Ο Κάλενς και η απόλυτη σύγκριση
Photo Credits: INTIME

Ο Σ. Βούλγαρης εστιάζει στην τελευταία προσθήκη της ΑΕΚ, κάνει την απόλυτη σύγκριση μέσω του wyscout με όλους τους στόπερ της ομάδας και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αλεξάντερ Κάλενς ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Μία υπογραφή που στο τέλος της ημέρας έφερε την υπογραφή του Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είχε και προσωπική άποψη για τον παίκτη, τον οποίο γνώριζε από τη θητεία του στο MLS.

Για να γίνει πιο αντιληπτό στον κόσμο τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο Κάλενς στο ματς της ΑΕΚ τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά και στο «χτίσιμο» των επιθέσεων από τα μετόπισθεν, έχουμε ετοιμάσει τους παρακάτω πίνακες, όπου μπορείτε να δείτε τα στατιστικά καριέρας που έχουν οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί πάνω στους οποίους βασίστηκε ο «Πελάδο» κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, δηλαδή των Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου, αλλά και του Τζαβέλλα, ο οποίος ήταν πέρσι στο ρόστερ του Δικεφάλου.

Το πρώτο και πιο σημαντικό, σε σχέση με πέρσι η ΑΕΚ είναι ότι έριξε -έστω και λίγο- το μέσο όρο ηλικίας των κεντρικών της αμυντικών. Στο ξεκίνημα της περσινής σεζόν ήταν 28,5, ενώ φέτος είναι 28,25. Η διαφορά ήταν ότι πέρσι είχε τον 34χρονο Τζαβέλλα στις τάξεις της, τον οποία αντικατέστησε με τον 31χρονο Κάλενς. Βεβαίως μεγάλωσαν κατά ένα χρόνο οι Βίντα, Μουκουντί και Μήτογλου. Αν όμως προσθέσουμε και τους δύο μικρούς, δηλαδή τους Χρυσόπουλο (20 ετών) και Γεμπόα (19 ετών), τότε ο μέσος όρος πέφτει στο 25,33!!!

Ο Κάλενς βάσει των στατιστικών του και όπως τόνισε και ο Αλμέιδα θα έρθει για να διεκδικήσει και τη θέση του και το χρόνο συμμετοχής του. Βασικό προσόν του το ότι είναι αριστεροπόδαρος, κάτι που έλειπε μετά την αποχώρηση του Τζαβέλλα και έψαχναν οι «κιτρινόμαυροι». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παίξει άνετα ως αριστερό στόπερ και να παίξει ως δίδυμο με οποιονδήποτε εκ των άλλων τριών. Συν φυσικά ότι μπορεί να παίξει και σε τριάδα, κάτι που έχει κάνει στο παρελθόν.

Ιεραρχικά ο Περουβιανός ο οποίος είναι γρήγορος και aggressive αμυντικός, μπορεί να γίνει η πρώτη επιλογή αντί είτε του Κροάτη, είτε του Γαλλοκαμερουνέζου. Έχει καλύτερους αριθμούς σχεδόν όλες τις κατηγορίες σε σύγκριση με τον Μήτογλου. Έχει καλύτερο ποσοστό πετυχημένων ενεργειών, περισσότερες επεμβάσεις, σχεδόν τις ίδιες ανακτήσεις μπάλας, καλύτερα ποσοστά στο τάκλιν, περισσότερες απομακρύνσεις, καλύτερες διαγώνιες μπαλιές και μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο και πολύ καλύτερες προωθητικές μεταβιβάσεις.

Σε σχέση με τον Τζαβέλλα δε, έχει ίδιες πετυχημένες προσπάθειες ανά αγώνα, περισσότερες επεμβάσεις και απομακρύνσεις, καλύτερη ακρίβεια στις μεταβιβάσεις, καλύτερο ποσοστό στις μπαλιές στο τελευταίο τρίτο και στις προωθητικές πάσες, λιγότερες απώλειες κατοχής, αλλά υστερεί στις προσωπικές και εναέριες μονομαχίες (τις οποίες ο πρώην επιδίωκε σε μεγάλο βαθμό για να μη βρεθεί σε μειονεκτική θέση στο ένας εναντίον ενός λόγω ταχύτητας).

Σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες φυσικά θα πρέπει να συνυπολογίσει κανείς το επίπεδο των διοργανώσεων που έπαιζαν τα προηγούμενα χρόνια όλοι οι ποδοσφαιριστές, καθώς είναι εντελώς διαφορετικό το ποδόσφαιρο και ο βαθμός δυσκολίας του ελληνικού πρωταθλήματος, με τα πρωταθλήματα όπου έπαιξαν όλοι οι προαναφερόμενοι στο παρελθόν, όπως επίσης και ο τρόπος που αγωνίζονταν οι ομάδες τους και οι συμπαίκτες τους… Όπως και να έχει πάντως τα αποτελέσματα, θα τα δούμε στο χορτάρι και μόνο εκεί.

ΒΙΝΤΑ (34 ετών)

Πετυχημένες προσπάθειες: 79%

Εναέριες μονομαχίες: 56.8%

Αμυντικές μονομαχίες: 67,5%

Επεμβάσεις: 4,68

Ανακτήσεις: 11,17

Πετυχημένα τάκλιν: 56,5%

Απομακρύνσεις: 2,23

Μεταβιβάσεις: 90.5%

Μεγάλες μεταβιβάσεις: 54,3%

Μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο: 75,5%

Προωθητικές μεταβιβάσεις: 83%

Απώλεια κατοχής: 6,6

 

ΜΟΥΚΟΥΝΤΙ (25 ετών)

Πετυχημένες προσπάθειες: 77,9%

Εναέριες μονομαχίες: 61,1%

Αμυντικές μονομαχίες: 72,7%

Επεμβάσεις: 4,55

Ανακτήσεις: 9,98

Πετυχημένα τάκλιν: 58%

Απομακρύνσεις: 2,62

Μεταβιβάσεις: 91%

Μεγάλες μεταβιβάσεις: 59,7%

Μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο: 73,5%

Προωθητικές μεταβιβάσεις: 81,9%

Απώλεια κατοχής: 5,31

 

ΜΗΤΟΓΛΟΥ (23 ετών)

Πετυχημένες προσπάθειες: 72,4%

Εναέριες μονομαχίες: 65,3%

Αμυντικές μονομαχίες: 67,1%

Επεμβάσεις: 4,99

Ανακτήσεις: 10,52

Πετυχημένα τάκλιν: 38,9%

Απομακρύνσεις: 2,52

Μεταβιβάσεις: 85,6%

Μεγάλες μεταβιβάσεις: 57%

Μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο: 67,8%

Προωθητικές μεταβιβάσεις: 75,3%

Απώλεια κατοχής: 7,01

 

ΚΑΛΕΝΣ (31 ετών)

Πετυχημένες προσπάθειες: 74,7%

Εναέριες μονομαχίες: 55,5%

Αμυντικές μονομαχίες: 65,6%

Επεμβάσεις: 5,37

Ανακτήσεις: 10,38

Πετυχημένα τάκλιν: 48,3%

Απομακρύνσεις: 3,44

Μεταβιβάσεις: 88,4%

Μεγάλες μεταβιβάσεις: 53,2%

Μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο: 68,4%

Προωθητικές μεταβιβάσεις: 82,2%

Απώλεια κατοχής: 7,24

 

ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ (35 ετών)

Πετυχημένες προσπάθειες: 74,8%

Εναέριες μονομαχίες: 64,3%

Αμυντικές μονομαχίες: 70,9%

Επεμβάσεις: 4,78

Ανακτήσεις: 11,03

Πετυχημένα τάκλιν: 65,8%

Απομακρύνσεις: 3,29

Μεταβιβάσεις: 85,3%

Μεγάλες μεταβιβάσεις: 59,3%

Μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο: 67,7%

Προωθητικές μεταβιβάσεις: 75,8%

Απώλεια κατοχής: 8,45

ΥΓ: Έχω γράψει πολλές φορές ότι επειδή οι… άλλοι έχουν τεράστιους επικοινωνιακούς μηχανισμούς, προσπαθούν και καταφέρνουν να πλασάρουν και να περάσουν ότι θέλουν όπως θέλουν. Την Τρίτη λοιπόν υπήρξε ένα απίστευτο κείμενο για sold out στα διαρκείας στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο τίτλος ήταν: 850 διαρκείας έμειναν για το sold out! Προσέξτε λοιπόν… Την ώρα που η ΑΕΚ έχει σπάσει το φράγμα των 26.000 διαρκείας και είναι πρώτη για δεύτερη σερί σεζόν, εμφανίζουν sold out όχι επί του συνόλου των 32.115 θέσεων, ούτε επί των 30.000 θέσεων (λόγω του 5% που πάει στους φιλοξενούμενους για τα ευρωπαϊκά ματς).

Θα κάνουν sold out στα… 2/3 του γηπέδου και στις… 20.000 θέσεις, διότι όπως έγραψαν αυτό είναι το ταβάνι τους (με πολύ χαμηλότερες τιμές). Κάπως έτσι (μας) ενημέρωσαν πως έχουν διαθέσει 19.150 διαρκείας.

ΥΓ 2: Μα είναι δυνατόν να στέλνει συγχαρητήρια η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ για την οικονομική της διαχείριση πριν γίνει ο έλεγχος από τους κ.κ. Μαρινάκη και Αλαφούζο; Εγώ πάντως δεν έχω πειστεί ακόμα. Να γίνει κανονικά ο έλεγχος στην Ομοσπονδία και μετά να γίνει ο έλεγχος και στη Λίγκα που δίνει στον Μάρκο από το Ντούραμ, 15 χιλιάρικα το μήνα. Να το πούνε όμως και στην Κάτια για να πάρει κανένα υπογλώσσιο να μην πάθει και τίποτα…

ΥΓ 3: Γελάω απίστευτα που κάνουν ντου πράσινοι και κόκκινοι στον Σιδηρόπουλο. Είναι οι ίδιοι που τον αποκαλούσαν «κορυφαίο». Και για να μην ξεχνιόμαστε πέρσι ο… κορυφαίος ήταν καλός όταν έδινε τα πέναλτι σαν τα στραγάλια. Και φυσικά ήταν κορυφαίος και παλαιότερα όταν συνομιλούσε και ευχαριστούσε τον αείμνηστο Σάββα…

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X