Όσα θα συζητάμε το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου

Όσα θα συζητάμε το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις επικείμενες πολύ δύσκολες αναμετρήσεις της ΑΕΚ με την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιστροφή στην κιτρινόμαυρη καθημερινότητα για τους ποδοσφαιριστές που απουσίαζαν, με την ευχή να είναι όλοι καλά στην υγεία τους, απόλυτα ετοιμοπόλεμοι για την ΑΕΚ. Από τον Γκαρσία και τον Πισάρο που αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στις προπονήσεις, έως τον Γκατσίνοβιτς που είναι ο πιο αμφίβολος και τους διεθνείς που γυρνούν με επιπρόσθετη καταπόνηση. Η τριάδα των αγώνων που ακολουθεί, στέλνει το μήνυμα ότι δεν περισσεύει κανείς.

Έχοντας πίσω της μια εξάδα παιχνιδιών με μια πολύ κακή συνήθεια να ακολουθεί την ΑΕΚ σε κάθε βήμα της, η ομάδα καλείται να πετύχει αυτό που δεν έχει καταφέρει έως σήμερα, απέναντι στους πιο δύσκολους αντιπάλους που θα μπορούσε να βρει σε σειρά αγώνων, εντός διαστήματος οκτώ ημερών: να μη δεχθεί πρώτη τέρμα ώστε να έχει -επιτέλους- παιχνίδια στα οποία θα μπορέσει να ορίσει εκείνη το ρυθμό και όχι τρέχοντας για να διορθώσει τα κακώς κείμενα με άγχος, πίεση και προσπάθειες απελπισίας. Είναι μεγάλο ζητούμενο να επιβάλει η ΑΕΚ τους κανόνες αυτών των αγώνων και όχι να τρέχει με την πλάτη στον τοίχο για να αλλάξει τη μοίρα τους.

Το βράδυ της 25ης Σεπτεμβρίου, θα έχουμε μια γεμάτη εικόνα για το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεται η ΑΕΚ από τον περυσινό εαυτό της, αυτόν που ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα παραδέχθηκε ότι προσπαθεί να βρει ξανά. Καλείται να το κάνει αρχικώς υποδεχόμενη τον Ολυμπιακό που έχει αποκτήσει ψυχολογία και σίγουρα μια καλύτερη βάση από πέρυσι, ακολούθως να ανταποκριθεί σε απαιτήσεις άλλων ταχυτήτων απέναντι στην Μπράιτον και στο κλείσιμο αυτής της τριάδας να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.

Έναν αντίπαλο που την περιμένει με εχθρότητα και δίψα για εκδίκηση επειδή έχασε το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του, κατηγορώντας με ασύστολα ψεύδη, άθλιες συκοφαντίες, ελεεινή προπαγάνδα και γενικά με σωρηδόν μπούρδες διατυπωμένες από μικρόνοους και αργυρώνητους παπαγάλους, την ΑΕΚ γι’ αυτό. Αναμφίβολα αυτή η τριάδα αγώνων θα είναι μια κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, οι λύσεις είναι πολλές. Ειδικά εφόσον όλοι είναι διαθέσιμοι, στον προπονητή θα παρέχεται η δυνατότητα να αλλάξει πρόσωπα από αγώνα σε αγώνα με την ίδια εμπιστοσύνη. Η άμυνα είναι που προβληματίζει. Από τη στιγμή που ο Κάλενς δεν προβλέπεται να πάρει χρόνο συμμετοχής σε αυτά τα ματς -ή αν αυτό συμβεί, θα γίνει από ανάγκη- οι Βίντα και Μουκουντί θα σηκώσουν ξανά το βάρος.

Ίσως εδώ χρειάζεται ένα μεγάλο ματς από τον Μήτογλου ώστε ένας εκ των δύο να έχει λίγη ξεκούραση. Στα πλάγια της άμυνας, ο Ρότα επιστρέφει με δύο γεμάτα παιχνίδια στα πόδια του, οι Ιρανοί έλειπαν επίσης με την Εθνική τους, άρα είναι δεδομένο ότι ο προπονητής θα χρειαστεί τον Σιντιμπέ. Τον καλό Σιντιμπέ όμως, όχι αυτόν που είδαμε στα έως σήμερα παιχνίδια της ομάδας.

Ο Αλμέιδα είναι ήρεμος και έχει πίστη σε αυτό που έχει δημιουργήσει. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του αντιληφθήκαμε τη δυσκολία που θα υπάρχει ώστε η ΑΕΚ να επαναλάβει όσα πέτυχε πέρυσι, αλλά μαζί και τη σιγουριά του ότι η ομάδα θα έχει την εικόνα που πρέπει να έχει και πως θα είναι ξανά διεκδικήτρια, έως το τέλος. Πραγματιστής είναι και γνωρίζει τις δυσκολίες. Ξέρει και τον τρόπο για να έχει την ομάδα μαχητική και ικανή έως το τέλος. Η σεζόν, τώρα αρχίζει.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X