Τζόκοβιτς για Αλκαράθ: «Σα να παίζω με τον Ναδάλ στα καλύτερά μας»

Τζόκοβιτς για Αλκαράθ: «Σα να παίζω με τον Ναδάλ στα καλύτερά μας»

Με πολύ εγκωμιαστικά λόγια μίλησε για τον Κάρλος Αλκαράθ ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά τη συγκλονιστική αναμέτρησή τους στον τελικό του Σινσινάτι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Ήταν ένας από τα πιο συναρπαστικά και δύσκολα ματς που έδωσα ποτέ, σε πνευματικό, συναισθηματικό και σωματικό επίπεδο, σε όλη μου την καριέρα, ένα πραγματικό rollercoaster», είπε ο θρυλικός Σέρβος στη συνέντευξη τύπου. «Δε νομίζω να έχω ξαναπαίξει πολλούς αγώνες σαν κι αυτόν στην καριέρα μου. Μπορούμε ίσως να το συγκρίνουμε με τον τελικό του Australian Open του 2012 με τον Nadal. Αυτή τη φορά ήταν τρία σετ, αλλά παίξαμε σχεδόν 4 ώρες. Στο τρίτο σετ είχα πολλές ευκαιρίες, ακόμα και για διπλό μπρέικ. Το ματς πόιντ στο 5-3 ήταν απίστευτο και αποτελεί ένδειξη του τι έγινε σε αυτόν τον αγώνα».

Ρωτήθηκε στη συνέχεια αν τον εκπλήσσει η πνευματική δύναμη του νεαρού Ισπανού. «Πλέον δεν με εκπλήσσει. Ίσως πέρσι ή στις αρχές της χρονιάς να με εξέπληττε αυτό που έκανε, ο τρόπος που κέρδιζε τα μεγάλα ματς και τα μεγάλα τουρνουά. Ήταν εντυπωσιακό, το μόνο που μπορείς να κάνεις με αυτόν τον τύπο είναι να του βγάλεις το καπέλο. Παίζει με τόση ωριμότητα και διαχειρίζεται εξαιρετικά καλά την πίεση για ένα 20χρονο παιδί. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο νέος είναι. Η αίσθηση που μου δίνει όταν τον αντιμετωπίζω, είναι όπως όταν αντιμετώπιζα τον Ναδάλ στην καλύτερη περίοδο και των δυο μας. Κάθε πόντος είναι μια μάχη. Είναι εκπληκτικό αυτό που βιώνω μαζί του στο τερέν. Όλοι οι αγώνες που παίξαμε ήταν έτσι».

Ο Αλκαράθ, από την πλευρά του, ξέσπασε σε κλάματα μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, όμως λίγο αργότερα ήταν πιο ψύχραιμος… «Είμαι εξαντλημένος, αλλά είμαι περήφανος με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω γιατί έκλαιγα πριν στην ομιλία μου, πάλεψα μέχρι την τελευταία μπάλα. Παραλίγο να κερδίσω τον καλύτερο όλων των εποχών στο άθλημά μας. Είναι τρελό και μόνο που το σκέφτομαι, τα άφησα όλα στο γήπεδο και είμαι πολύ χαρούμενος με ό,τι έκανα».

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X