπως πάλεψε μέχρι και το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων για να την πάρει και με τον Παναθηναϊκό.

Και κάτι τελευταίο. Η ΑΕΚ αύριο θα κάνει ότι χρειαστεί για να πάρει τη νίκη. Δεν χρειάζεται καν να εξηγήσω τους λόγους που την θέλει πολύ. Στα μάτια τα δικά μου, όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το ποδόσφαιρο και δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να το βλέπει έτσι, αν τελικά δεν έρθει το αποτέλεσμα, μια αντίδραση που δεν θα είναι αγάπη και αγκαλιά σε Ματίας και παίκτες ακόμα πιο σφιχτή απ’ αυτή της Πέμπτης το βράδυ, θα συνιστά μια μικρή ποδοσφαιρική προδοσία.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X