Ποτέ δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος για την ΑΕΚ, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες

Ποτέ δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος για την ΑΕΚ, αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον όμιλο της ΑΕΚ στο Europa League και τις πιθανότητες πρόκρισης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ της Πέμπτης, όταν είχαν οριστικοποιηθεί τα γκρουπ των ομάδων που θα σχημάτιζαν τα γκρουπ του Europa League, αναθάρρησα. Είδα πως σε κάθε ένα από τα τέσσερα γκρουπ, υπήρχαν ομάδες που συνδυαστικά μπορούσαν να αφήνουν ορατές πιθανότητες πρόκρισης για την ΑΕΚ.

Έβλεπα στο βάθος του τούνελ και κάποιες ομάδες που έλεγα, πως ήταν τα χειρότερα σενάρια. Και δυστυχώς για την ΑΕΚ, ο όμιλος που τελικά σχηματίστηκε είναι μια από τις χειρότερες εκδοχές που θα μπορούσε να περιμένει κανείς. Το προφανές που μπορεί να σχολιαστεί όταν αντικρίζεις τον όμιλο που συμμετέχει η ΑΕΚ, είναι πως πρόκειται για ομάδες επιπέδου Champions League. Ειδικά αυτή η Μπράιτον που «έσκασε» από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, τον μετέτρεψε σε όμιλο «θανάτου». Και όταν λέμε επιπέδου Champions League το εννοώ πραγματικά, όχι σαν εκείνον που έβλεπε επίπεδο της κορυφαίας διοργάνωσης ενώ έπεσε με την Μπάτσκα Τόπολα.

Ας αφήσουμε στην άκρη αυτά. Έτσι κι αλλιώς, όσα αφορούν την εγχώρια πραγματικότητα είναι βέβαιο πως θα μας απασχολήσουν ξανά και ξανά λίαν προσεχώς. Δεν ησυχάζουν έτσι κι αλλιώς και θα έχουμε πολλά επεισόδια. Οπότε, πάμε στα ευρωπαϊκά.

Η ΑΕΚ είχε εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση. Πάντα όταν πέφτει ομάδα της Premier League τα κάνει όλα δύσκολα. Και μαζί, ομάδα που είναι παραδοσιακά στα τοπ κλαμπ της ηπείρου και η Μαρσέιγ που έριξε φέτος εκατομμύρια ευρώ.

Τι σημαίνουν αυτοί οι αντίπαλοι

Δεν θα σας κάνω από εδώ ανάλυση της κλήρωσης. Έχετε δει ήδη ποια είναι η δυναμική της κάθε ομάδας, τις γνωρίζουμε όλοι λίγο πολύ. Να πω την αλήθεια, ο πιο «άγνωστος» σε αυτήν τη χρονική συγκυρία είναι ο Άγιαξ. Οι Ολλανδοί στη μετά Τεν Χάαγκ εποχή ψάχνονται. Βέβαια, είναι ομάδα που πάντα βρίσκει τρόπο να αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της και αναμφίβολα είναι ομάδα που δεν μπορείς να θεωρείς βατή. Συν βέβαια, τις πληγές που έχουν ανοίξει από τα ματς του 2018.

Η Μαρσέιγ θα είναι πολύ διαφορετική από την ομάδα που αντικρίσαμε λίγες εβδομάδες πριν στα ματς με τον Παναθηναϊκό. Τότε έγινε σαφές, πως αφ’ ενός ο Μαρθελίνιο υποτίμησε πολύ τους «πράσινους» και δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή στα παιχνίδια και αφ’ ετέρου, οι καλοί παίκτες που είχε συγκεντρώσει δεν είχαν προλάβει να «δέσουν» και να γίνουν ομάδα. Τώρα πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και αναμφίβολα είναι ομάδα που δύσκολα αντιμετωπίζεται. Από τα πρώτα δύο γκρουπ, ήταν σχεδόν αναμενόμενο πως θα έπεφταν ζόρικες ομάδες.

Αλλά την κατάσταση έκανε αφόρητη η παρουσία της Μπράιτον. Δεν είναι μόνο πως οι αγγλικές ομάδες έχουν ρυθμό και παίκτες που δεν υπάρχουν σε άλλες ομάδες. Είναι πως και οι «γλάροι» είναι ομάδα που δεν έχει «χορτάσει» στην Ευρώπη. Συνήθως, οι αγγλικές ομάδες όταν παίζουν στους πρώτους γύρους Champions League και Europa League, δεν δίνουν μεγάλη βάση. Αλλά με αυτούς θα είναι αλλιώς. Συν ό,τι είναι ομαδάρα, που παίζει χορταστική μπάλα και ας πούλησε φέτος παικταράδες σε άλλες ομάδες.

Ποτέ δεν ήταν εύκολα για την ΑΕΚ

Μετά σκέφτομαι το άλλο. Μήπως υπήρξε ποτέ κάτι που να έγινε για την ΑΕΚ με τον εύκολο τρόπο; Μήπως υπήρχε χρονιά με ευρωπαϊκή διάκριση, που να μεσολάβησαν ομάδες από τα χαμηλά σκαλοπάτια της Ευρώπης και να έγιναν όλα εύκολα; Σαφώς και όχι είναι η απάντηση. Εδώ αναλογιστείτε, πως στη μυθική πορεία του 1977, για να φτάσει η ΑΕΚ στα ημιτελικά απέναντι στη Γιουβέντους, έβγαλε εκτός δύο αγγλικές ομάδες!

Θέλετε να πάμε και στα πιο σύγχρονα χρόνια; Στην πρώτη συμμετοχή ελληνικής ομάδας στο Champions League η ΑΕΚ έπαιξε σε όμιλο με Μίλαν και Αγιαξ, που εν τέλει έμελλε να είναι το ζευγάρι του τελικού της διοργάνωσης. Το 2002 έπαιξε σε όμιλο με Ρεάλ Μαδρίτης και Ρόμα, το 2006 κλήθηκε να παίξει ξανά με τη Μίλαν που στο φινάλε εκείνης της σεζόν κατέκτησε το Champions League! Ποτέ δεν ήταν εύκολα, δεν θα είναι ούτε τώρα.

Να… συστηθεί και οι μεταγραφές

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X