Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ (και στις μεταγραφές) είναι ο Αλμέιδα

Η μεγάλη διαφορά της ΑΕΚ (και στις μεταγραφές) είναι ο Αλμέιδα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου ξέρει που πρέπει να στηριχθεί η ΑΕΚ για την αντεπίθεση της και τον ξεχωριστό Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην καθημερινότητα της ΑΕΚ, το μόνο εύκολο είναι να βρεις εστία διαμάχης. Να μπαίνεις σε ατέρμονες κουβέντες για το θέμα του στόπερ που θα έπρεπε να έχει αποκτηθεί, εάν θα έπρεπε να είχαν γίνει περαιτέρω κινήσεις στις μεταγραφές, τι συμβαίνει με τον Μάνταλο, αν ο Λιβάι είναι σέντερ φορ, αν, αν, αν. Ωστόσο, σε όλα αυτά υπάρχει κάτι που έχει αποτελέσει σταθερά και βάση για την ομάδα. Μια προσωπικότητα, που κάνει τα πράγματα διαφορετικά και μέσα σε ένα χρόνο, έχει μετατραπεί ήδη σε σημείο αναφοράς για όλη την Ενωση. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ματίας Αλμέιδα.

Ξέρετε, η στροφή του βλέμματος στον Αλμέιδα δεν είναι μια «ντρίπλα» για να βγεις από τα υπόλοιπα θέματα της επικαιρότητας. Ετσι κι αλλιώς, σε όλα τα παραπάνω, αλλά και πολλά ακόμα που δεν έχει κανένα νόημα να αραδιάσω εδώ, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Ο καθένας από εμάς, μπορεί να έχει τη δική του προσέγγιση για όλα. Να λέμε τη γνώμη μας, να προσπαθούμε να την τεκμηριώσουμε όσο καλύτερα γίνεται, να προσπαθούμε να βρούμε αυτό που φαντάζει πιο σωστό.

Πήρε το ρίσκο με τον στόπερ

Αρα, δεν έχει νόημα να επαναλάβεις το αυτονόητο. Δηλαδή, πως η ΑΕΚ έλαβε ένα (αχρείαστο κατά τη γνώμη μου) ρίσκο αποφασίζοντας να μην προχωρήσει στην απόκτηση ενός ακόμα έμπειρου κεντρικού αμυντικού. Διότι, όσο και εάν υποθέσει κάποιος πως ο Αλμέιδα είχε βάλει πολύ ψηλά στάνταρ για τη θέση, υπήρχε πάρα πολύς χρόνος που θα μπορούσε να έχει εντοπιστεί, δουλευτεί και κλείσει μια τέτοια προοπτική. Εστω και εάν αρχικά η σκέψη ήταν κυρίως για συμπληρωματική επιλογή, στην πορεία μπορεί να έγινε για παίκτη πρώτης γραμμής, αλλά δεν αλλάζουν πολλά.

Το θέμα είναι πως η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει. Εδώ που φτάσαμε χρονικά, δεν υπάρχει κανείς παίκτης που να μπορεί να έρθει και να μπει άμεσα στην ομάδα. Βλέπετε τι συμβαίνει με τον Πόνσε και τον Πισάρο. Ο πρώτος είχε κάνει μέρος της προετοιμασίας με την Ελτσε, ο άλλος ήταν φουλ ενεργός στην Αμερική, αλλά αμφότεροι ψάχνουν χρόνο και ρόλο μέσα στην ΑΕΚ. Λογικό, γιατί η ΑΕΚ είναι ομάδα και οι υπόλοιποι πρέπει να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις της.

Η διαχείριση του Αλμέιδα

Επιστρέφω του στόπερ. Υπάρχει σκέψη να προκριθεί κάποια επιλογή που θα μπορεί να «γεμίσει» το ρόστερ για τις εγχώριες διοργανώσεις. Το παρελθόν της ΑΕΚ δείχνει, πως όταν υπήρξαν μεταγραφές που δεν ήταν εξ αρχής ξεκάθαρες και στο στόχαστρο, συνήθως εξελίσσονταν σε φιάσκα. Πιο λογικό φαντάζει – χωρίς να αναιρεί το ρίσκο – να δούμε τη διαχείριση του Αλμέιδα και την εμπιστοσύνη που δείχνει σε Χρυσόπουλο, Ρόκσον και τις άλλες εσωτερικές λύσεις (Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι) για να καλύψει πιθανό κενό. Σίγουρα, με μια κανονική 11άδα κατά τα υπόλοιπα μέλη, θα είναι πολύ πιο βατή η είσοδος κάθε νέου παίκτη σε αυτήν.

Αλλωστε, στο τέλος της ημέρας, εκείνοι που αποφασίζουν είναι και εκείνοι που βαρύνονται με την ευθύνη της τελικής επιλογής. Στην προκειμένη περίπτωση, διοίκηση, σχεδιασμός και προπονητής θα κριθούν για το ορθό των επιλογών που έκαναν. Ωστόσο, όσες αμφιβολίες και ερωτηματικά εάν υπάρχουν, οφείλουν άπαντες να δείξουν εμπιστοσύνη στον προπονητή που έχει αλλάξει τη φυσιογνωμία και τη νοοτροπία της ΑΕΚ μέσα σε χρόνο ρεκόρ.

In Matias we trust

Στην ΑΕΚ δεν είναι ποτέ όλο αυτό μια απλή υπόθεση. Το βάρος και η ευθύνη που ενυπάρχει στη θέση του προπονητή, είναι σαφέστατα πολύ πιο αυξημένη συγκριτικά με κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Οποιος παρακολουθεί αυτόν τον οργανισμό εδώ και χρόνια, γνωρίζει πως πάντα ήταν ακρογωνιαίος λίθος κάθε αγωνιστικής επιτυχίας, ένας προπονητής που μετατρέπονταν σε σημείο αναφοράς. Ισως επειδή δεν υπήρχαν ικανοί συνεργάτες, ίσως επειδή έτσι είναι η φτιαξιά αυτής της ομάδας, ο δρόμος είναι πάντα ο ίδιος.

Αυτά που γίνονται στην ΑΕΚ για τον Αλμέιδα, ειδικά τώρα που τα αποτελέσματα έβαλαν σε δύσκολη θέση την ομάδα, δείχνουν το εκπληκτικό δέσιμο που υφίσταται μεταξύ του Αργεντινού και του κόσμου. Υπάρχει απόλυτη αποδοχή και έπειτα από πολλά χρόνια, η Ενωση βρήκε κάποιον για να ακουμπήσει και να αισθάνεται σιγουριά. In Matias we trust που λέει και το μότο που κυριάρχησε στην Ενωση από πέρυσι.

Η ΑΕΚ παραμένει ανταγωνιστική

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X