Αλμέιδα: «Η δική μου νοοτροπία είναι ότι κέρδισα, αλλά θέλω να κερδίσω παραπάνω»

Αλμέιδα: «Η δική μου νοοτροπία είναι ότι κέρδισα, αλλά θέλω να κερδίσω παραπάνω»
Photo Credits: INTIME

Η νοοτροπία του Ματίας Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βασικό πρόβλημα είναι για την ΑΕΚ η αναποτελεσματικότητα. Δημιουργεί πολλές φάσεις σε κάθε παιχνίδι, όμως τα γκολ δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι το ματς με τον Πανσερραϊκό με τα xGoals της ΑΕΚ να είναι κοντά στο 5.

«Η ομάδα πρέπει να γίνει πιο δυνατή γιατί η νοοτροπία ενός παίκτη είναι κέρδισα άρα χαλαρώνω», απαντά μεταξύ άλλων ο Ματίας Αλμέιδα σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε.

Πως δουλεύεται το πνευματικό κομμάτι τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση από έναν ποδοσφαιριστή για να αποφεύγονται τα λάθη σε ανασταλτική λειτουργία και τελειώματα;«Θα ξεκινήσω από την επίθεση. Τα τελειώματα θέλουν πολλή πρακτική. Έχει να κάνει με ένα προσωπικό θέμα στον καθένα μας ξεχωριστά. Άλλοι χρειάζονται τρεις ενέργειες για να βάλουν ένα γκολ, άλλοι θέλουν μισή ενέργεια για να σκοράρουν. Αυτός που κάνει μια ενέργεια και κάνει ένα γκολ παίρνει πάνω από 10 εκατ. τον χρόνο και αξίζει πάνω από 30 εκατ. Αυτές είναι οι πραγματικότητες που λέγαμε για το ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό λέμε ότι οι ομάδες που επενδύουν είναι αυτές που κερδίζουν και περισσότερο. Είναι διαφορετικά πρότζεκτ στο ποδόσφαιρο. Για μένα υπάρχουν 3 τρόποι να διορθώσεις το λάθος. Μια είναι μιλώντας.

Για παράδειγμα μπορείς να μου πεις ότι θα παίξεις 4-4-2. Εγώ μπορώ να σου πω ότι είναι ψέμα. Οπότε αυτό έχει να κάνει με τον λόγο, αυτά που λες θα πρέπει να τα δουλεύεις στην προπόνηση και να τα διορθώνεις βλέποντας μετά την εικόνα. Σε αυτήν την περίπτωση θα μου έδειχνες την εικόνα ή το ακουστικό κομμάτι. Οπότε η διόρθωση γίνεται με το στόμα και με την εικόνα και τις τρεις αισθήσεις. Μπροστά σε αυτό που βλέπει κάποιος δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μετά είναι θέμα ερμηνείας από τον καθένα. Αν το δεχθώ θα πω είναι αλήθεια, έκανα λάθος. Αν δεν το δεχτώ όμως, τότε αυτό δεν αλλάζει γιατί εκεί μπαίνει ο εγωισμός, που σκοτώνει. Πέρυσι βγήκαμε νικητές γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί ως ομάδα.

Η ομάδα πρέπει να γίνει πιο δυνατή γιατί η νοοτροπία ενός παίκτη είναι κέρδισα άρα χαλαρώνω. Η δική μου νοοτροπία είναι ότι κέρδισα, αλλά θέλω να κερδίσω παραπάνω. Γιατί εκεί μετατρέπεσαι σε νικητή. Αν κέρδισες δύο φορές κάτι μπορεί να είναι σύμπτωση. Είναι ένας από τους τρόπους τους οποίους σκέφτομαι για το πως μπορώ να διορθώσω κάτι. Σήμερα οι παίκτες βλέπουν πολύ τα social media και η νεολαία γνωρίζεται μέσω αυτών.

Πολλές φορές αυτό μπορεί να τους βλάπτει. Αν εγώ έχω κάνει ένα λάθος και βλέπω ότι όλοι στα social με @@@@@ και εγώ είμαι αδύναμος πνευματικά, αυτό θα με επηρεάσει. Τώρα πως ξέρει ο καθένας ότι αυτός που με βρίζει είναι της ΑΕΚ; Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που διαχειρίζονται μέσα και κανάλια. Μπορεί να είμαι για παράδειγμα από άλλο κλαμπ και να σε βρίζω μέχρι να σε καταστρέψω. Εμένα οι κόρες μου τα βλέπουν και καταλαβαίνω ότι με βρίζουν όταν έρχονται και μου λένε “μπαμπά τι έγινε, είσαι καλά σήμερα; (σ.σ γέλια)”».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X