Αλμέιδα για διακοπή: «Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για δουλειά, θα το κάνουμε μιλώντας»

Αλμέιδα για διακοπή: «Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για δουλειά, θα το κάνουμε μιλώντας»
Photo Credits: INTIME

O Ματίας Αλμέιδα μιλά για την δουλειά που έχει γίνει ως τώρα σε αυτή τη σεζόν, αλλά και την εικόνα που άφησε η Ένωση στην Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ματίας Αλμέιδα… εμπιστευτικό. Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για όλα σε ρεπόρτερ που ασχολούνται με την ΑΕΚ και δεν απέφυγε να απαντήσει σε καμία ερώτηση.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα ήταν αναφορικά με την εικόνα που είχε ο Δικέφαλος μέχρι την διακοπή με τα γκολ που δεχόταν σε κάθε αγώνα, αλλά και την γενικότερη απόδοση της ομάδας. Ο Αλμέιδα αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των παικτών του, αλλά και υπογράμμισε το γεγονός πως ο ίδιος θεωρεί ότι η ΑΕΚ άφησε θετικό αντίκτυπο στην Ευρώπη με τις εμφανίσεις της κόντρα στην Ντινάμο και την Αντβέρπ.

Για τη διακοπή, τι του άρεσε και τι όχι αυτό το διάστημα, για τα έξι ματς στα οποία η ΑΕΚ δέχεται πρώτη γκολ και γενικά μία αποτίμηση από την έως τώρα εικόνα;

«Για μένα η ανάλυση που έχω κάνει γι’ αυτά τα έξι παιχνίδια είναι θετική. Επίσης, υπολογίζοντας, ότι είναι δύσκολο να διατηρήσεις μία ομάδα να είναι στο ίδιο επίπεδο, ακριβώς με την ίδια ομάδα που ήταν πέρυσι και πήρε το νταμπλ. Σε σχέση με αυτό που είδαμε πέρυσι, τώρα φαίνεται κάτι λιγότερο σε σχέση με την απόδοση. Βλέπω τα παιχνίδια πάνω από μία φορά, που παίξαμε. Προφανέστατα, ο πρώτος που κοιτάζω πρώτα τον εαυτό μου και προς τα μέσα, είμαι εγώ. Οπότε σκέφτομαι και πρέπει να διαχωρίσω: έχω μια ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα.

Ξεκινήσαμε μία προετοιμασία και ήμασταν 14 παίκτες, γιατί έχουμε πολλούς παίκτες στις Εθνικές. Μετά ήταν κάποιοι παίκτες. Έπρεπε να αλλάξω κάπως την προετοιμασία με βάση το φορτίο που έφεραν από τις Εθνικές. Το πήγαμε βήμα – βήμα. Στα φιλικά ξεκινήσαμε προοδευτικά. Ξεκινήσαμε με 30, 45, 60 λεπτά. Στα φιλικά η ομάδα τα πήγε καλά. Προφανώς και δεν παίζαμε για τους βαθμούς. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε για τους βαθμούς, στο ματς με τους Κροάτες, στα πρώτα 35 λεπτά ο αντίπαλος ήταν καλύτερος. Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι και βρεθήκαμε σε μειονέκτημα με γκολ – φάουλ. Καταφέραμε μετά να το γυρίσουμε, γιατί είχαμε μία πολύ καλή συμπεριφορά και στυλ παιχνιδιού. Οπότε απ’ αυτό το ματς βγάζω καλά συμπεράσματα. Μετά το παιχνίδι στην Αθήνα: λαμβάνοντας υπόψιν την ποιότητα του αντιπάλου κάναμε καλό παιχνίδι, αν και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Τεράστια χαρά το να μπορέσουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήμασταν παραπάνω ενθουσιασμένοι από το νορμάλ!

Μετά παίξαμε επίσης, κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα (σ.σ. Αντβέρπ) όπου τα παιχνίδια ήταν ισοδύναμα. Και προφανώς λόγω των προσόντων των αντιπάλων και δικών μας λαθών βρεθήκαμε πάλι πίσω στο σκορ. Τώρα σε αυτό το παιχνίδι (σ.σ. στο Βέλγιο) κάναμε κάποια καλά πράγματα, όμως μας έλειψαν κι άλλα, κυρίως όταν μείναμε με έναν παίκτη παραπάνω. Τι μας έλειψε; Τα τελειώματα! Όταν μία ομάδα είναι κλεισμένη, αυτό που μας έλειψε ήταν τα σουτ έξω από την περιοχή. Πρέπει να κάνεις περισσότερα σουτ. Νομίζω στη ρεβάνς αν βγάλουμε έξω τα δυο λάθη που κάναμε, η ομάδα τα πήγε καλά. Επρεπε να προσέξουμε να μη δεχθούμε γκολ, γιατί ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο μετά. Γνωρίζαμε ότι ήταν πολύ καλοί στις αντεπιθέσεις. Με βάση την ανάλυση του αντιπάλου που είχαμε κάνει, εμείς αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε ήταν να προσέχουμε τις κινήσεις τους. Αυτό μας αφήνει ένα τεράστιο μάθημα και στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Ότι οι πολύ μικρές λεπτομέρειες, μεταμορφώνονται σε πολύ μεγάλες! Με τις ίδιες κινήσεις, πριν λίγες ημέρες, το είχε κάνει η Μπράγκα στον Παναθηναϊκό. Και οι δυο από ένα πλάγιο δεχθήκαμε γκολ!

Προφανώς και όταν αποκλειστήκαμε χάσαμε ένα όνειρο που ήταν να παίξουμε στο Champions League. Αλλά πιστεύω η εικόνα που άφησε η ΑΕΚ σε αυτά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν καλή. Όχι μόνο εγώ, αλλά όλοι θέλαμε κάτι παραπάνω. Μετά τα δυο ματς στο πρωτάθλημα: Στο πρώτο με τον Πανσερραϊκό στα 15 δευτερόλεπτα είχαν ευκαιρία για γκολ και στα 45 δευτερόλεπτα δεχθήκαμε γκολ! Ήταν κάτι που είχαμε συζητήσει και δουλέψει πριν το παιχνίδι. Ισοφαρίσαμε, μέσω ενός πέναλτι κι άλλων ευκαιριών προσπαθήσαμε να το κερδίσουμε και… ισοπαλία. Τώρα, στο τελευταίο παιχνίδι (σ.σ. με το Βόλο), όλα ξεκίνησαν ανάποδα! Τι εννοώ ανάποδα: είχαμε αποκλειστεί από το Champions League, το γκολ του αντιπάλου ήρθε από εμάς, μετά το γκολ μείναμε με 10 και νομίζω ότι όλα αυτά μας βοήθησαν για να δείξουμε αυτό που είμαστε. Δεν είναι εύκολο να κάνεις ανατροπή σε δυο παιχνίδια και να κερδίζεις με 10 παίκτες. Αυτός ο αριθμός παιχνιδιών που είναι μικρός σε σχέση με τα υπόλοιπα που έρχονται μέσα στη χρονιά, είναι μικρός.

Είμαστε στην αρχή της χρονιάς. Όμως βγάζουν αλήθειες: Κάνεις λάθος; Μένεις εκτός! Αν έχεις κάνει 30 ευκαιρίες και οι έξι έχουν πάει στο τέρμα, τότε σημαίνει ότι πρέπει να βελτιωθείς στα τελειώματα. Να είσαι πιο σίγουρος στην αμυντική φάση λειτουργίας. Να είσαι πιο ασφαλής. Εχει να κάνει με τη δουλειά όλο αυτό. Άρα πρέπει να το δουλέψουμε. Τώρα είδατε πως η δουλειά που πρέπει να γίνει, σήμερα, ήμασταν με 10 παίκτες. Οπότε όλη τη δουλειά που πρέπει να κάνει ένας προπονητής περιορίζεται σε σύντομο χρόνο. Θα έρθουν παίκτες τώρα δυο ημέρες πριν το ματς με τον Ολυμπιακό. Οπότε αρχίζει μια σειρά αγώνων με την επανέναρξη, που θέλουμε να έχουμε διορθώσει τα λάθη μας και να είμαστε πιο σίγουροι. Επειδή δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για προπονήσεις, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά τα λάθη, μιλώντας. Δεν μου αρέσει ποτέ να δικαιολογούμε. Αλλά μου αρέσουν οι αλήθειες. Οντως η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε σε μία τοπ στιγμή αυτή τη στιγμή. Αλλά έχουμε μία πολλή καλή συμπεριφορά, γιατί πνευματικά δείξαμε ότι είμαστε δυνατοί. Το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς όπως παίζεις με τους φίλους σου: μπορεί να μην είσαι στα καλύτερά σου, αλλά ο τρόπος που παίζεις, το πάθος, το να σέβεσαι εκεί που βρίσκεσαι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο με τους παίκτες.

Και για να το τελειώσω: Υπάρχουν στιγμές που οι ομάδες μπορεί να έχουν όλους τους παίκτες τους σχεδόν στα καλύτερά τους. Υπάρχουν κι άλλες στιγμές που μπορεί να έχεις έξι παίκτες στα καλύτερά τους κι άλλους που δεν είναι στα καλύτερά τους. Τώρα αν ένας παίκτης δεν είναι στα καλύτερά του και τον βγάλουμε ή αν πέσουμε όλοι πάνω του, αυτό είναι το λάθος που δεν μου αρέσει σε αυτό το περιβάλλον! Οι παίκτες είναι άνθρωποι. Θα έχουν και καλές και κακές στιγμές. Τώρα εδώ είμαστε εμείς για να μπορέσουμε να τους ανεβάσουμε. Και προσπαθούμε τον καθένα να τον ανεβάσουμε».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X