Τι συμβαίνει με τον Μάκλεμορ και πότε αναμένεται να είναι έτοιμος για την ΑΕΚ

Τι συμβαίνει με τον Μάκλεμορ και πότε αναμένεται να είναι έτοιμος για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τον Μπεν Μάκλεμορ και την απόδοση του στα πρώτα φιλικά της ΑΕΚ

Σήμερα ήρθε και το τελευταίο απόκτημα της ΑΕΚ, ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και έτσι συμπληρώθηκε το ρόστερ που σχεδιάστηκε το καλοκαίρι. Βέβαια, τα φιλικά της προηγούμενης εβδομάδας δημιούργησαν αρκετή συζήτηση, για την εικόνα της ομάδας και κυρίως για τις εμφανίσεις του Μάκλεμορ.

Ο Αμερικανός ήταν πράγματι πολύ κακός στο τουρνουά του Περιστερίου και προβλημάτισε με την απόδοση του, κάτι που φάνηκε και από τα όσα γράφτηκαν για αυτόν στο σόσιαλ μίντια, όχι μόνο από οπαδούς της ΑΕΚ, αλλά και όλων των ομάδων, αφού αρκετοί περίμεναν να τον δουν να παίζει. Όπως πάντα στην Ελλάδα, όταν πιάνουμε κάτι το ξεχειλώνουμε και το πάμε στην υπερβολή, οπότε καλό είναι να δούμε ποια είναι τα δεδομένα για τον Αμερικανό, ώστε να προσεγγίσουμε την περίπτωση του, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια.

Εκτός ρυθμού

Αυτά που είδαμε από τον Μάκλεμορ στο Περιστέρι, έδειξαν έναν παίκτη που ακόμα ψάχνεται, που δεν έχει καταλάβει που έχει έρθει, σε τι περιβάλλον καλείται να αγωνιστεί, αλλά και πώς παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη. Δεν είναι μόνο ότι ήταν άστοχος, καθώς αυτό είναι το λιγότερο που ενδιαφέρει. Παίκτης που έχει τελειώσει χρονιές στο ΝΒΑ με πάνω από 40% είναι θέμα χρόνου να αρχίζει να βάζει τα σουτ. Κυριότερο είναι ότι, έπαιρνε κακές προσπάθειες, δεν διάλεγε καλά σουτ, άλλες φορές που έπρεπε να εκτελέσει, έβαζε την μπάλα στο παρκέ και πήγαινε στο καλάθι χωρίς επιτυχία και άλλες που έπρεπε να πασάρει, σούταρε με κακές προϋποθέσεις. Όλα αυτά είναι δείγματα του μπερδέματος που υπάρχει ακόμα στο μυαλό του, αλλά και της ατομικής του κατάστασης.

Πριν λοιπόν βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας δύο πράγματα. Πρώτο και κύριο, η προσαρμογή σε μια άλλη ήπειρο και σε μια άλλη ζωή. Ο Μάκλεμορ, αν εξαιρέσουμε ένα μικρό διάστημα στην Κίνα, δεν έχει βγει ποτέ εκτός Αμερικής για να παίξει μπάσκετ. Πόσο μάλλον θα έρθει κάπου τόσο μακριά όσο η Ελλάδα. Εδώ το μπάσκετ παίζεται διαφορετικά, σε όλες τις εκφάνσεις του. Ένας παίκτης θέλει χρόνο για να αντιληφθεί τις τακτικές, πόσο σκληρά παίζουν οι άμυνες, πως σφυρίζουν οι διαιτητές, τους φιλάθλους, γενικά τα πάντα που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Ακόμα όμως και η ζωή εκτός αυτού, θέλει κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Δεύτερο και επίσης σημαντικό, είναι η δική του ατομική κατάσταση. Ο Μάκλεμορ έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι στο ΝΒΑ τον Απρίλιο του 22. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο βρήκε ομάδα στην Κίνα για να παίζει από τον Μάρτιο του 23, όμως με τους κανονισμούς που έχουν πλέον εκεί για τους ξένους παίκτες, δεν μπορούσε να βρει μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Αν συνυπολογίσουμε ότι το πρωτάθλημα αυτό, δεν είναι και κάποιο σοβαρό και αγωνίστηκε μόλις για 9 παιχνίδια, μπορεί να καταλάβει κάποιος ότι ουσιαστικά έχει 1.5 χρόνο να παίξει κανονικό οργανωμένο μπάσκετ. Αυτό φυσικά δεν γίνεται να μην φανεί και μέσα στο γήπεδο, αφού είναι λογικό να εμφανίζεται σκουριασμένος.

Και τα δύο αυτά στοιχεία μας δείχνουν ότι ο παίκτης θα χρειαστεί σίγουρα χρόνο και μεγάλη υπομονή. Θέλω να πιστεύω και είμαι βέβαιος για αυτό, ότι στην ΑΕΚ τα είχαν βάλει κάτω τα πράγματα και τα υπολόγισαν όταν τον απέκτησαν, οπότε θα του δώσουν τον απαραίτητο χρόνο να βρει τον εαυτό του. Ο Μάκλεμορ θα χρειαστεί μίνιμουμ ένα δίμηνο για να βρει τα πατήματα του και να έρθει σε κατάλληλο αγωνιστικό ρυθμό, πράγμα που προϋποθέτει υπομονή και κατανόηση, ακόμα και αν τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά στο ξεκίνημα. Αλλιώς δεν έχει νόημα η κίνηση απόκτησης του.

Οι διαφορές με Φρέιζιερ

Θα πει κάποιος και για τον Φρέιζιερ τα ίδια έλεγες πέρσι και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν μπόρεσε το παιδί να προσαρμοστεί. Σωστά, αλλά αυτή είναι η διαδικασία. Παίκτες που έρχονται από την άλλη άκρη της γης χρειάζονται χρόνο και αφού τον πάρουν τότε εξετάζεις αν μπορούν ή δεν μπορούν. Ο Φρέιζιερ πήρε τον χρόνο του και τις ευκαιρίες, αλλά έδειξε ότι δεν έκανε για αυτό που ήθελε η ΑΕΚ. Επιπλέον υπάρχουν και σημαντικές διαφορές. Ο Μάκλεμορ σαν στάτους και καριέρα, δεν έχει καμία σχέση με τον πρώην γκαρντ της Ένωσης και ήταν πάντα πρωταγωνιστής, όχι trash timer.

Εννοείται ότι μπορεί τελικά να πάρει τον χρόνο του και να αποδειχτεί ότι δεν μπορεί να βρει την φόρμα του, ή ότι δεν κολλάει με την χημεία της ομάδας ή τον προπονητή. Μπάσκετ είναι και όλα παίζουν, το έχουμε δει πολλές φορές το έργο. Το θέμα είναι όμως να ακολουθηθεί η σωστή διαδικασία για να το εξακριβώσει κάποιος και όχι με ανάθεμα μετά από δύο φιλικούς αγώνες.

Από την ΑΕΚ είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από τον παίκτη και τον τρόπο που δουλεύει στις προπονήσεις, ένας πολύ καλό παιδί και καλός επαγγελματίας. Θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να βγάλει τον καλό του εαυτό, αφού βλέπουν το ταλέντο του κάθε μέρα. Ας ελπίσουμε αυτό να γίνει γρήγορα, γιατί ο Μάκλεμορ, ο κανονικός, είναι παίκτης διαφοράς για οποιαδήποτε ομάδα.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X