Η Αντβέρπ είναι άλλο φρούτο, αλλά το «σεντόνι» είναι τεράστια ιστορία για όλους

Η Αντβέρπ είναι άλλο φρούτο, αλλά το «σεντόνι» είναι τεράστια ιστορία για όλους
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι την Αντβέρπ, την αποψινή πρώτη μάχη και τις... σκέψεις στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια για ακόμα μια φορά στην ΟΥΕΦΑ που φροντίζει επιμελώς για να εξασφαλίζει ισονομία και δικαιοσύνη στον προγραμματισμό. Σάββατο η ρεβάνς της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Τρίτη το πρώτο ματς της και μάλιστα στην Αμβέρσα με την Αντβέρπ. Διότι την Τετάρτη έπρεπε να παίξει ο Παναθηναϊκός. Να μην πάρουν και αυτοί μια ανάσα που είχαν παίξει παράταση και πέναλτι πριν από μια… εβδομάδα.

Ίσως να πρέπει βέβαια να είμαστε και ευχαριστημένοι. Τόσο δίκαιοι και σωστοί στον προγραμματισμό που είναι στην ΟΥΕΦΑ, θα μπορούσαν να είχαν βάλει Σάββατο την ρεβάνς με τη Ντιναμό και Κυριακή το ματς με την Αντβέρπ. Και απόψε την ρεβάνς με τους Βέλγους στη Νέα Φιλαδέλφεια. Να ξεμπερδεύουμε. Αν το καλοσκεφτείς, πάλι καλά την γλιτώσαμε, που είχαμε και δυο μέρες ξεκούραση.

Για να μην υπάρχει καμία απολύτως παρεξήγηση, δεν μεταφέρω απολύτως καμία γκρίνια που βγήκε μέσα από τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Εκεί υπάρχει ο Αλμέιδα που δεν αφήνει κανέναν να ψάξει πουθενά για καμία δικαιολογία. Η ομάδα θα πρέπει να κάνει την δουλειά που έχει να κάνει, όποιες και αν είναι συνθήκες. Άλλωστε υπενθυμίζω πως η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα, βγάζοντας εις πέρας το μεγαλύτερο σκάνδαλο σε καταρτισμό προγράμματος πλέι οφς, με πέντε σερί ντέρμπι ανά τρείς μέρες. Τώρα με τα τερτίπια της ΟΥΕΦΑ θα χλωμιάσει;

Η πραγματικότητα βεβαίως είναι πως δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα αυτή την εποχή, να δώσει δυο πολύ απαιτητικά παιχνίδια μέσα σε διάστημα τριών ημερών και συνολικά τρία μέσα σε μια εβδομάδα. Ειδικά από την στιγμή που αυτά τα τρία ματς, είναι για την ΑΕΚ τα τρία πρώτα επίσημα μέσα στη νέα σεζόν. Δεν είναι κάτι πολύ συνηθισμένο όλο αυτό. Για την ακρίβεια δεν το θυμάμαι να έχει ξαναγίνει ούτε στην εποχή της πανδημίας που στριμώχτηκαν οι ημερομηνίες.

Η Αντβέρπ είναι ένα άλλο φρούτο σε σχέση με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Για την ακρίβεια είναι το ακριβώς αντίθετο. Οι Κροάτες ήταν μπαλάτοι, τεχνίτες, φουλ στο ταλέντο. Οι Βέλγοι είναι γρήγοροι, δυνατοί και έχουν συνοχή. Αυτό σημαίνει πως η ΑΕΚ καλείται να προσαρμοστεί και μάλιστα πολύ γρήγορα, σε εντελώς διαφορετικά δεδομένα. Έκατσε πολύ καλά το γεγονός πως ήδη έχει προηγηθεί εκείνο το φιλικό στα μέσα του Ιούλη. Έστω και αν προφανώς τώρα είναι πολύ διαφορετικά τα ματς.

Τότε σ’ εκείνο το φιλικό που έγινε ντάλα μεσημέρι και στο βοηθητικό γήπεδο του κανονικού γηπέδου, προφανώς δεν έπαιξε ακριβώς η ομάδα που θα βρει απόψε το βράδυ μπροστά της η ΑΕΚ. Αλλά πήρε μια γεύση από το αγωνιστικό στιλ και την ταυτότητα που έχουν οι Βέλγοι. Ειδικά θυμάμαι πως στο πρώτο 20άλεπτο, αυτό που έκανε η Αντβέρπ, ήταν πολύ κοντά σ’ αυτό που παίζει συνήθως και σ’ αυτό που θα βρει η ΑΕΚ απόψε στο Μπονσουίλ. Δυναμισμός, πρέσινγκ, προσπάθεια για γρήγορη ανάπτυξη.

Σίγουρα η Αντβέρπ δεν έχει ούτε Λιβάκοβιτς, ούτε Σούταλο, ούτε Ιβανούσετς, ίσως ούτε καν Λιούμπισιτς. Αλλά έχει μεγαλύτερη συνοχή ως ομάδα. Έχει και έναν Αλντερβάιρελντ, που όποιος πετύχει το όνομα του κερδίζει χρυσούν ωρολόγιο, αλλά έχει παίξει τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει και στην επίθεση τον Ολλανδό τον Γιάνσεν που η Τότεναμ είχε σκάσει ένα σκασμό λεφτά να τον αποκτήσει όταν βγήκε πρώτος σκόρερ στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά από Πρέμιερ πέρασε και δεν ακούμπησε. Και έχει και δυο τρεις ακόμα παίκτες που τρέχουν πολύ και ξέρουν και μπαλίτσα.

Αλλά για να ξέρουμε και τι λέμε (ξέρω, το περιμένατε), για όλους μέσα στην ΑΕΚ το «σεντόνι» είναι μια τεράστια ιστορία. Και το θέλουν πολύ. Το είπε ο Πινέδα χθες στη συνέντευξη Τύπου. Το είπε ακόμα πιο γλαφυρά ο Τσούμπερ στην Ολλανδία στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, όταν του είπα πως υπάρχουν κάποιοι που σκέφτονται πως ίσως αυτή η ΑΕΚ έχει δυνατότητες να κάνει πορεία πολύ μακριά ήταν στο Γιουρόπα, είτε στο Κόνφερενς. «Όποιος δεν θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ, να μου δώσει τα εισιτήρια και να μείνει σπίτι του» είπε ο Ελβετός και σκοτείνιασε και λιγάκι το βλέμμα του.

Κακά τα ψέματα, για όλους τους ποδοσφαιρανθρώπους, όλη αυτή η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι μια τεράστια ιστορία. Και την θέλουν πολύ. Άλλωστε το έδειξαν πολύ ξεκάθαρα και το προηγούμενο Σάββατο. Αν στην Αντβέρπ είδαν πόσο εξελίχθηκε η ρεβάνς με τη Ντιναμό, σίγουρα πήραν το μήνυμα πως δεν θα τα βγάλουν εύκολα πέρα, με μια ομάδα που έχει τέτοιου είδους μενταλιτέ και νοοτροπία. Αλλά και τέτοια έδρα.

Σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου, καθαρά αγωνιστικά, θεωρώ πως απόψε θα δούμε διαφορετικά πράγματα από την ΑΕΚ. Ίσως ακόμα και στον σχηματισμό. Πάντως σίγουρα σε αλλαγές στην ενδεκάδα. Ίσως και περισσότερες από τρεις. Για όσους δεν το έχουν συνειδητοποιήσει, η ποδοσφαιρική πραγματικότητα της ΑΕΚ, είναι πως σχεδόν όλοι από το ρόστερ, είναι εν δυνάμει βασικοί. Και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που διαθέτει στην φαρέτρα του ο Αλμέιδα.

Καμία έκπληξη δεν θα προξενήσει, οποιαδήποτε επιλογή που θα γίνει για την ενδεκάδα του αποψινού ματς. Δύσκολα πάντως θα κριθεί κάτι οριστικά απόψε ως προς την πρόκριση. Αλλά αυτό που θέλει η ΑΕΚ είναι και ως προς το σκορ και ως προς την εικόνα της, να στείλει το μήνυμα πως αυτή θα είναι που θα τελειώσει την δουλειά σε μια εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X