Εκπληκτικός Αλμέιδα για την πορεία του στην ΑΕΚ: «Ένιωσα κάτι ξεχωριστό για την ομάδα και το γήπεδο της - Ο Γκαρσία θα σκοράρει περισσότερα γκολ, ο Αραούχο είναι ψυχή»

Εκπληκτικός Αλμέιδα για την πορεία του στην ΑΕΚ: «Ένιωσα κάτι ξεχωριστό για την ομάδα και το γήπεδο της - Ο Γκαρσία θα σκοράρει περισσότερα γκολ, ο Αραούχο είναι ψυχή»
Photo Credits: INTIME

Συνέντευξη καρδιάς από τον Ματίας Αλμέιδα για την ΑΕΚ, το γήπεδο, τον Λιβάι Γκαρσία και τον Σέρχιο Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ΑΕΚ, τον Σέρχιο Αραούχο, τον Λιβάι Γκαρσία, αλλά και για την Εθνική Αργεντινής μίλησε στον Αργεντινό δημοσιογράφο, Λούκας Μαρινέλι ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα. Μία συνέντευξη που δόθηκε λίγες μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Μπράιτον.

Σε ερώτηση για το πώς αναλύσει την περσινή σεζόν με την Ένωση, όπου η ομάδα μετά από ένα ακανόνιστο ξεκίνημα βρήκε τον ρυθμό της και έδειξε το εξαιρετικό επίπεδο, ο Αλμέιδα επισήμανε: «Στην αρχή ήταν ακόμα αντιληπτό ότι ήμασταν νεοφερμένοι, ότι γνωρίζαμε μια νέα ομάδα. Προέρχονταν από μια πολύ κακή χρονιά, στην οποία δεν είχαν μπει σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Έτσι, ήρθαν με πίεση». Και πρόσθεσε: «Στους πρώτα ματς παίζαμε με ένα σύστημα με τρεις πίσω και το τροποποίησα στο δεύτερο ή στο τρίτο παιχνίδι. Από εκεί και πέρα ​​η ομάδα άρχισε να ανεβάζει επίπεδο, να είναι πιο άρτια. Παιχνίδι με παιχνίδι, μεγάλωνε. Στα μισά του χρόνου, νομίζω ότι πατήσαμε το ταβάνι μας. Ήταν όταν ήμασταν στα καλύτερά μας, μετά είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκλας Ελίασον και μετά αρχίσαμε να παίζουμε μέσα στην εβδομάδα στο Κύπελλο και εν συνεχεία στο πρωτάθλημα, πράγμα που αλλάζει πολύ τη μορφή της ομάδας. Το Παγκόσμιο Κύπελλο έπαιξε έναν πολύ ιδιαίτερο παράγοντα για τους συλλόγους, γιατί σταμάτησε στη μέση του τουρνουά. Και εκεί τα πηγαίναμε καλά. Έπρεπε να κάνουμε preseason, με 14 παίκτες, και ήταν όλα περίεργα».

Ο Αλμέιδα εν συνεχεία αναφέρθηκε και στη μάχη τίτλου με τον Παναθηναϊκό. «Στη μέση του πρωταθλήματος, όταν ξέραμε πια ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ μας θα ήταν δυνατός, είπα ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο τελευταίο δευτερόλεπτο των πλέι οφ. Γιατί είδα ότι ο Παναθηναϊκός ήταν μία άρτια ομάδα πυ έπαιζε καλα και κέρδιζε. Κερδίζαμε και κέρδιζαν και αυτοί. Κέρδιζαν με ένα λεπτό να απομένει είτε με πέναλτι είτε με ένα υπέροχο γκολ».

«Κέρδισαν, με αυτούς τους τρόπους που λες και έλεγαν πολλοί ότι “ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη του πρωταθλητή”. Τους ακολουθούσαμε, κάποια στιγμή μας είχαν βάλει και εννιά πόντους πίσω. Συνεχίσαμε και όλα ήταν πολύ ομοιόμορφα με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ που παίζουν πολύ καλά. Και όλα αυτά έγιναν μέχρι την είσοδο στα πλέι οφ. Μπήκαμε στα πλέι οφ ένα βαθμό πίσω τους (σ.σ. Παναθηναϊκός), και η διαφορά ήταν ότι δεν χάσαμε στα πλέι οφ, αλλά αυτοί ηττήθηκαν. Παίξαμε 10 παιχνίδια πλέι οφ, το πρωτάθλημα εδώ είναι καλό, αλλά είναι τρομερό γιατί περνάς ολόκληρο το τουρνουά, μπαίνεις στα πλέι οφ και οι βαθμοί συνεχίζουν να προστίθενται. Αυτοί που μπαίνουν στα πλέι οφ είναι αυτοί με την περισσότερη ιστορία και είναι όλοι κλασικοί αντίπαλοι. Έτσι, παίζονται δύο ντέρμπι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και άλλα δύο στα πλέι οφ, και αν παίξεις και στο Κύπελλο, μπορεί να τους βρει ξανά απέναντι σου στο Κύπελλο, είναι τρελό», ανέφερε ακόμη ο Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα εν συνεχεία απάντησε και σε ερώτηση για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και στη δήλωσή του λίγο πριν την αναλάβει ότι «ένιωσε κάτι ξεχωριστό στην OPAP Arena».

«Όποτε πάω σε ένα μέρος και αρχίζω να το μελετάω, είναι σαν να αρχίζω να νιώθω ότι μπορεί να τα πάω καλά ή λίγο πολύ καλά», είπε και πρόσθεσε: «Συνέβη με την Τσίβας, συνέβη στην Μπάνφιλντ. Εδώ, μόλις έφτασα ένιωσα ότι θα πήγαινε καλά. Τους μελέτησα πολύ, μελέτησα την ομάδα και τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Οπότε, ήξερα για ποιο σκοπό ερχόμουν. Και ήξερα ότι ήταν η μόνη πόρτα προς την Ευρώπη που μου είχε ανοίξει μέχρι τώρα, και ότι επρόκειτο να την αξιοποιήσω στο έπακρο».

«Η ολοκλήρωση της OPAP Arena που έχει μια πολύ δραματική ιστορία λόγω του πώς δημιουργήθηκε ο σύλλογος, με μετανάστες. Εκείνο το γήπεδο δεν είχε φτιαχτεί 20 χρόνια, το τελείωναν, δεν το έκαναν. Εγώ, ως προπονητής, θα ήμουν αυτός που θα έκανε ντεμπούτο σε αυτό το γήπεδο. Υπήρχαν πολλά πράγματα στα οποία ένιωθα ότι θα ήμουν καλός. Είναι λίγο οπτικοποιημένο αυτό που λέω, αλλά το γεγονός της οπτικοποίησης είναι συχνά σημαντικό για μένα. Το είχα στο μυαλό μου κάθε μέρα», υπογράμμισε.

«Έλεγα στους παίκτες τη λέξη πρωταθλητής κάθε μέρα. Κάθε μέρα τους έλεγα: «Δουλεύουμε για να είμαστε πρωταθλητές», «δουλεύουμε για να κερδίσουμε το Κύπελλο και να είμαστε πρωταθλητές», «δουλεύουμε για να γίνουμε πρωταθλητές». Δουλειά και πρωταθλητής. Νομίζω ότι ήταν σπουδαίοι ερμηνευτές αυτού που θέλαμε», ανέφερε ακόμη ο Αλμέιδα.

Ο Αλμέιδα αναφέρθηκε και στο αγωνιστικό σκέλος της νταμπλούχου ΑΕΚ την περσινή σεζόν. Συγκεκριμένα το ερώτημα ανέφερε όρτι «ένα από τα κλειδιά για την ΑΕΚ ήταν το πόσο καλά έκανε επιθέσεις από τα “φτερά” και τον τρόπο που “φόρτωνε” την αντίπαλη περιοχή» με τον Αλμέιδα να επισημαίνει: «Το ποδόσφαιρό μας, ή αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στο γήπεδο, είναι πρώτα να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Γιατί θεωρώ ότι έχοντας κατοχή φθείρεις τον αντίπαλο. Βλέπω το ποδόσφαιρο σαν την πυγμαχία».

«Στην πυγμαχία έχεις άνθρωπο που χτυπά και προσπαθεί από τη μία ή την άλλη πλευρά να βγάλει νοκ άουτ τον αντίπαλο. Νιώθω ότι το ποδόσφαιρο είναι κάπως έτσι, γιατί το μελετάω παντού. Υπάρχει η ταχύτητα με την οποία εκτελείτε κάθε κίνηση, η κάθε ενέργεια, και η επιμονή να συνεχίσει κανείς», επισήμανε και πρόσθεσε: «Γιατί φτάνουμε 70.000 φορές στα δεξιά και 70.000 φορές στα αριστερά, αλλά οι αριθμοί ορισμού είναι λίγοι. Μετά, παρατηρώ ότι, στην αμυντική φάση, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων κλείνει, σκοράρει και στη συνέχεια χαρίζει τις πτέρυγες που μπορεί να είναι η στρατηγική ορισμένων προπονητών. Πρέπει να δεις με πόσα άτομα μπαίνεις στην αντίπαλη περιοχή, πού τελειώνεις τις σέντρες και τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν… Τα ατομικά χαρακτηριστικά που έχει η ΑΕΚ προσφέρονται γι’ αυτό το παιχνίδι. Στις πτέρυγες έχουμε έχουμε γρήγορους, ικανούς, δυναμικούς ποδοσφαιριστές, που μπαίνουν σε θέση γκολ και που μπορούν να σκοράρουν», επισήμανε ο Ματίας Αλμέιδα και έσπευσε να μιλήσει για τον Λιβάι Γκαρσία.

«Νομίζω ότι μία από τις επιτυχίες μας ήταν να βάλουμε τον Λιβάι Γκαρσία ήταν να παίξει σέντερ φορ. Όταν έφθασα εδώ, ο Γκαρσία δεν είχε παίξει ποτέ στο “9” γιατί για μένα είναι εννιάρι. Τα πήγε πολύ καλά και σχεδόν ήταν ο σκόρερ της διοργάνωσης», υπογράμμισε ο Αλμέιδα.

«Είναι δυνατός και γρήγορος, επομένως είναι ένας από τους παίκτες που σ’ αυτή θέση, στο “9” είναι καλύτερα γι’ αυτόν, είναι πιο άνετα. Σουτάρει πολύ καλά με το αριστερό, αλλά και με το δεξί, ενώ είναι πολύ καλός στον αέρα», είπε για τον Λιβάι ο Αλμέιδα, ο οποίος εν συνεχεία έδειξε να έχει περισσότερες απαιτήσεις από τον Λιβάι λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να σκοράρει ακόμα περισσότερα γκολ με το κεφάλι του και θα το κάνει».

«Ο Αραούχο είναι ο ηγέτης που πρέπει να έχεις μέσα στο γήπεδο, είναι η «ψυχή της ομάδας» για την αφοσίωση του, για τη θέλησή του, για τη συντροφικότητά του», είπε ακόμη ο Αλμέιδα και έσπευσε να μιλήσει για τη δήλωση που είχε κάνει πέρσι, όπου χαρακτήριζε τον Σέρχιο ως την ψυχή της ομάδας.

«Έκανα αυτή τη δήλωση μετά από μια ενέργεια που έκανε, στην οποία θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ. Όμως, αφού δεν είναι εγωιστής, αντιμετώπισε τον τερματοφύλακα και πάσαρε στον συμπαίκτη του. Νομίζω ότι ήταν το παράδειγμα αυτού που λείπει από το σημερινό ποδόσφαιρο. Βλέπω ότι υπάρχει πολύς εγωισμός, πολύ «εγώ, εγώ», πολλές φωτογραφίες για ένα μόνο άτομο και πολύ Instagram», είπε για τον Αραούχο ο Αλμέιδα και πρόσθεσε: «Ήταν ένα δείγμα του ποδοσφαίρου για το οποίο παλεύω για να συνεχίσω να υπάρχω και να μην εξαφανιστώ. Ήταν ένα ομαδικό παιχνίδι».

Ο Αλμέιδα επίσης αναφέρθηκε και στην περιβόητη φράση που είχε πει μετά τον αποκλεισμό στο ματς με την Αντβέρπ πως πίστευε ότι ήταν μοναδική του ευκαιρία να κοουτσάρει ομάδα στο Champions League.

«Είμαι προπονητής εδώ και 12 χρόνια και δεν πρόκειται να είμαι για 25 χρόνια. Μου είναι πολύ ξεκάθαρο γιατί ήμουν παίκτης και γιατί η αντικατάσταση των προπονητών πρέπει να γίνει με νεαρά παιδιά», είπε ο Pelado και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να είμαι μεγάλος τύπος που ενοχλείται από παίκτες που μιλάνε στο τηλέφωνο στο τραπέζι. Τα παιδιά αλλάζουν και είμαι ακόμα κοντά τους. Τώρα, σε 10 χρόνια δεν ξέρω πώς θα είναι ένας 18χρονος και αν όντως θα το αντέξω. Δεν θέλω να είμαι ο τυπικός που λέει “Α, πόσο βαρύ είναι αυτό”. Υπάρχει και μια ζωή. Αν και η ζωή μου είναι σε μεγάλο βαθμό το ποδόσφαιρο, έχω οικογένεια και υπάρχουν στιγμές που θα πρέπει να απολαύσω αυτό που έχω κάνει. Μου αρέσει αυτό που κάνω, αλλά είναι δυνατός ρυθμός, με πολύ άγχος, πολλή αφοσίωση, πολύ πάθος και πολλή αφοσίωση. Όλη την ώρα βλέπεις βίντεο, γράφεις ματς. Πολλές φορές αφήνεις τα πράγματα στην άκρη, κι εγώ τα αφήνω στην άκρη. Και ούτε εγώ θέλω. Εδώ έχω άλλα τέσσερα χρόνια στο συμβόλαιό μου, αν όλα πάνε καλά, κάτι που ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο και δεν με βλέπω να προπονώ για πολλά ακόμη χρόνια. Θέλω να αποκτήσω λίγη περισσότερη εμπειρία, θα ήθελα να πάω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ως προπονητής και εκεί να δω ζωντανό ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Θέλω να έχω ενέργεια, δεν θέλω να είμαι προπονητής στον οποίο οι άλλοι πρέπει να κάνουν τα πάντα. Αυτό για μένα είναι απάτη. Δεν θέλω να είμαι τέτοιος προπονητής».

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X