Το πιο σημαντικό, είναι να ξαναβρεί την ισορροπία της στα χαφ

Το πιο σημαντικό, είναι να ξαναβρεί την ισορροπία της στα χαφ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει βάζει το αγωνιστικό κομμάτι στο τραπέζι της κουβέντας και εστιάζει στο... κέντρο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να το έχουμε όλοι πολύ καθαρό. Ο Αλμέιδα δεν υπήρχε περίπτωση να πατήσει ένα κουμπί αρχές Αυγούστου και η ΑΕΚ να κάνει μέσα στο γήπεδο ότι έκανε στο φινάλε της περυσινής σεζόν και με την ίδια ένταση. Χρειάζεται χρόνος για να μπορέσει και να βρει ξανά τον αγωνιστικό της ρυθμό αλλά και να φορμαριστεί στο κατάλληλο τάιμινγκ που δεν θα είναι ούτε πολύ νωρίς, ούτε και πολύ αργά.

Μέχρι αυτό να συμβεί, η ΑΕΚ είχε μια δουλειά να κάνει. Να αποκλείσει την ομάδα που ήταν στους ισχυρούς της κλήρωσης και περίπου 130 θέσεις πάνω απ’ αυτήν στο ράνκινγκ της ΟΥΕΦΑ. Την έκανε αυτή την δουλειά. Τώρα η επόμενη δουλειά, είναι να αποκλείσει την Αντβέρπ και να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ήταν μια εύκολη δουλειά πριν από το πρώτο ματς στην Αμβέρσα, δεν είναι ούτε και τώρα μετά την ήττα με 1-0. Αλλά θα την κάνει κι αυτή.

Καθαρά αγωνιστικά, αυτό που ψάχνει η ΑΕΚ, δεν είναι καλή επιθετική λειτουργία. Έχει βάλει 16 γκολ στα πέντε φιλικά. Έχει βάλει τέσσερα γκολ στα δυο ματς με τη Ντιναμό. Έχει το πιο ακριβό και το πιο ποιοτικό επιθετικό δίδυμο απ’ όλες τις ομάδες. Και έχει την δυνατότητα να κάνει μέσα σε κάθε ματς πέντε αλλαγές στην μεσοεπιθετική γραμμή, που να την κάνουν ακόμα καλύτερη απ’ ότι ξεκίνησε.

Το ζήτημα είναι να βρει ξανά μια ισορροπία στην ανασταλτική της λειτουργία. Και αυτό δεν έχει να κάνει από το εάν είναι σε κακό αγωνιστικό φεγγάρι ο Μουκουντί. Που είναι. Αλλά έχει τέτοια ποιότητα που είναι θέμα χρόνου και ρυθμού να γίνει ξανά ο παίκτης που ήταν πέρυσι. Το θέμα είναι να μπορέσει να ξαναβρει την ισορροπία της στα χαφ. Αυτή που είχε στα περισσότερα ματς πέρυσι και αυτό που της έλλειψε και στα τρια παιχνίδια που έπαιξε μέχρι τώρα στην Ευρώπη. Τα δυο γκολ άλλωστε που δέχθηκε σε ροή αγώνα, ήταν λόγω ανισορροπίας στα χαφ.

Από εκεί έχουν ξεκινήσει όλα τα ζητήματα που αντιμετώπισε η ΑΕΚ και στα δυο ματς με τη Ντιναμό, αλλά και όσα είχε απέναντι στην Αντβέρπ στην Αμβέρσα. Μπορεί αυτή η ανισορροπία να οφείλεται στο γεγονός πως ακόμα δεν είναι πολύ καλά αγωνιστικά ο Σιμάνσκι, που συνήθως παίζει εξάρι. Ή με την συνεργασία και τις βοήθειες που δίνουν στα χαφ, τα δυο ακραία μπακ. Ή με τις επιστροφές του Τσούμπερ που δεν είναι ίδιες με του Αραούχο. Ή όλα αυτά μαζί.

Πάντως υπάρχουν δυο δεδομένα. Το πρώτο είναι πως η ΑΕΚ δεν έχει την ίδια ισορροπία στα χαφ, που είχε πέρυσι. Και το δεύτερο πως αυτή η ανισορροπία, είναι ο βασικός αποσταθεροποιητικός παράγοντας της ανασταλτικής της λειτουργίας, μέχρι τώρα. Υπάρχει και ένα τρίτο, πως αυτό είναι κάτι που μπορεί ο Αλμέιδα να προσδοκά πως θα λυθεί και άμεσα και σχετικά εύκολα. Ειδικά από την στιγμή που σε σχέση με πέρυσι, υπάρχει ο πολύ πιο επιδραστικός Γαλανόπουλος.

Θα την βρει ξανά την ισορροπία της και τον ρυθμό της η ομάδα στην λειτουργία στην μεσαία γραμμή. Και αυτό θα βοηθήσει συνολικά τον τρόπο που θα αμύνεται. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως πάντα τα ευρωπαϊκά προκριματικά, βάζουν πολύ ειδικές και τις περισσότερες φορές έκτακτες συνθήκες στις ομάδες. Μην ξεχνάτε επίσης πως με τη Ντιναμό ο Αλμέιδα πήγε με δίδυμο Σιμάνσκι και Γιόνσον και με την Αντβέρπ με Σιμάνσκι και Πινέδα. Αυτό σημαίνει πως ακόμα στα χαφ το ψάχνει για τις σταθερές που θα ακολουθήσει. Όμως η περυσινή σεζόν έδειξε, πως είναι δεδομένο και απλώς θέμα χρόνου να τις βρει.

Να το κλείσω με τα μεταγραφικά. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ακόμα στόπερ. Έναν γρήγορο στόπερ. Τέτοιος, θαρρώ, δεν ήταν ο Αραούχο και γι αυτό τελικά η ΑΕΚ δεν τον πήρε. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως η ΑΕΚ ψάχνει ακόμα για στόπερ και με την ίδια ζέση αλλά και τις ίδιες προδιαγραφές που το έκανε και προ διμήνου. Αν η ερώτηση είναι αν θα πάρει, απάντηση για προφανείς λόγους δεν υπάρχει. Αν το ζήτημα είναι η πρόβλεψη, ναι, θα πάρει. Και μια υποσημείωση. Επειδή ο Βίντα και ο Μουκουντί είναι τοπ επιπέδου στόπερ και επειδή και ο Μήτογλου με την δουλειά που έχει κάνει με τον Αλμέιδα τους ακολουθεί, αυτός που θα έρθει θα πρέπει να είναι ισάξιος ή καλύτερος. Για να παίξει.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X