Για να κάνει η ΑΕΚ την υπέρβαση ήθελε καθαρό μυαλό και Λιβάι

Για να κάνει η ΑΕΚ την υπέρβαση ήθελε καθαρό μυαλό και Λιβάι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για τον πικρό αποκλεισμό της ΑΕΚ από την Αντβέρπ και τι αφήνει για την ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι από τις καταστάσεις που δεν μπορείς να ωραιοποιήσεις και να το δεις διαφορετικά απ’ ό,τι είναι στο σύνολο του. Αναμφίβολα, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα από την Αντβέρπ.

Δικαίως, όταν προέκυψε αυτό το ζευγάρι, οι περισσότεροι πίστευαν πως άξιζε να περάσει, αλλά στην πράξη δεν το επιβεβαίωσε. Οι δύο ήττες στους αγώνες με τους Βέλγους, μία καλή και συμαζεμένη ομάδα, αλλά σίγουρα όχι κάποιο μεγαθήριο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, δείχνουν ότι τα βήματα προόδου που έχει κάνει η ΑΕΚ τον τελευταίο χρόνο είναι ιδιαίτερα σημαντικά, αλλά χρειάζονται κι άλλα προκειμένου να φτάσει στο κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η ΑΕΚ με αυτά τα βήματα που έχει ξεκινήσει από πέρσι και οδήγησαν στο νταμπλ, κατάφερε να έχει ξανά ευρωπαϊκή υπόσταση. Και επειδή πολλές φορές χάνουμε το νόημα των πραγμάτων: για μία ομάδα που πρόπερσι δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την προηγούμενη σεζόν είχε αποκλειστεί από κάποια Βελέζ Μόσταρ, το να βρίσκεται στους ομίλους του Europa League είναι αναμφίβολα μία πολύ σημαντική επιτυχία.

Συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορεί κανείς να… σνομπάρει και να αδιαφορεί για τους ομίλους του Europa League, όταν μιλάμε για τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία παίζουν τεράστιες δυνάμεις. Και αναμφίβολα είναι μία καλή ευκαιρία για να μπορέσεις να παίξεις σε υψηλό επίπεδο και να μετρήσεις τις δυνάμεις σου. Μπορώ μάλιστα να σας πω τώρα, ότι από τη μέρα που ήταν ξεκάθαρο, ότι η ΑΕΚ είχε εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa Conference League, είχα μία ακραία σκέψη.

Κομβική η απουσία του Γκαρσία

Πως ίσως ΑΕΚ θα ήταν τελικά καλύτερο από όλα να μπορέσει να μπει σε αυτή τη διοργάνωση, όπου εκτιμώ πως θα μπορούσε να κάνει την πιο μεγάλη πορεία, να συγκεντρώσει βαθμούς, να φτιάξει το ευρωπαϊκό της μέλλον και ακόμα και να διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Οπως και να έχει, ω γέγονε γέγονε. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η ΑΕΚ οφείλει να περάσει την Κυριακή από το Βόλο και να κλείσει αυτή την πρώτη σειρά αγώνων με τις μικρότερες δυνατές απώλειες στο πρωτάθλημα.

Στην Ευρώπη έγινε υπέρβαση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Δεν ολοκληρώθηκε στα ματς με την Αντβέρπο. Για να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε ποδοσφαιρικά για ποιο λόγο δεν συνέβη αυτό θα πρέπει να σταθούμε σε συγκεκριμένες αιτίες και ζητήματα. Κατά την κρίση μου το μεγαλύτερο πρόβλημα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, αλλά δεν τα κατάφερε, η ΑΕΚ ήταν η απώλεια του Λιβάι Γκαρσία. Είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου, που στα δικά μου μάτια ταίριαζε ιδανικά με τον τρόπο παιχνιδιού που έπαιζαν οι Βέλγοι.

Τρανή απόδειξη το ημίωρο περίπου που αγωνίστηκε στο Βέλγιο, όταν με δικές του, σχεδόν προσωπικές ενέργειες, κατάφερε να είναι πρωταγωνιστής σε τέσσερις ευκαιρίες. Κάποιος θα πει, ότι τις έχασε. Αλλά το θέμα είναι ότι έκανε ευκαιρίες. Γιατί όπως είδατε και στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας η ΑΕΚ δεν κατάφερε παρά να έχει μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού τελικές προς την εστία της Αντβέρπ και αναμφίβολα αυτό είναι ένα ζήτημα που προέρχεται από την αδυναμία να υπάρχει ο παίκτης που θα έκανε τη διαφορά μέσα στη μεγάλη περιοχή, που θα έβαζε δύσκολα και προβληματισμό στην άμυνα των Βέλγων και θα μπορούσε εν τέλει να οδηγήσει την ΑΕΚ στην πρόκριση.

Η απώλεια του Γκαρσία αποδείχθηκε κομβική. Έστω και αν μιλάμε για ομαδικό άθλημα, έστω κι αν μιλάμε για μία ομάδα που δεν στηρίζεται δεδομένα μόνο σε ένα ποδοσφαιριστή, δεν παύει να έχει κάποιους πολύ κομβικούς ποδοσφαιριστές που αναμφίβολα μπορούν σε μία σειρά αγώνων να είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Το ζήτημα μεγεθύνθηκε, από τη στιγμή που ο Πόνσε έδειξε και στο ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, πως δεν έχει ακόμα βρει τα πατήματά του μέσα στην ΑΕΚ.

Οι κινήσεις στο ματς

Είναι ένας παίκτης που αναμφίβολα έχει πολύ μεγάλη ποιότητα θα μπορέσει να δώσει πολλές λύσεις σε βάθος χρόνου. Αλλά στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που βρισκόμαστε δεν ήταν έτοιμος για να μπορέσει να κρατήσει την ΑΕΚ, να γεμίσει την περιοχή να έχει καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του, ώστε να μπορέσει να γίνει ο παίκτης που θα σκοράρει και θα δώσει αυτά που θα χρειαζόταν η ΑΕΚ. Πέραν αυτού, το τρικ που επιχείρησε στο πρώτο ημίωρο ο Αλμέιδα με τη χρησιμοποίηση του Τσούμπερ στην αριστερή πλευρά και την ταυτόχρονη μετάδοση του Γκατσίνοβιτς πίσω από τον επιθετικό, θεωρώ πως δεν βγήκε.

Ίσως μάλιστα ο Ελβετός θα έπρεπε να μείνει περισσότερο το παιχνίδι, γιατί ήταν από τους παίκτες που είχαν την πιο καθαρή σκέψη και γινόταν απειλητικός για την άμυνα των Βέλγων. Η ΑΕΚ με τις επιλογές που έγιναν και με τον περιορισμό που υπάρχει στην ευρωπαϊκή λίστα δεν μπορούσε να έχει κάποιους παίκτες ακόμα, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να έχουν ρόλο στο παιχνίδι και να ενισχύσουν την επίθεση της.

Οι ανάγκες ενίσχυσης

 Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X