Πογιέτ: «Το τέλειο μέρος για το Μουντιάλ του 2030 η Ουρουγουάη»

Πογιέτ: «Το τέλειο μέρος για το Μουντιάλ του 2030 η Ουρουγουάη»
Photo Credits: INTIME

Για τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030 μίλησε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Η Αργεντινή και η Ουρουγουάη πρέπει να φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο εκατονταετίας». Με αυτά τα λόγια  ο Ουρουγουανός ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, Γκουστάβο Πογιέτ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα, η συμπλήρωση 100 χρόνων από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, να έχει σημείο αναφοράς και την Ουρουγουάη.

Η χώρα της Νότιας Αμερικής φιλοξένησε την εναρκτήρια διοργάνωση του τουρνουά το 1930 και κέρδισε το πρώτο από τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα που έχει κατακτήσει (σ.σ: το δεύτερο το 1950 στη Βραζιλία).

Το 2017, οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ουρουγουάης και της Αργεντινής ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να υποβάλουν κοινή υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του 2030, με τη Χιλή και την Παραγουάη να προσχωρούν στη συνέχεια στην πρόταση. «Αντίπαλος» η επίσης κοινή υποψηφιότητα, Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ουκρανίας και Μαρόκου.

«Θεωρώ φυσικό ότι η Ουρουγουάη θα μπορούσε να είναι το τέλειο μέρος για να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2030», είπε ο Poyet στο Stats Perform.

«Έχουμε την ικανότητα ως χώρα να φιλοξενήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο; Όχι. Επομένως, πρέπει να το μοιραστούμε με κάποιον  δίπλα μας , την Αργεντινή, τη Χιλή, την Παραγουάη. Το πρόβλημα είναι ότι θυμάμαι πριν από πολύ καιρό όταν κάποιος μου είπε ότι το ποδόσφαιρο χωρίς πολιτική δεν υπάρχει, έχει πεθάνει. Είμαστε τόσο εξαρτημένοι από την πολιτική της χώρας. Μέχρι να συμφωνήσουν οι πολιτικοί, το ποδόσφαιρο δεν θα ενωθεί. Οπότε πιστεύω ότι θα ήταν κρίμα αν δεν γίνει στην Ουρουγουάη, τουλάχιστον ένα γκρουπ, ίσως δύο γκρουπ», είπε ο 55χρονος Ουρουγουανός προπονητής.

Ο πρώην προπονητής της Άρσεναλ, Αρσέν Βενγκέρ, πρότεινε τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια. Το σχέδιο που υποστηρίζεται από τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, έχει επικριθεί ευρέως και ο Πογιέτ επίσης αντιτάχθηκε στην πρόταση:

«Θα το διατηρούσα  κάθε τέσσερα χρόνια, δεν θέλω Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια», είπε ο Πογιέτ.

«Νομίζω ότι είναι δύσκολο να γίνεις παγκόσμιος πρωταθλητής, χρειάζονται τέσσερα χρόνια και αν δεν το κερδίσεις, πρέπει να περιμένεις άλλα τέσσερα χρόνια. Είναι σαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν είναι ότι μπορείς να έχεις άλλη μια ευκαιρία για δύο χρόνια», πρόσθεσε.

Η Ουρουγουάη συνέχισε το αήττητο ξεκίνημά της υπό τον νέο προπονητή της Μαρσέλο Μπιέλσα. Η «La Celeste», η οποία κέρδισε δύο φιλικά με τη Νικαράγουα και την Κούβα τον Ιούνιο,  άρχισε την προκριματική της διαδρομή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 με μια πειστική νίκη 3-1 επί της Χιλής.

Η Ουρουγουάη κατέκτησε για τελευταία φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1950, με τρεις τερματισμούς στην τέταρτη θέση από τότε, αλλά ο Πογιέτ είναι ενθουσιασμένος με το ξεκίνημα του Μπιέλσα και τις προοπτικές της εθνικής ομάδας υπό τον 68χρονο Αργεντινό:

«Στο πρώτο παιχνίδι οι άνθρωποι ήταν σαν “Ουάου, τι συμβαίνει χωρίς την παλιά ομάδα παικτών”, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι ήταν λίγο πιο φυσικό», είπε ο Πογιέτ και συνέχισε: «Όλοι ήθελαν να μάθουν τους 25 παίκτες που θα επιλέξει. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ξέρουν, αλλά δεν ξέρουν γιατί ο Μαρσέλο Μπιέλσα είναι μοναδικός, είναι διαφορετικός, είναι μια εντελώς μοναδική περίπτωση και θα εκπλαγούν μερικοί. Πιστεύω ότι όλοι είναι ενθουσιασμένοι και ανυπομονούν για το τι θα φέρει στην εθνική ομάδα»

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X