Η ΑΕΚ μπορούσε, την... λύγισαν απουσίες και Ντίας!

Η ΑΕΚ μπορούσε, την... λύγισαν απουσίες και Ντίας!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα δικό της ντέρμπι...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έμεινε απόψε στο 1-1 με τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σε ένα ντέρμπι δικό της, στο οποίο έχασε ευκαιρίες, είχε την πρωτοβουλία και τις καλύτερες φάσεις, αλλά οι 4 σημαντικές απουσίες (Γκαρσία, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Πισάρο) την… λύγισαν, όπως και ο Ντίας ο οποίος δεν έδωσε το πέναλτι στην ανατροπή του Ελίασον και δεν απέβαλε τον Φορτούνη με 2η κίτρινη κάρτα!

Η ΑΕΚ μετά το 1-0 έδωσε χώρους, δεν κατάφερε να πιέσει παραπάνω για 2ο γκολ, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να ανέβει, να πάρει την μπάλα και να ισοφαρίσει. Στο 2ο ημίχρονο η Ένωση δεν είχε την ίδια ορμή, ωστόσο ήταν αυτή που έψαχνε συνεχώς το γκολ μέχρι τέλους.

Διαβάστε πως μετέδωσε LIVE το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε στην 11άδα με εκπλήξεις, καθώς έμειναν εκτός Πινέδα και Χατζισαφί, ενώ ξεκίνησαν αντίστοιχα Αραούχο και Μοχαμάντι, με τον Τσούμπερ να επιστρέφει αριστερά. Αναλυτικά η Ένωση άρχισε το ντέρμπι με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα δεξί μπακ, τον Μοχαμάντι αριστερό μπακ, τον Βίντα με τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας, τον Γιόνσον με τον Σιμάνσκι στον άξονα, τον Ελίασον δεξιά στην επίθεση, τον Τσούμπερ αντίστοιχα αριστερά, με τον Αραούχο (πρώτη φορά βασικός φέτος) πίσω από τον Πόνσε. Για τον Ολυμπιακό, ο Πασχαλάκης κάτω από την εστία, με τους Φρέιρε – Ρέτσο στην άμυνα και Κίνι – Ροντινέι στα άκρα. Ο Έσε με τον Μαντί Καμαρά στον άξονα και τον Φορτούνη στα αριστερά, Ποντένσε δεξιά και ο Μασούρας κοντά στον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ μπήκε με τρομερή ορμή στο παιχνίδι, ο κόσμος βοηθούσε πολύ και στο 7’ έφτιαξε με την ποιότητα του Τσούμπερ την πρώτη μεγάλη φάση. Ο Τσούμπερ αρχικά έκανε το σουτ, με τον Ρέτσο να βάζει το μπλοκ, οΕλβετός πήρε εκ νέου την κατοχή σούταρε δυνατά από τα αριστερά και ο Πασχαλάκης έδιωξε σε κόρνερ δύσκολα με το αριστερό του χέρι. Στο 13’ από φάση διαρκείας, ο Ντίας έδωσε πέναλτι. Ο Κίνι αρχικά κάνει τάκλιν στον Ελίασον και στη συνέχεια ανατρέπει και τον Ρότα. Επαφή υπάρχει και στις δύο φάσεις, αλλά ο Πορτογάλος με το VAR πήρε πίσω την απόφαση του!

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βγει από την περιοχή του και να φτιάξει παιχνίδι και αμυνόταν μαζικά. Έτσι, η ΑΕΚ στο 18’ άγγιξε το γκολ με τον Μοχαμάντι! Ο Ελίασον εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Μοχάμαντι πήρε την κεφαλιά και ο Πασχαλάκης με εξαιρετικό άλμα έδιωξε δύσκολα. Η ΑΕΚ πίεζε τρομερά τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν μπορούσε να πάρει ανάσα! Και στο 22’ έγινε αυτό που έδειχνε το ματς. Ο Ρότα έπαιξε το 1-2 με τον Ελίασον, πάτησε στην περιοχή, πέρασε τον Έσε, τροφοδότησε προς τα αριστερά τον Πόνσε, ο οποίος προ κενής εστίας σκόραρε.

Η ΑΕΚ είχε στοχεύσει εξ’ αρχής πάνω στον Κίνι, περιόρισε πολύ την κατοχή του Ολυμπιακού, ο οποίος πάτησε στο 26’ για πρώτη φορά στην περιοχή. Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Ροντινέι στα δεξιά, εκείνος από δύσκολη γωνία έκανε το γύρισμα με τον Στάνκοβιτς να διώχνει μακριά. Στο 31’ ο Φορτούνης έδωσε την πάσα στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το σουτ αριστερά εκτός περιοχής με το αριστερό, ο Στάνκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ μετά το γκολ είχε δώσει χώρους, ενώ ο Μαρτίνεθ άλλαξε πλευρές, με τον Ποντένσε αριστερά και τον Φορτούνη δεξιά, μήπως καταφέρει να δώσει κάτι διαφορετικό η επίθεση του. Και στο 38’ στη δεύτερη απειλή του ΟΣΦΠ στην αντίπαλη περιοχή, έγινε η ισοφάριση. Ο Ροντινέι από την δεξιά πλευρά ντριμπλάρει ωραία και τροφοδοτεί τον Ποντένσε (δεξιά), ο οποίος έσκαψε την μπάλα και τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Ο Βίντα δεν τον κάλυπτε σωστά και τον έχασε στο κρίσιμο σημείο.

Η Ένωση μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου είχε χάσει την επιθετικότητα της και την ενέργεια της και είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, με τον ΟΣΦΠ να κάνει παιχνίδι, αλλά δίχως να έχει φτιάξει απειλές. Και το πρώτο ημίχρονο εν τέλει τελείωσε με 1-1 και την ΑΕΚ να έχει το πρώτο μέρος υπέρ της, ενώ ο Ολυμπιακός τελείωσε καλύτερα το τελευταίο.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους, ο Αλμέιδα έκανε διπλή αλλαγή. Πινέδα και Μήτογλου πήραν τις θέσεις Γιόνσον και Βίντα, με την Ένωση να ποντάρει σε φρέσκα πόδια στον άξονα από τον Μεξικάνο. Φάση δεν είχαμε στο πρώτα λεπτά και στο 55’ είχαμε διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Σκάρπα πέρασε στη θέση του Ποντένσε και ο Μπιέλ αντί του Μασούρα. Ο Σκάρπα ήταν κεντρικά κοντά στον Κααμπί, με τους Φορτούνη και Μπιέλ στα άκρα. Ο Αλμέιδα φρέσκαρε το κέντρο με τον Πινέδα, ο Μαρτίνεθ τα άκρα του και κράτησε στο ματς τον παίκτη με τις περισσότερες ενέργειες, τον Φορτούνη.

Στο 59’ η ΑΕΚ βρήκε από φάση διαρκείας από δεξιά με τον Αραούχο, αλλά στο VAR ακυρώθηκε για χέρι του Πινέδα σε διεκδίκηση με τον Φορτούνη. Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει χώρους στο ματς, με τον Φορτούνη στο 70’ να δίνει την θέση του στον Ιμπόρα. Αμέσως μετά ο Αλμέιδα έβαλε τον Γαλανόπουλο αντί του Αραούχο, ενώ ετοίμαζε Αμραμπατ και Ζίνι. Ο Πινέδα μεταφέρθηκε κοντά στον Πόνσε, ενώ ο Γαλανόπουλος ήταν στο πλάι του Σιμάνσκι στα χαφ. Έτσι στο 75’ ο Ζίνι και ο Αμραμπατ μπήκαν αντί Σιμάνσκι και Ελίασον, με τον πρώτο να μένει αριστερά, τον Μαροκινό δεξιά και τον Τσούμπερ να περνά δίπλα στον Πόνσε μεχαφ πια τους Πινέδα-Γαλανόπουλο.

Ο Ζίνι από αριστερά έδωσε ενέργεια την οποία έψαχνε η Ένωση, ενώ στο 81’ ο Μαρτίνεθ έβαλε Ορτέγκα και Γιόβετιτς αντί των Ελ Καμπί και Εσε. Στο 82’ η ΑΕΚ είχε μία μεγάλη φάση με έμπνευση του Ζίνι, ο οποίος στην κίνηση από πολλά μέτρα μακριά σούταρε, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ! Το ματς δεν είχε φάσεις, ο Ολυμπιακός μαζικά πίσω προσπαθούσε να κρατήσει και έτσι η Ένωση έψαχνε εμπνεύσεις,

Στο 92’ είχαμε εξαιρετική ενέργεια από τον Ζίνι, που έχει προκαλέσει προβλήματα στα αριστερά. Πέρασε στον Τσούμπερ, ο οποίος γύρισε, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Έτσι το ντέρμπι τελείωσε με 1-1 και την ΑΕΚ να μην κερδίζει δικό της ματς!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός 1-1

Γκολ:

  • 22’ Πόνσε σουτ 1-0
  • 38’ Ελ Καμπί κεφαλιά 1-1

Κίτρινες: Σιμάνσκι (25’), Ρότα (49’) – Φορτούνης (15’), Μπιελ (62’), Ροντινέι (80’), Πασχαλάκης (92’)

Κόκκινες:

O MVP του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Για την Ένωση ο Ρότα στο πρώτο κομμάτι του α’ ημιχρόνου έκανε σπουδαία πράγματα, ανέβαζε όλες μπάλες από δεξιά και έφτιαξε και την φάση του 1-0. Πολύ καλός, δεν είχε χώρους μόλις ήρθε ο Ποντένσε από την πλευρά του.

Το κλειδί του ΑΕΚ-Ολυμπιακός

Κλειδί ήταν το… κενό για την ΑΕΚ από το 25′ και μετά όταν έδωσε χώρους και δεν πίεσε μετά το 1-0 μέχρι το τέλος του ημιχρόνου για ένα 2ο γκολ, με αποτέλεσμα να το δεχθεί.

Τα γκολ του ΑΕΚ-Ολυμπιακός



AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X