Η ευκαιρία να ενεργοποιηθούν όλοι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την πρεμιέρα και αφήνει στην άκρη τη ρεβάνς της Τετάρτης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε το βράδυ τον Πανσερραϊκό σε ένα παιχνίδι όπου το rotation είναι επιβεβλημένο και αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλο. Είναι λογικό να σκεφτόμαστε από τώρα τη ρεβάνς της Τετάρτης, όλοι εμείς που είμαστε… απέξω, ωστόσο ο Ματίας Αλμέιδα και οι «κιτρινόμαυροι» ξέρουν πολύ καλά πως πρέπει να «καθαρίσουν» τη νεοφώτιστη ομάδα για να πάνε με απόλυτη ηρεμία και προσήλωση στον «τελικό» των play off του Champions League.

Υπάρχουν πολλά τέτοια παιχνίδια που στο παρελθόν η ΑΕΚ την είχε πατήσει. Βεβαίως αυτή η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες. Ωστόσο οι πολλές αλλαγές που θα γίνουν, ενδέχεται να επηρεάσουν σε ένα βαθμό το ρυθμό της ομάδας. Και ο Πανσερραϊκός που έδειξε καλά στοιχεία στο «Γ. Καραϊσκάκης» έστω και αν έπαιξε με δέκα παίκτες, θα ψάξει τη μία φάση να σου κάνει τη ζημιά. Όπως είχε κάνει για παράδειγμα πέρσι ο Βόλος, όταν η ΑΕΚ δεν είχε μονταριστεί ακόμα.

Αυτό που έχει σημασία είναι να αρχίσει η ομάδα με το δεξί το πρωτάθλημα. Ήδη ο Ολυμπιακός το έκανε και δεν σε παίρνει αυτή τη χρονική στιγμή να έχεις την παραμικρή γκέλα. Αν η ΑΕΚ λοιπόν βάλει ένα γκολ νωρίς, τότε όλα θα απλοποιηθούν. Αν χρειαστεί επιπλέον χρόνος δε χρειάζεται γκρίνια και πίεση. Σοβαρότητα και πίστη χρειάζεται και είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα του Αλμέιδα θα κάνει αυτά που πρέπει.

Το παιχνίδι με τα «λιοντάρια» είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν πολλοί παίκτες χρόνο συμμετοχής για να ενεργοποιηθούν περισσότερο. Διότι αν δεν είχαν συμβεί όλα αυτά που συνέβησαν με την αναβολή του αγώνα με τη Ντιναμό μετά τη δολοφονία του Μιχάλη, πολλοί εξ αυτών θα είχαν χρησιμοποιηθεί στο εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό. Αντ’ αυτού έμειναν χωρίς ματς από τις 30/7 και το φιλικό με την Τραμπζονσπόρ!

Η ΑΕΚ θα παραταχθεί χωρίς τους Στάνκοβιτς (τραυματίας), Ρότα (τιμωρημένος), Βίντα (ξεκούραση), Χατζισαφί (ξεκούραση), Άμραμπατ (ξεκούραση), Τσούμπερ (ξεκούραση), Γκαρσία (τραυματίας), Πόνσε (τιμωρημένος). Μιλάμε για οκτώ βασικότατες επιλογές! Στην αποστολή βρίσκονται οι: Μουκουντί, Σιμάνσκι και Γιόνσον, αλλά κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει να μην ξεκινήσει κανένας τους!

Ακόμα όμως και οι υπόλοιποι μπορούν να τα καταφέρουν με ευκολία, να πάρουν χρόνο συμμετοχής από την αρχή και να ενεργοποιηθούν (επιτέλους) προκειμένου να έχουν αγωνιστικά χιλιόμετρα στα πόδια τους ενόψει της Τετάρτης.

Για παράδειγμα ο Μοχαμάντι και ο Πισάρο είναι απαραίτητοι στην βασική αγωνιστική εξίσωση. Δεν συμπεριλαμβάνω σε αυτή την κατηγορία τους Ζίνι και Φαν Βέερτ γιατί δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Όμως είναι απαραίτητη η παρουσία τους διότι κάποια ματς αυτής της σεζόν ειδικά στη Νέα Φιλαδέλφεια, συγκεκριμένοι παίκτες θα παίζουν τα ματς του πρωταθλήματος, όπως έπαιζαν κάποιοι πέρσι στα ματς του Κυπέλλου.

Ο βασικός στόχος της ΑΕΚ

Κακά τα ψέματα, ο βασικός στόχος της νέας σεζόν είναι και πάλι το ΝΤΑΜΠΛ! Το μεγάλο όνειρο είναι να καταφέρει να παίξει η ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League και αν αυτό συμβεί θα καταφέρει να εξασφαλίσει και ένα νέο πακέτο εσόδων ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Αυτό όμως που θα καθιερώσει την ΑΕΚ στη συνείδηση όλων, ακόμα και των απέναντι που με κάθε τρόπο και ευκαιρία προσπαθούν να την αμφισβητήσουν, είναι το πρωτάθλημα! Αν κατακτηθεί θα συνδυαστεί και με την επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση του συλλόγου και θα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του πόσο γιγαντώνει η ομάδα του «Πελάδο».

Από εκεί και πέρα, στο Champions League αναλόγως και με την κλήρωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε πολύ μεγάλες ομάδες και ευχόμαστε η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική και να πάει για ότι καλύτερο. Σίγουρα πάντως μετά τη σεζόν ‘20-‘21, θα δούμε ξανά την ΑΕΚ να παίζει Ευρώπη φθινόπωρο…

ΥΓ: Έχει πλάκα να ακούς τους ρεπόρτερ των… άλλων ή τους δήθεν «αντικειμενικούς» να δίνουν συμβουλές στην ΑΕΚ για το Champions League. Βεβαίως δεν μας έχει εξηγήσει κανείς τις τεράστιες επιτυχίες των λιμανίσιων που πρόπερσι κέρδισαν τη… Νέφτσι Μπακού, αλλά αποκλείστηκαν από την Λουντογκόρετς και πέρσι αποκλείστηκαν από τη Μακάμπι Χάιφα με 4μπαλο στο «τηγάνι». Πριν από τρία χρόνια που έπαιξαν στους ομίλους έκαναν πέντε ήττες σε έξι ματς και πριν από τέσσερα χρόνια έκαναν τέσσερις ήττες…

Όσο για αυτούς που ακόμα κλαίνε απλά να θυμίσω ότι έχουν να παίξουν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης από τη σεζόν 2016-2017 και στους ομίλους του Champions League από το 2010… Χαλαρώστε λοιπόν λιγάκι ευρωπαίοι …

ΥΓ 2: Καλό ταξίδι στον Κώστα Μάρκου. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που πάντα ήταν κοντά στην ομάδα και ειδικά κοντά στους παλαίμαχους! Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και συλλυπητήρια στην οικογένειά του!

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X