Αλμέιδα για Κάλενς: «Μας έλειπε ένας παίκτης - Ημασταν κοντά με αρκετούς στόπερ το καλοκαίρι, αντιλήφθηκα ότι οι νεαροί στόπερ θέλουν χρόνο»

Αλμέιδα για Κάλενς: «Μας έλειπε ένας παίκτης - Ημασταν κοντά με αρκετούς στόπερ το καλοκαίρι, αντιλήφθηκα ότι οι νεαροί στόπερ θέλουν χρόνο»
Photo Credits: INTIME

Ο Αλέξαντερ Κάλενς ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ σήμερα το πρωί με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει ακόμα ένα στόπερ στη διάθεσή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και το όνομα αυτού… Αλεξάντερ Κάλενς.

Η ΑΕΚ πήρε τον Περουβιανό άσο για το κέντρο της άμυνας, μια θέση στην οποία ψαχνόταν για μεταγραφή όλο το καλοκαίρι. Αργησε αρκετά, αλλά εν τέλει έγινε προσθήκη, παρότι δεν θα μπορεί να παίξει στην Ευρώπη.

Στην κουβέντα του με τους ρεπόρτερ της Ένωσης, ο Ματίας Αλμέιδα αναφέρθηκε στην μεταγραφή του 31χρονου στόπερ από το Περού, τι μπορεί ο ίδιος να προσφέρει, αλλά και όσα έγιναν μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του.

Ο Αλμέιδα για Κάλενς

Για τη μεταγραφή του Κάλενς και την άποψή του;

«Πίστευα ότι θα γινόταν η ερώτηση για την άμυνα. Ήθελα να σας προλάβω. Χρειαζόταν, έλλειπε ένας παίκτης. Επειδή μου αρέσει να προσπαθώ να εξηγήσω και στον κόσμο μας το τι αισθανόμαστε: Παίξαμε με δυο ομάδες στην Ευρώπη με πολλούς νέους και ταλέντο. Εγώ παίζω μονίμως για τη θέση μου, αλλά θέλω επίσης να αφήσω και ένα πρότζεκτ. Αν κάθε φορά που ζητάω παίκτη, ζητάω παίκτη 35 χρονών, τότε θα επαναλάβω αυτό που έχει γίνει στην ιστορία. Αυτό που θέλω είναι το 80% των παικτών να είναι νέοι, ταλαντούχοι και να βοηθήσουν μένοντας καιρό στην ΑΕΚ. Λέω ότι παίζω μονίμως τη θέση μου γιατί έχω στο μυαλό μου μακροχρόνια τι μπορεί να γίνει. Πάντα κοιτάω προς τα πίσω. Όταν κοιτάζω προς τα πίσω βλέπω και που ξεκίνησα. Όταν κοιτάω που ξεκίνησα δεν μπορώ να ψέματα. Οπότε με ξέρουν. Το να κοιτάω καλά και να βλέπω το παρελθόν μου επιτρέπει να βλέπω καλύτερα το μέλλον.

Όταν ήρθα στην ΑΕΚ υπέγραψα ένα συμβόλαιο και δέχθηκα ότι αν στο πρώτο παιχνίδι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά θα μπορούσαν να με διώξουν, χωρίς να με πληρώσουν παραπάνω. Κι εγώ το δέχθηκα, γιατί πιστεύω στη δουλειά. Γιατί, κυρίως με αυτόν τον ιδιοκτήτη θέλω να «εκμεταλλευτώ» οποιαδήποτε ευκαιρία μου δίνεται και γιατί αισθάνομαι ότι εδώ είναι ο τόπος που εγώ είμαι ευτυχισμένος! Τώρα ίσως πολλοί δεν περίμεναν ότι θα γίνει κάτι τόσο γρήγορα θετικό. Ίσως για φέτος να το πίστευαν, όχι κατευθείαν πέρυσι. Αυτό που σκέφτονταν λιγότεροι ήταν οι τίτλοι την πρώτη χρονιά. Οπότε, γυρίζω προς τα πίσω και σκέφτομαι ότι παίζω τη θέση μου. Αλλά θέλω να αφήνω κάτι στα κλαμπ όπου περνάω.

Κουράστηκα να βλέπω σε πολλά μέρη αυτό που ζητάνε παίκτες, απλά για να τα έχουν καλά με την ομάδα. Εγώ θέλω να αφήσω κάτι. Δεν ξέρω πόσο χρονικό διάστημα θα είμαι εδώ. Μακάρι να είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα. Αλλά εσείς είστε περισσότερα χρόνια εδώ, έχετε γεννηθεί εδώ. Προσωπικά πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο και πρωτάθλημα πρέπει να βελτιωθεί. Η Ελλάδα θα πρέπει να έχει ομάδες στο Champions League. Λέω, αυτή η ομάδα από το Βέλγιο με τόσους νέους παίκτες γιατί το κάνει; Πώς το κάνει και είναι στο Champions League; Γιατί έπαιξαν με νέους παίκτες. Τους έδωσαν τη δυνατότητα να παίξουν.

Εκεί πραγματικά μπερδεύεται μία ομάδα που έχει ένα πρότζεκτ μακροχρόνιο. Τώρα αν εμείς αρχίσουμε κάθε φορά που η ομάδα δεν τραβάει να τη χτυπάμε τότε θα επιστρέφουμε στα ίδια σκατά! Εμείς θα είμαστε ξανά ανταγωνιστικοί. Η ΑΕΚ είναι ανταγωνιστική ομάδα. Ήρθα στην ΑΕΚ γιατί δεν είχε μπει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γιατί γύρω στον Γενάρη είχε χαθεί και το πρωτάθλημα. Τώρα πιστεύω ότι υπάρχει μία αλλαγή. Ολοι είμαστε μέρη αυτής της αλλαγής. Καταλαβαίνω επίσης όταν υπάρχουν μεγάλες ομάδες, κάποιες φορές πρέπει να στηρίζεις τη μία και να καταστρέφεις την άλλη. Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. Εγώ δε το δέχομαι αυτό. Δεν μου αρέσει. Οπότε δουλεύω, πιστεύω στη δουλειά, μιλάω πολύ στους παίκτες για το πώς λειτουργεί το περιβάλλον και πάντα σας μιλάω για μία μέση οδό. Εγώ ζω πάντα σε μία μέση οδό. Θα μπορούσα άνετα να ζω στην Αργεντινή, να έχω τα ζώα, τις αγελάδες, έτσι όπως μου αρέσει. Αυτό όμως το κάνω το κάνω γιατί το αγαπάω.

Είναι μέρος της ζωής μου και μου αρέσει να κερδίζω. Δεν το κάνω για κανέναν άλλο λόγο. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω γνωστός ή εκατομμυριούχος. Έμαθα να ζω χωρίς τίποτα, θα μπορούσα να ζω χωρίς τίποτα. Μου αρέσει πραγματικά εδώ που βρίσκομαι. Επίσης καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος που τους έχει ενοχλήσει ότι η ΑΕΚ πήρε δυο τίτλους! Είναι φυσιολογικό… Στο ποδόσφαιρο υπάρχει μεγάλη ζήλια και εγωισμός. Οπότε εμείς δουλεύουμε για να μην επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό».

Για τον Κάλενς;

«Για την άμυνα είδα πολλούς παίκτες. Πριν την προετοιμασία. Ήμασταν κοντά στο να έρθουν κάποιοι, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν ήρθαν. Πήραμε μικρούς, αλλά αντιλήφθηκα ότι θα χρειαστούν χρόνο. Δεν κατάλαβα… Έβαλα έναν πιτσιρικά σε ένα παιχνίδι και στο πρώτο του άγγιγμα άρχισε και δέχθηκε κριτική. Προσπάθησα να το διαβάσω γρήγορα, οπότε προσπάθησα να τον προστατεύσω, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Οι νεαροί παίκτες δεν είναι αυτοί που αλλάζουν την ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι αυτοί που έρχονται. Ο Ζίνι για παράδειγμα πρέπει να πάρει 20 παιχνίδια. Οπότε πρέπει να υπάρχει υπομονή. Και η πολλή υπομονή στον κόσμο του ποδοσφαίρου, σε διαφορετικά μέρη, δεν υπάρχει! Οπότε αυτόν τον παίκτη τον ήξερα από το MLS. Θα έρθει εδώ να παλέψει για μία θέση. Μη σκεφτείτε ότι είναι ένας παίκτης θα μπει και κατευθείαν θα βάλει… γκολ. Είναι παίκτης που έχει χαρακτηριστικά που θεωρώ ότι θα έπρεπε και θα μπορεί να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα και την ομάδα μας. Θα δούμε. Μακάρι».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X