Δεν παίζεις Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα είναι σαν να παίζεις

Δεν παίζεις Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα είναι σαν να παίζεις
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει μια πρώτη προσέγγιση για την κλήρωση της ΑΕΚ και τον όμιλο που της προέκυψε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον τρίτο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ κληρώθηκε με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχε το μεγαλύτερο ράνκινγκ στην ΟΥΕΦΑ απ’ όλους τους ισχυρούς που είχαν μπει στην κλήρωση. Στα πλέι οφς, έπεσε πάνω στην Αντβέρπ, που θεωρητικά ως πρωταθλήτρια Βελγίου ήταν η πιο ισχυρή, εξ και είχε φτάσει χωρίς «ζευγάρι» στην κλήρωση. Ακόμα στην κλήρωση για το ενδεχόμενο που θα είχε αποκλειστεί και θα πήγαινε στα πλέι οφς του Γιουρόπα, με την Σπάρτα Πράγας θα έπεφτε, η οποία έκανε τουλούμι τη Ντιναμό.

Επομένως μάλλον ουδεμία έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως η κλήρωση έβαλε την ΑΕΚ σ’ έναν όμιλο του Γιουρόπα, πολύ πιο ζόρικο απ’ αυτό έχει μπροστά της η Αντβέρπ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ανταλλάσσω Αντβέρπ με Μπράιτον χωρίς δεύτερη σκέψη και με τα μάτια κλειστά. Ξέρετε, έχω πάντα την άποψη, που μπορεί προφανώς να είναι και εντελώς λάθος, πως το κριτήριο για το πόσο καλός ή κακός είναι ένας ευρωπαϊκός όμιλος, είναι η τρίτη ομάδα.

Υπό την έννοια πως πάντα οι δυο πρώτοι, ακόμα και στο Γιουρόπα, είναι αναμενόμενα δύσκολες και περίπλοκες αγωνιστικά ομάδες. Δείτε δηλαδή ακόμα και τη σημερινή κλήρωση. Με εξαίρεση την Καραμπάγκ, την Σλάβια Πράγας και την Λίντσερ, οι άλλοι δεύτεροι των ομίλων είναι ζόρικοι. Όμως κανένας άλλος τρίτος σε όμιλο, δεν είναι καλύτερος από την Μπράιτον. Ούτε καν η Φράιμπουργκ.

Πάντα η τρίτη ομάδα μπορεί να δώσει ένα μαξιλαράκι και αγωνιστικό και βαθμολογικό και απ’ όλα. Τώρα το μόνο που μπορεί να σου δώσει η Μπράιτον, είναι ζόρια. Πολλά ζόρια. Αφενός διότι έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα να ακολουθήσει τον ρυθμό από ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Αφετέρου διότι το ποδόσφαιρο που έπαιζε πέρυσι η Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι ήταν πραγματικά τρομακτικό.

Δεν ξέρω αν φέτος θα έχει ακριβώς την ίδια εικόνα. Σίγουρο το ίδιο στιλ ποδοσφαίρου θα προσπαθήσει να παίξει. Και μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα έχει κάνει δυο νίκες και μια ήττα. Μόνο η Σίτι έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο σε νίκες. Επομένως λίγο μπορεί κάποιος να καταλάβει τι θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ. Βεβαίως, για να μην παρεξηγηθώ, δεν είναι κανένα μεγαθήριο. Ούτε το όνομα της τρομάζει, ούτε η έδρα της, ούτε η ανύπαρκτη από την Ευρώπη εμπειρία της. Αλλά το ποδόσφαιρο που παίζει είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμο.

Και το ξαναγράφω και το υπογραμμίζω. Δεν είναι η πρώτη ή δεύτερη ομάδα του ομίλου, που εκεί κάτι τέτοιο περιμένεις να σου έρθει και οφείλεις να είσαι έτοιμος να το αντιμετωπίσεις. Είναι η τρίτη ομάδα και υπάρχουν μαζί και ο Άγιαξ και η Μαρσέιγ. Σ’ αυτές τις δυο περιπτώσεις πρώτα μιλάμε για τα ονόματα, για τα μπάτζετ και ίσως μετά για το ποδόσφαιρο που παίζουν ή δεν παίζουν. Το γεγονός πως ολόκληρος Άγιαξ επέλεξε να πάρει για φορ τον Άκπομ είναι κάπως ενθαρρυντικό. Όπως και η εικόνα της Μαρσείγ στα ματς με τον ΠΑΟ. Αλλά με νέο προπονητή και νέους παίκτες, οι Γάλλοι στα τέλη Σεπτέμβρη θα είναι εντελώς άλλη ομάδα.

Η πραγματικότητα λοιπόν είναι, πως η ΑΕΚ έπεσε στον πιο δύσκολο όμιλο και από τους οκτώ που βγήκαν στην κλήρωση. Δεν θα παίζει Τσάμπιονς Λιγκ και θα είναι σαν να παίζει. Όμως καλό θα είναι να μην ξεχνάμε κάτι. Την ομάδα που έφτιαξε πέρυσι ο Αλμέιδα και η οποία κατέκτησε το νταμπλ και σχεδόν δεν έχει αλλάξει καθόλου φέτος, την συγκρίναμε ευθέως με τις σπουδαίες περιόδους της ΑΕΚ. Και δικαίως διότι τέτοιο ποδόσφαιρο έπαιζε. Εκείνες λοιπόν οι σπουδαίες ΑΕΚ, με τις οποίες απολύτως σωστά ποδοσφαιρικά έμπαινε σε σύγκριση η ομάδα του Αλμέιδα, στην Ευρώπη κοίταζαν στα μάτια και έπαιρναν αποτέλεσμα, από κλαμπ ακόμα και μεγαλύτερου ειδικού βάρους από τον Άγιαξ και την Μαρσείγ.

Ό,τι έγινε με την Αντβέρπ και όπως έγινε, δεν θα έχει καμία σχέση μ’ αυτό που η ΑΕΚ θα παρουσιάσει στα παιχνίδια που θα δώσει για τον όμιλο. Είναι σίγουρο πως αυτή η ομάδα του Αλμέιδα, όπως έκανε άλλωστε και στην περυσινή σεζόν, θα βρει τον ρυθμό της και θα μπορεί να πατήσει το τούρμπο της, στο κατάλληλο χρονικό διάστημα. Μιλάμε άλλωστε για την ίδια ομάδα με πέρυσι, με τις πολύ ποιοτικές προσθήκες του Πόνσε και του Πισάρο. Επομένως δεδομένα αυτό που θα δούμε από την ΑΕΚ στους ομίλους, θα είναι πολύ πιο κοντά στην περυσινή εικόνα και λιγότερο σ’ αυτή των προκριματικών του Αυγούστου.

Προφανώς η ΑΕΚ χρειάζεται να πάρει στόπερ και μακάρι να μπορούσε και ένα ακραίο μπακ. Και ειδικά μετά απ’ αυτή την κλήρωση, είναι κινήσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι και την Δευτέρα, διότι ίσως μετά δεν θα έχουν και πολύ νόημα. Πολύ περισσότερο αυτή του κεντρικού αμυντικού. Ακόμα και για καθαρά λόγους αριθμητικής.

Ο όμιλος που ήρθε, είναι ο πιο δύσκολος που θα μπορούσε και έχει κάνει εξαιρετικά περίπλοκη ακόμα και την μάχη για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Κόνφερενς. Και θα παίξει και ρόλο το πρόγραμμα που θα βγει αύριο, γιατί μην ξεχνάτε πως η ΑΕΚ θα κάνει πρεμιέρα στους ομίλους του Γιουρόπα, ανάμεσα σε δυο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο αν μετά από κληρώσεις και πριν από ευρωπαϊκές μάχες όλα τα τελευταία χρόνια συζητούσαμε για την ΑΕΚ που θα παλέψει και θα τα δώσει όλα και που μπορεί να πετύχει πράγματα, τώρα αυτό μπαίνει επί δέκα. Για να μην πω επί εκατό. Αυτή η ομάδα του Αλμέιδα, αυτό το γκρουπ, έχει αποδείξει πως όταν μπαίνει στην φωτιά της μάχης, έστω και αν δεν κερδίζει πάντα, δεν την βάζει κανείς μα κανείς εύκολα κάτω. Το ίδιο θα γίνει και σ’ αυτό τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συγγνώμη λάθος, του Γιουρόπα Λιγκ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X