Στάνκοβιτς: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και καλή παρουσία στην Ευρώπη»

Στάνκοβιτς: «Πρωτάθλημα, Κύπελλο και καλή παρουσία στην Ευρώπη»
Photo Credits: INTIME

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Τσίτσαν Στάνκοβιτς μίλησε στον «Δ» για τους στόχους των «κιτρινόμαυρων»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μεγάλο όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League έσβησε δυστυχώς για την ΑΕΚ το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η νέα ήττα αυτή τη φορά με 1-2 από την Αντβέρπ έστειλε την Ένωση στους ομίλους του Europa League και έφερε απογοήτευση στους «κιτρινόμαυρους» καθώς το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα είχε δείξει πως μπορούσε να αγκαλιάσει τα αστέρια. Μετά το τέλος του ματς ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς από τη μικτή ζώνη της «OPAP Arena» μίλησε αποκλειστικά στον «Δ» κάνοντας λόγο για λεπτομέρειες που κόστισαν τον αποκλεισμό.

«Είμαστε λυπημένοι για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Στο τέλος κάποιες μικρές λεπτομέρειες ήταν εκείνες που έκριναν τα πράγματα σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Αντβέρπ», ανέφερε ο 30χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας, ο οποίος ωστόσο έδωσε το σύνθημα ενόψει της συμμετοχής της ΑΕΚ στο Europa League: «Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μείνει χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Φέτος θα είμαστε στους ομίλους του Europa League και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό γιατί και σε αυτή τη διοργάνωση συμμετέχουν καλές ομάδες. Σίγουρα υπάρχει λύπη για το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά πλέον έχουμε μπροστά μας το Europa League».

Σύμφωνα με τον «Στάνκο», οι χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ματς στην Αμβέρσα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την εξέλιξη του ζευγαριού. «Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε αρκετές ευκαιρίες, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Σίγουρα αυτός ήταν ένας από τους λόγους που έκανε τα πράγματα δυσκολότερα για μας στη ρεβάνς. Στο ματς του Βελγίου είδα μετά τα xGoals και ότι θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει ακόμα και δύο τέρματα. Εδώ προσπαθήσαμε να φτάσουμε στην ανατροπή, αλλά τελικά κάναμε κάποια μικρά λάθη, τα οποία μας κόστισαν», υποστήριξε.

Συνεχίζοντας την κουβέντα με τον Στάνκοβιτς για τη συμμετοχή της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League και την επιστροφή της ΑΕΚ στις διοργανώσεις της UEFA, ο Αυστριακός γκολκίπερ υπογράμμισε πως η Ένωση θα προσπαθήσει να έχει μια καλή παρουσία στη διοργάνωση. Και η επιδίωξη θα είναι να διεκδικήσει τουλάχιστον τη 2η θέση που θα της δώσει την ευκαιρία να προκριθεί από τους ομίλους, χωρίς να σκέφτεται το «μαξιλαράκι» της 3ης θέσης που οδηγεί σε συνέχεια της ευρωπαϊκής πορείας στο Conference League.

«Τώρα στο Europa League υπάρχει τόσο η δυνατότητα της πρόκρισης από τον όμιλο στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά και η δυνατότητα του να συνεχίσεις στο Conference League αν τερματίσεις τρίτος στον όμιλο. Αλλά ο δικός μας στόχος αρχικά θα είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση του Europa League από τον όμιλο», ανέφερε ο Στάνκοβιτς, ο οποίος θεωρεί γενικότερα πως η ΑΕΚ είναι πανέτοιμη να φανεί και φέτος ανταγωνιστική σε όλες τις διοργανώσεις και να παλέψει ξανά για την κατάκτηση του νταμπλ: «Φυσικά έχουμε ως στόχο το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, πέρα από τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτά και συνεχίζουμε».

Ο Στάνκοβιτς κέρδισε ξανά τη θέση του στην αρχή της φετινής σεζόν στην εστία της ΑΕΚ και έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του, ξεπερνώντας και έναν μικροτραυματισμό που τον ταλαιπώρησε πρόσφατα. «Αισθάνομαι όλο και καλύτερα. Την περασμένη σεζόν δεν έπαιξα αρκετά, αλλά παίρνοντας όλο και περισσότερα παιχνίδια θα αποκτάω όλο και περισσότερο ρυθμό», τόνισε.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X