Απίστευτο και όμως αληθινό: Γιατί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας πλήρωσε λύτρα σε hackers

Απίστευτο και όμως αληθινό: Γιατί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας πλήρωσε λύτρα σε hackers
Photo Credits: INTIME

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας αναγκάστηκε να καταβάλλει λύτρα σε hackers που υπέκλεψαν προσωπικά δεδομένα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας (KNVB) ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να πληρώσει λύτρα σε ομάδα hackers που είχαν υποκλέψει προσωπικά δεδομένα.

Η ομάδα LockBit είχε επιτεθεί ψηφιακά στην ομοσπονδία τον Απρίλιο του 2023 και κατάφερε να γίνει κάτοχος στοιχείων που βρίσκονταν στους υπολογιστές της KNVB.

Η ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οπία ενημερώνει για το συμβάν και αποκαλύπτει ότι “με καθοδήγηση ειδικών” κατέβαλε λύτρα στους hackers. Αν και δεν αποκαλύπτεται το ποσό, δημοσιεύματα της χώρας αναφέρεται ότι οι δράστες ζήτησαν ένα ποσό άνω του 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο, η KNVB γνωστοποίησε με την ανακοίνωση και διαφημιστικές καταχωρήσεις σε δύο εφημερίδες της Ολλανδίας ότι δεν είναι βέβαιη ότι οι hackers διέγραψαν τα προσωπικά στοιχεία και γι’ αυτό ζήτησαν από τα πιθανά θύματα να είναι προσεκτικά σε περίπτωση που δουν δημόσια κάποια προσωπικά δεδομένα τους.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X