Ίλιγγος: Σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια ξόδεψαν οι ομάδες της Premier League για να ενισχυθούν

Ίλιγγος: Σχεδόν τρία δισεκατομμύρια δολάρια ξόδεψαν οι ομάδες της Premier League για να ενισχυθούν
Photo Credits: INTIME

Ίλιγγο προκαλεί το ποσό που ξόδεψαν οι ομάδες της Premier League για να ενισχυθούν. Αγγίζει σχεδόν τα τρία δισεκατομμύρια δολάρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι σύλλογοι της Premier League ξόδεψαν 2.36 δισεκατομμύρια λίρες (2.97 δις δολάρια), ποσό ρεκόρ, προκειμένου να ενισχυθούν με νέους παίκτες στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού που ολοκληρώθηκε χθες (1/09), σύμφωνα με ανάλυση της Deloitte.

Το «παράθυρο», που άνοιξε στις 14 Ιουνίου, ξεπέρασε το περσινό ρεκόρ των 1.92 δισεκατομμυρίων λιρών, με τα κορυφαία κλαμπ να δαπανούν 255 εκατομμύρια λίρες (320.99 εκατομμύρια δολάρια) μόνο την ημέρα λήξης της προθεσμίας, ανέφερε η εταιρεία.

Οι σύλλογοι της Premier League ευθύνονται για το 48% των συνολικών δαπανών στα πέντε Top πρωταθλήματα της Ευρώπης, τα οποία περιλαμβάνουν τη LaLiga (Ισπανία), τη Serie A (Ιταλία), τη Bundesliga (Γερμανία) και τη Ligue 1 (Γαλλία).

«Για δεύτερο διαδοχικό καλοκαίρι το ρεκόρ από τους συλλόγους της Premier League υποδηλώνει ότι η ετήσια αύξηση των εσόδων θα μπορούσε να επιστρέψει μετά την πανδημία», δήλωσε στο BBC ο Τιμ Μπριτζ, επικεφαλής συνεργάτης στο Sports Business Group της Deloitte.

«Σχεδόν τα 3/4 των ομάδων της Premier League (14) ξόδεψαν περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι από το προηγούμενο, αποτυπώνοντας την αυξημένη ένταση του ανταγωνισμού.

«Συνεχίζει να ασκείται πίεση στους συλλόγους να αποκτήσουν κορυφαία ταλέντα για να ικανοποιήσουν τους στόχους τους εντός γηπέδου, είτε πρόκειται για την πρόκριση σεν ευρωπαϊκή διοργάνωση, είτε απλώς για τη διατήρηση της θέσης τους στην Premier League», πρόσθεσε ο Μπριτζ.

Η Τσέλσι δαπάνησε πάνω από ένα δις δολάρια για να ενισχυθεί από τη στιγμή που η νέα ιδιοκτησία με επικεφαλής τον Αμερικανό Τοντ Μπόϊλι και η Clearlake Capital ολοκλήρωσαν την εξαγορά του συλλόγου το Μάιο του 2022.

Ο σύλλογος με έδρα το Λονδίνο έσπασε το μεταγραφικό ρεκόρ στη Βρετανία για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, υπογράφοντας το μέσο του Ισημερινού, Μόιζες Καϊσέδο έναντι 115 εκατ. λιρών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 106 εκατ. λιρών που πλήρωσαν για να υπογράψουν το μέσο, Έντσο Φερνάντες, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι υπέγραψε τον περασμένο μήνα με τον εξτρέμ Ζερεμί Ντοκού αντί 55 εκατ. λιρών, έχοντας αποκτήσει νωρίτερα τον αμυντικό Γιόσκο Γκβάρντιολ με 77 εκατ. λίρες και το μέσο Ματέο Κόβατσιτς για 25 εκατομμύρια λίρες.

Η τελευταία προσθήκη των «πολιτών» στη μεταγραφική περίοδο ήταν ο μέσος Ματέους Νούνες από τη Γουλβς αντί 53 εκατ. λιρών.

Η δευτεραθλήτρια της περασμένης περιόδου, Άρσεναλ, ξόδεψε 65 εκατομμύρια λίρες για τον επιθετικό Κάι Χάβερτς, ενώ είχαν προηγηθεί τα 105 εκατ. για τον Άγγλο μέσο, Ντέκλαν Ράις, την ώρα που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε 72 εκατομμύρια λίρες για τον επιθετικό, Ράσμους Χόιλουντ.

Η Νιούκαστλ, η οποία τερμάτισε 4η την περασμένη σεζόν, έφερε τον μέσο Σάντρο Τονάλι αντί 55 εκατ. λιρών και τον εξτρέμ Χάρβεϊ Μπαρνς με 38 εκατομμύρια λίρες. Τέλος, η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία τερμάτισε 16η την περασμένη σεζόν, υπέγραψε έως και επτά παίκτες την ημερομηνία λήξης των μεταγραφών.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X