Κάνε ένα θαύμα… Ζίνι και η ΑΕΚ θα βρει το δρόμο της όσα εμπόδια κι αν μπαίνουν!

Ζίνι: «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την στήριξη, ευγνωμονώ τον Αλμέιδα για την εμπιστοσύνη»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα άφησε στην ΑΕΚ το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ας δούμε τη μεγάλη εικόνα που είναι και της μόδας. Όταν τελειώνει ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό ισόπαλο με 1-1 και βλέπεις τους «κιτρινόμαυρους» με κατεβασμένα κεφάλια και απογοητευμένους και τους «ερυθρόλευκους» σχεδόν να πανηγυρίζουν για τον πόντο, τότε συνειδητοποιείς πως κάτι καλό συμβαίνει. Γιατί είναι κρίσιμο σε θέμα νοοτροπίας για την ΑΕΚ και πολύ σπουδαίο που το έχει κερδίσει ο Αλμέιδα, να εμφανίζει μια ομάδα – απ’ όποιους παίκτες και εάν αποτελείται – να είναι ασυμβίβαστη με την γκέλα και την αποτυχία.

Εκτιμώ, πως εάν υπήρχε μια ομάδα που ήθελε και άξιζε τη νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτή ήταν η ΑΕΚ. Το κυνήγησε, ακόμα και με ανορθόδοξο τρόπο κάποιες φορές, αλλά δεν σταμάτησε να ψάχνει τη νίκη. Θα μπορούσε να το πετύχει. Αν κατάφερνε αυτό το πιτσιρίκι θαύμα που μας συστήθηκε για τα καλά στο ντέρμπι, να κάνει ένα… θαύμα, θα είχε βγει και νικητής. Κάνε ένα θαύμα… Ζίνι. Αλλά έστω κι έτσι, η ουσία δεν αλλάζει. Αν έχεις σωστές βάσεις, θα τη βρει η πάπια τη λίμνη.

Βγαλμένο από την περυσινή ΑΕΚ

Το ντέρμπι είχε κάποια ξεκάθαρα αγωνιστικά στοιχεία να μας δείξει. Η ΑΕΚ είχε «διαβάσει» την αδυναμία στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού με την πενιχρή αμυντική συνεισφορά του Φορτούνη, αλλά και τον Κίνι που δεν μπορούσε να σταματήσει ούτε με… λάσο τον Ελίασον. Η ΑΕΚ είχε στοχεύσει στη δεξιά πλευρά της. Εκεί έγερνε και ο Αραούχο, εκεί έφτανε μέχρι και ο Τσούμπερ και έκαναν τον Ολυμπιακό να είναι ταμπουρωμένος και να μην μπορεί να βγει από την εστία του.

Το πρώτο 25λεπτο της ΑΕΚ ήταν εξαιρετικό, βγαλμένο από τα περυσινά της. Είναι άδικο πως σε αυτό το διάστημα, με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του Πασχαλάκη σε Τσούμπερ και Μοχαμάντι, η Ενωση σκόραρε μόνο μια φορά. Θα μπορούσε και δεύτερο γκολ, για να μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι. Αλλά η ΑΕΚ συνολικά πρέπει να βρει τρόπο να γίνει πιο αποφασιστική, πιο κυνική στα τελειώματα της και να εκμεταλλεύεται τις φάσεις.

Η αδυναμία και το φρεσκάρισμα

Μετά το γκολ, πιθανότατα λόγω της αδυναμίας να βγάλει ένταση για μεγαλύτερο διάστημα, η ΑΕΚ έδωσε χώρο και μπάλα στον Ολυμπιακό. Εκεί θα έπρεπε να είχε υπάρξει καλύτερη διαχείριση της κατάστασης, αλλά ήταν φανερό πως έλειπε από τη μεσαία γραμμή ο κουμανταδόρος που θα μπορούσε να ηρεμήσει το παιχνίδι και να κρατήσει την μπάλα. Γιατί όταν δίνεις την μπάλα στους καλούς παίκτες του Ολυμπιακού, πολλές στατικές φάσεις και τη δυνατότητα να φτάνει εύκολα στην περιοχή σου, κάποια στιγμή θα το πληρώσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρξε μεγαλύτερη ισορροπία. Όταν ο Αλμέιδα αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα του, ειδικά με την είσοδο των Γαλανόπουλου και Ζίνι, η ΑΕΚ πάτησε ξανά γκάζι. Αν δείτε ξανά το τελευταίο 25λεπτο, θα διαπιστώσετε πως η ΑΕΚ είχε κλείσει ξανά τον Ολυμπιακό στο μισό γήπεδο και έψαχνε να βρει τον τρόπο για το γκολ. Αν ο Ζίνι έκανε το θαύμα του, αν ο Αμραμπατ έμπαινε στο ματς, αν ο Πόνσε δεν είχε εξαντληθεί, ενδεχομένως. Πάει κι αυτό.

Καλά πάει η δουλειά με τη διαιτησία

Βέβαια, για να έχουμε όλη την εικόνα ας κρατήσουμε και το άλλο. Ερχεται ο γίγας Σοάρες Ντίας εκ Πορτογαλίας. Ξεπερνώ την παραδοχή, πως κάθε φορά που η ΑΕΚ βρίσκεται απέναντι σε Πορτογάλο διαιτητή υπάρχει ένα αίσθημα παγωμάρας. Ερχεται και ξέρει πως υπάρχει για πάρτι του τρελό επικοινωνιακό μπούλινγκ. Ναι, δεν κάνετε λάθος. Από εκείνους που τραμπούκισαν ξένους διαιτητές και εν τέλει εγγυήθηκαν την σωματική τους ακεραιότητα για να πανηγυρίζουν πως εκείνοι τους έφεραν ξανά.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X