Νέα Φιλαδέλφεια: Ως έναν από τους 2-3 οργανωτές της συμπλοκής εξετάζουν τον 43χρονο οπαδό οι Αρχές

Νέα Φιλαδέλφεια: Ως έναν από τους 2-3 οργανωτές της συμπλοκής εξετάζουν τον 43χρονο οπαδό οι Αρχές

Στο επίκεντρο των ερευνών το κινητό του 43χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την επόμενη εβδομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ως έναν από τους 2-3 Έλληνες χούλιγκαν και βασικούς οργανωτές της αιματηρής συμπλοκής στη Νέα Φιλαδέλφεια ερευνούν και αντιμετωπίζουν οι Αρχές, τον 43χρονο οπαδό του Παναθηναϊκού που συνελήφθη την Παρασκευή (18/8), μετά την ταυτοποίησή του και την έκδοση σχετικού εντάλματος.

Από τα βιντεοληπτικά υλικά που έχουν στην διάθεσή τους οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους από τα οποία τον ταυτοποίησαν κιόλας, προκύπτει το συμπέρασμα πως μαζί με άλλους 2-3 χούλιγκαν έπαιξαν τον ρόλο του οργανωτή στο σημείο και καθοδηγούσαν τους Κροάτες χούλιγκαν για του που και πως θα κινηθούν και από που θα επιτεθούν.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως τα ίδια άτομα φρόντισαν και για τις προσυνεννοήσεις που έπρεπε να γίνουν αλλά και για την προμήθεια των αλλοδαπών χούλιγκαν με πολεμοφόδια, όπως στυλιάρια, φωτοβολίδες κλπ.

Για τον λόγο αυτόν, το κινητό τηλέφωνο του 43χρονου θα αναλυθεί για να βρεθούν τυχόν αποδεικτικά στοιχεία, ενώ μπορεί να γίνει και ανάκτηση για όσα τυχόν έχει φροντίσει να σβήσει.

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 43χρονος

Προθεσμία για την επόμενη εβδομάδα προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τη 25η τακτική ανακρίτρια ο 43χρονος.

Μέχρι την απολογία του θα παραμείνει υπό κράτηση στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.

Πώς προχωρά η ανάλυση των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Η διαδικασία ανάλυσης των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων με τα δείγματα από το σώμα του Μιχάλη ολοκληρώθηκε πλήρως, με αρνητικά όμως αποτελέσματα.

Τα κατασχεμένα μαχαίρια δεν έχουν DNA των Ελλήνων ή του Αλβανού συλληφθέντα και εξετάζεται πλέον αν ανήκουν σε κάποιους από τους συλληφθέντες Κροάτες ή σε άγνωστα άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η εργαστηριακή ανάλυση και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια, όπως στυλιάρια, ρόπαλα κλπ. για να γίνει η αντιστοίχιση, ποια ανήκουν σε ποιον και ποιος κρατούσε το κάθε αντικείμενο τη νύχτα των επεισοδίων.

Από την έως τώρα έρευνα είναι πιθανόν να προκύψει τουλάχιστον ένα ακόμη ένταλμα για έναν ακόμη Έλληνα χούλιγκαν, ο οποίος έχει παραδεχτεί μέσω αναρτήσεών του, στα social media, την συμμετοχή του στα επεισόδια και την παρουσία του στην Νέα Φιλαδέλφεια την μοιραία νύχτα.

Η διαδικασία της ταυτοποίησης και για τυχόν άλλα άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης συνεχίζεται και θα συνεχιστεί, ωστόσο το βάρος των ερευνών και η προτεραιότητα που δίνουν οι Αρχές, είναι να βρουν στοιχεία που θα μπορέσουν να τους φέρουν πιο κοντά στον δολοφόνο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ κάτι πραγματικά δύσκολο.

Σε αυτό θεωρούν ότι μπορεί να τους βοηθήσει η ανάλυση των κινητών των συλληφθέντων, όπου είναι πιθανό να εντοπίσουν βιντεοληπτικά υλικά που τυχόν να κατέγραψαν την επίμαχη στιγμή του θανάσιμου τραυματισμού του.

«Δρακόντεια» τα μέτρα ασφαλείας σήμερα στην OPAP Arena

Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται σήμερα επί ποδός για τον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να μεταβούν στο γήπεδο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον αγώνα, ενώ κανείς που δεν θα διαθέτει εισιτήριο δεν θα επιτραπεί να προσεγγίσει τον χώρο, αφού θα υπάρχει πολύ πυκνά και πολύ αυστηρά σημεία προελέγχων από τις δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στο σημείο βεβαίως θα βρίσκονται και διμοιρίες και αστυνομικοί της Ασφάλειας με πολιτικά για τον εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων.

Παράλληλα, θα γίνεται διαρκώς εναέρια επιτήρηση της περιοχής από ελικόπτερο και drone της ΕΛ.ΑΣ. που θα μεταδίδει εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Από την πληροφόρηση που έχει πάντως η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους μετά και από σχετικές ερωτήσεις που έχουν γίνει σε διωκτικές Αρχές γειτονικών χωρών, δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση από Κροάτες οπαδούς να κατέβουν και πάλι προς την χώρα μας, αλλά και γι’ αυτό το ενδεχόμενο είναι ενημερωμένα τα σύνορα.

Πηγή: NEWS24/7

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X