Πήρε λιγότερα από όσα άξιζε
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν μια ομάδα άξιζε τη νίκη στο ντέρμπι αυτή ήταν η ΑΕΚ. Αν μια ομάδα έχει το δικαίωμα να αισθάνεται αδικημένη από το αποτέλεσμα αυτή είναι η ΑΕΚ. Αν υπήρξε μία ομάδα που να έπαιξε για τη νίκη και όχι για τη διαχείριση του αποτελέσματος, αυτή ήταν η ΑΕΚ.

Αντιλαμβάνομαι πως για τον κόσμο, για τον οπαδό το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι η νίκη, γιατί αυτό που θέλει να βλέπει είναι την ομάδα του να κερδίζει, αλλά το χειροκρότημα στο τέλος του ματς από τους 32.000 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες της «Αγιά-Σοφιάς», είναι η απόλυτη αναγνώριση της προσπάθειας που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι».

Για να μην πλατιάζω η ΑΕΚ «πλήρωσε» το λάθος που έκανε από το 25’ μέχρι το 35’ να οπισθοχωρήσει και να δώσει πολλά μέτρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος έβγαλε αντίδραση μετά το 1-0. Η ομάδα του Αλμέιδα δεν έκανε τα λάθη που έκανε στα προηγούμενα ματς, μπήκε απόλυτα συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στο πλάνο της μέχρι το 25’, αλλά έπεσε πάνω στον Πασχαλάκη ο οποίος έκανε δύο τεράστιες επεμβάσεις μία στο σουτ του Τσούμπερ και μία ασύλληπτη επέμβαση στην κεφαλιά του Μοχαμάντι. Καλώς ή κακώς παίζουν και οι άλλοι.

Το κακό είναι ότι στην πρώτη φάση όπου δέχθηκε μέσα στα «καρέ» της πληγώθηκε και πάλι. Διότι η άλλη φάση του Ολυμπιακού ήταν ένα σουτ εκτός περιοχής (του Μασούρα). Επίσης στοιχείο προβληματισμού είναι ότι η ΑΕΚ έχασε πολλές, πάρα πολλές δεύτερες μπάλες.

Ακόμα και έτσι όμως και παρά το γεγονός ότι έλειπαν όχι ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις παίκτες που θα μπορούσαν με μία ενέργειά τους να αλλάξουν τη ροή του ματς και αναφέρομαι στους Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Πισάρο και Μάνταλο, η ΑΕΚ έπαιξε για τη νίκη και ο Ολυμπιακός για να μη χάσει. Μέσα στο παιχνίδι είναι και αυτό…

Είναι ενδεικτικό πως σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει ούτε μία τελική και δεν έχει απειλήσει καθόλου την εστία του Στάνκοβιτς. Και αυτό συνέβη παρότι έπαιξε πολύ ψηλά και πήρε αρκετές φορές ρίσκα.

Η ΑΕΚ βρήκε το γκολ που έψαχνε στη φάση με τον Αραούχο το οποίο ορθά δε μέτρησε γιατί υπήρχε χέρι του Πινέδα στο ξεκίνημα και άγγιξε το γκολ στη φάση με τον Ζίνι, ο οποίος έδειξε απίστευτο ποδοσφαιρικό θράσος.

Ο Αλμέιδα έκανε αλλαγές για να πάρει το ματς με όποια εργαλεία είχε διαθέσιμα και ο Μαρτίνεθ για να «μαζέψει» ακόμα περισσότερο τις γραμμές του και για να ντουμπλάρει τα μαρκαρίσματα, όπως για παράδειγμα με τον Ιμπόρα και τον Ορτέγκα, ο οποίος είναι αριστερό μπακ και τον έβαλε ως αριστερό χαφ μπροστά από τον Κίνι για να «μπλοκάρουν» τον Άμραμπατ.

Στο τέλος της ημέρας, η ΑΕΚ άξιζε περισσότερα, αλλά δεν τα πήρε. Μετά από τρία ματς πρωταθλήματος δεν έχει κριθεί απολύτως τίποτα και ο «Γολγοθάς» συνεχίζεται με τα ματς με τη Μπράιτον και τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Δεν αποβλήθηκε ο Φορτούνης

Από τη στιγμή που υπάρχει το VAR πρέπει να εξετάζονται όλες οι φάσεις. Ο Φορτούνης λοιπόν έπρεπε να αποβληθεί για την κλωτσιά από πίσω στον Σιμάνσκι. Ο Ντίας δεν την είδε, ο VARίστας όφειλε να κάνει ανασκόπηση της φάσης, η οποία έγινε «γαργάρα», όπως ακριβώς είχε γίνει γαργάρα η φάση του Μπερνάρ με τον Ρότα πέρσι στη Λεωφόρο με τον ίδιο διαιτητή…

Επίσης ο Πασχαλάκης σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις έχει βγει εκτός περιοχής για να εκτελέσει βολέ. Ο δεύτερος βοηθός δεν έχει πάρει χαμπάρι…

ΥΓ: Το έχω πει πολλές φορές ότι η ΑΕΚ μπορεί να χάσει στον επικοινωνιακό πόλεμο. Το θέμα είναι πόσο «τσιμπάνε» οι δικοί μας. Το σίγουρο είναι ότι και πέρσι άλλοι πανηγύριζαν στην αρχή και άλλοι στο τέλος. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Ας την ξεγράψουν την ΑΕΚ όσοι δεν την πιστεύουν ή όσοι νομίζουν ότι έτσι θα πετύχουν κάτι… Τον γαμπρό τον ξυρίζουν στο τέλος…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X