Ανδρέας Δημάτος: «Έτσι η Ελλάδα μπορεί να πάρει την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA»

Ανδρέας Δημάτος: «Έτσι η Ελλάδα μπορεί να πάρει την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA»
Photo Credits: INTIME

Στο πώς η Ελλάδα μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στην 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA αναφέρεται σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Δημάτος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα κάνει την υπέρβαση και θα καταλάβει την 15η θέση στη βαθμολογία της UEFA εξηγεί σε ανάρτησή του ο Ανδρέας Δημάτος.

«Για να υπάρξουν, πάντως, προϋποθέσεις κατάληψης της 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA από την εφετινή σεζόν, είναι δεδομένο ότι δεν αρκούν οι 24 εγγυημένοι ευρωπαϊκοί αγώνες των ομάδων μας μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τους κάνουμε 32 (με ισάριθμες προκρίσεις που θα είναι θριαμβευτικό), άντε… 30 και βλέπουμε! Ο πήχης μπορεί να μπαίνει ψηλά, προκειμένου να μην… χάσουμε και τη δεύτερη σεζόν της νέας τριετίας των πολλών αλλαγών στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά τα μαθηματικά είναι δεδομένα και οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτησης!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο τέως διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ και νυν στέλεχος της UEFA, Ανδρέας Δημάτος.

«Η διαφορά της χώρας μας από την 15η θέση της τρέχουσας βαθμολογίας της UEFA, την οποία αυτή το στιγμή καταλαμβάνει η Νορβηγία, είναι στους 3,500 βαθμούς. Πολύ απλά μας χωρίζουν από τη 15η θέση τέσσερις χώρες και περίπου εννιά (9) ελληνικές νίκες! Να γίνουν αυτές οι νίκες στα 24 ματς των ομίλων; Δύσκολο… Αλλά και παλι δεν θα φτάσουν, αφού όλο και κάτι θα κάνουν στο μεταξύ οι εννιά εκπρόσωποι των τεσσάρων χωρών με τις οποίες ανταγωνιζόμαστε!», συμπλήρωσε ο Δημάτος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ανδρέα Δημάτου:

Και μετά από ένα αρκετά επιτυχημένο καλοκαίρι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ένα από τα καλύτερα της τρέχουσας δεκαετίας, έφτασε σήμερα η ώρα της σέντρας για τους τέσσερις εκπροσώπους μας στο κυρίως μενού των διοργανώσεων της UEFA.

Ο στόχος του big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι δύσκολο να οριοθετηθεί, οι απαιτήσεις στους τρεις ομίλους του Europa και στον έναν του Conference είναι εντελώς διαφορετικές όπως και η δυσκολία του κάθε ομίλου, ωστόσο η αναγκαιότητα συγκέντρωσης βαθμών είναι δεδομένη και η προσπάθεια παραμένει πολύ δύσκολη.

Για να υπάρξουν, πάντως, προϋποθέσεις κατάληψης της 15ης θέσης στη βαθμολογία της UEFA από την εφετινή σεζόν, είναι δεδομένο ότι δεν αρκούν οι 24 εγγυημένοι ευρωπαϊκοί αγώνες των ομάδων μας μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να τους κάνουμε 32 (με ισάριθμες προκρίσεις που θα είναι θριαμβευτικό), άντε… 30 και βλέπουμε!

Ο πήχης μπορεί να μπαίνει ψηλά, προκειμένου να μην… χάσουμε και τη δεύτερη σεζόν της νέας τριετίας των πολλών αλλαγών στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά τα μαθηματικά είναι δεδομένα και οι αριθμοί δεν επιδέχονται αμφισβήτησης!

Η διαφορά της χώρας μας από την 15η θέση της τρέχουσας βαθμολογίας της UEFA, την οποία αυτή το στιγμή καταλαμβάνει η Νορβηγία, είναι στους 3,500 βαθμούς. Πολύ απλά μας χωρίζουν από τη 15η θέση τέσσερις χώρες και περίπου εννιά (9) ελληνικές νίκες! Να γίνουν αυτές οι νίκες στα 24 ματς των ομίλων; Δύσκολο… Αλλά και παλι δεν θα φτάσουν, αφού όλο και κάτι θα κάνουν στο μεταξύ οι εννιά εκπρόσωποι των τεσσάρων χωρών με τις οποίες ανταγωνιζόμαστε!

Και μιλάμε συγκεκριμένα για την Μόλντε και την Μπόντο Γκλιμτ από την 15η Νορβηγία, τη Μακάμπι Χάιφα (η μοναδική περίπτωση απευθείας σύγκρουσης αφού είναι στον όμιλο του Παναθηναϊκού) και τη Μακάμπι Τελ Αβιβ από το 16ο Ισραήλ, τη Σαχτάρ και τη Ζόρια από την 17η Ουκρανία και την 18η Τσεχία να είναι η μόνη με τρεις εκπροσώπους, Σλάβια, Σπάρτα Πράγας και την Πλζεν.

Κάποιες από αυτές τις ομάδες είναι σε θεωρητικά πιο βατούς ομίλους από τους τέσσερις ελληνικούς (ειδικά σε σχέση με αυτόν της… ΑΕΚ!), κάποιες σε εξίσου δύσκολους αλλά η ουσία είναι ότι η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου θα χτυπάει αυτές τις έξι Πέμπτες των ισάριθμων αγωνιστικών. Και αυτό γιατί όχι μόνο και οι τέσσερις ελληνικές ομάδες θα αγωνίζονται Πέμπτες αλλά το ίδιο ισχύει και με τις ομάδες των αντίπαλων χωρών στη μάχη της 15ης θέσης, αφού από τις παραπάνω εννιά ομάδες μόνο η ουκρανική Σαχτάρ μετέχει σε όμιλο Champions League. Οι υπόλοιπες είναι μοιρασμένες στους 16 ομίλους του Europa και του Conference League και ξεκινούν απόψε μαζί με τις δικές μας.

Στα υπέρ της Ελλάδας σε αυτή την πολύ δύσκολη μάχη ανατροπής είναι ότι έχει τις περισσότερες ομάδες στη μάχη με τέσσερις εκπροσώπους, αλλά και αυτό δεν θα αποδειχθεί αρκετό, αν η ελληνική εκπροσώπηση ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο.

Θα απαιτηθούν προκρίσεις και στο Europa (μέσω των τριών πρώτων θέσεων στους ομίλους) αλλά και στο Conference με τον ΠΑΟΚ που χρειάζεται μόνο πρώτη και δεύτερη θέση στον δικό του όμιλο.

Σε πρώτη φάση (πρέπει να) πάμε για 30-32 ευρωπαϊκούς αγώνες, ελληνική εκπροσώπηση και μέσα στο 2024 και βλέπουμε από εκεί και πέρα την όποια υπέρβαση τύπου ΠΑΟΚ πρόπερσι με την οχτάδα στο Conference. Αυτή που μας έδωσε οριακά την 15ης θέση την οποία εντέλει αξιοποίησε το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτό το καλοκαίρι.

Τίποτα δεν είναι εγγυημένο!

Απεναντίας τα δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολα και σε καμία περίπτωση υπέρ της χώρας μας.

Σε κάθε περίπτωση αξίζει η προσπάθεια!

Καλό ξεκίνημα απόψε στους τέσσερις εκπροσώπους μας!

Το ελληνικό ποδόσφαιρο μετράει τις δυνάμεις του!

Καλή επιτυχία!

Δείτε την ανάρτηση:

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X