AEK: Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές, πότε πρέπει να δηλώσει λίστα για ομίλους στην Ευρώπη

AEK: Πότε τελειώνουν οι μεταγραφές, πότε πρέπει να δηλώσει λίστα για ομίλους στην Ευρώπη
Photo Credits: INTIME

Αδειάζει η κλεψύδρα για μεταγραφές στην ΑΕΚ - Τι θα αλλάξει η ενδεχόμενη μεταγραφή στόπερ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχει μπροστά της μια μεγάλη μάχη με την Αντβέρπ και… ορθάνοιχτο το μεταγραφικό παράθυρο για ενίσχυση.

Την Τετάρτη στις 22:00 η Ένωση αντιμετωπίζει την Αντβέρπ στη Νέα Φιλαδέλφεια για τη ρεβάνς των πλέι οφ του Champions League μετά την ήττα με 1-0 στο Βέλγιο. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έδειξαν κουρασμένοι σε μυαλό και πόδια στο Μποσουίλ και τώρα καλούνται να κάνουν ακόμα μια ανατροπή για να πανηγύρισουν την επιστροφή στους ομίλους του Champions League. Μία μεγάλη πρόκληση που θα… εκτοξεύσει το κλαμπ αγωνιστικά, οικονομικά και σε πρεστίζ αν στεφθεί με επιτυχία.

Παράλληλα «τρέχει» και ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν στα υπόψιν την απαραίτητη προσθήκη ενός στόπερ υψηλού επιπέδου που φαίνεται ότι χρειάζεται η ομάδα. Ενώ δεν αποκλείεται να ανοίξει κουβέντα και για άλλες θέσεις, όπου δείχνει η ομάδα αδυναμίες στο υψηλό επίπεδο της Ευρώπης.

Και εδώ… μπαίνουν πια οι ημερομηνίες-ορόσημα για την μεταγραφική περίοδο.

Οι μεταγραφές παικτών με συμβόλαιο μπορούν να γίνουν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είναι ανοικτή η αγορά των ελεύθερων.

Αυτές οι ημερομηνίες δεν μπορούν παρά να επηρεάζονται από τα deadlines για την κατάθεση της ευρωπαϊκής λίστας. Είτε αυτή είναι στο Champions, είτε στο Europa League η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει καταθέσει λίστα με τους διαθέσιμους παίκτες ως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα μετά τους δανεισμούς των Μιχάλη Κοσίδη και Θεοδόση Μαχαίρα, σε αυτή θα έχει 23 παίκτες και όχι 25 με τους Κώστα Γαλανόπουλο και Παναγιώτη Γκίνη να είναι οι μοναδικοί παίκτες προερχόμενοι από τις κιτρινόμαυρες ακαδημίες.

Τέλος όσον αφορά στην ενδεχόμενη προσθήκη ενός κεντρικού αμυντικού, αν η ΑΕΚ εν τέλει προχωρήσει στην μεταγραφή ενός κεντρικού αμυντικού, θα πρέπει να μείνει εκτός λίστας ένας από όσους βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ευρωπαϊκή λίστα της Ένωσης. Οι στόπερ που έχουν δηλωθεί είναι 3 (Βίντα, Μουκουντί, Μήτογλου), ενώ έχει δηλώσει και 2 από κάθε πλευρά στα μπακ (Ρότα-Σιντιμπέ και Χατζισαφί-Μοχαμάντι).

Πλέον, απομένει το τμήμα scouting να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο για να φέρει ποδοσφαιριστή έτοιμο για… 11άδα στα δεδομένα που απαιτεί πάντα ο Ματίας Αλμέιδα και πρέπει να έχουν καιραίες ορθάνοιχτες στην αγορά. Ολα αυτά βεβαίως με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να έχει δώσει πράσινο φως για ενίσχυση σε όλους τους αρμοδίους στην ΠΑΕ και κυρίως στον Ματίας Αλμέιδα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις μεταγραφές:

* Θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 1-7-2023 έως και 11-9-2023. Στις εν λόγω κινήσεις περιλαμβάνονται οι μετεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών, επανεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών, δανεισμοί επαγγελματιών και φυσικά οι κινήσεις των ανηλίκων που εγγράφονται σε μία ΠΑΕ με απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19).

* Θερινή μετεγγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 12-9-2023 έως και 30-9-2023.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X