Ματς με χαρακτήρα, που η ΑΕΚ πλέον τον έχει αποκτήσει

Ματς με χαρακτήρα, που η ΑΕΚ πλέον τον έχει αποκτήσει
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι τα αγωνιστικά (και όχι μόνο) δεδομένα της ρεβάνς με τη Ντιναμό που θα τελειώσει την δουλειά που ξεκίνησε στο Μαξιμίρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θαρρώ πως δεν χρειάζεται να επαναλάβω πόσο περίπλοκο ήταν αυτό είχε να διαχειριστεί η ΑΕΚ την περασμένη Τρίτη στο Ζάγκρεμπ. Μια ομάδα χωρίς επίσημα παιχνίδια, χωρίς αγωνιστικό ρυθμό και μ’ ένα κόμπο στο λαιμό απ’ όσα τραγικά είχαν συμβεί, κλήθηκε να αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο με το υψηλότερο ευρωπαϊκό ράνκιγκ σ’ όλα τα Βαλκάνια και μάλιστα μέσα στο σπίτι του.

Έχει σημασία φυσικά το γεγονός πως η ΑΕΚ αυτό το παιχνίδι το κέρδισε. Στα μάτια τα δικά μου έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία το γεγονός πως ήθελε οπωσδήποτε να το κερδίσει. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Με δεδομένες τις συνθήκες αλλά και το πως πήγε το πρώτο ημίχρονο (λόγω αυτών των συνθηκών), στο μυαλό όλων μας μόλις ιοσφάρισε ο Τσούμπερ, ήταν παίρνουμε την ισοπαλία και ερχόμαστε να τους κερδίσουμε στην Φιλαδέλφεια.

Για τον Αλμέιδα και κατ’ επέκταση και για τους παίκτες του, προφανώς αυτό δεν υπήρχε ως οψιόν. Για τη νίκη πήγαν στο Ζάγκρεμπ, τη νίκη κυνήγησαν ακόμα και όταν έφτασαν μέχρι και το 83’ με εκείνο το 1-1. Διότι ομάδα που βγάζει σ’ αυτό το σημείο του παιχνιδιού ένα εξάρι για να βάλει ένα οκτάρι και ακόμα δυο μεσοεπιθετικούς, μόνο για τη νίκη πηγαίνει. Και ξέρετε, όλο αυτό δεν ήταν απόφαση ή στρατηγική που αφορούσε μόνο το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι θέμα νοοτροπίας και χαρακτήρα που έχει αποκτήσει η ΑΕΚ, η οποία κατέκτησε ένα νταμπλ κάνοντας σχεδόν περισσότερες ήττες από ισοπαλίες.

Αυτόν τον χαρακτήρα, εννοείται πως η ΑΕΚ θα τον χρειαστεί και στην αυριανή ρεβάνς. Όποιος θεωρεί πως η δουλειά τελείωσε με τη νίκη μέσα στο Ζάγκρεμπ, κινδυνεύει να φάει κλωτσιές από τον Αλμέιδα. Όποιος επίσης θεωρεί πως θα είναι ένα εύκολο ποδοσφαιρικό βραδάκι, καλύτερα να μείνει σπίτι του και να δει σ’ επανάληψη το «κάνε ότι κοιμάσαι» στην ΕΡΤ. Η Ντιναμό φυσικά και δεν είναι καλύτερη από την ΑΕΚ. Αυτό έχει φανεί ήδη από το πρώτο παιχνίδι και ειδικά από την στιγμή που ήρθε ισορροπία μέσα στο γήπεδο ως προς τον αγωνιστικό ρυθμό.

Όμως είναι μια ομάδα μπαλάτη, με ταλέντο, καλά κτυπήματα στην μπάλα και πείσμα. Επίσης, είναι μια ομάδα η οποία τέτοιου είδους παιχνίδια έχει παίξει πολλά τα τελευταία χρόνια. Και για να ανέβει ψηλά στο ρανκινγκ της ΟΥΕΦΑ, κάποια εξ αυτών βρήκε τρόπο να τα κερδίσει. Ακόμα με ομάδες που ήταν πολύ καλύτερες από την ίδια. Ως εκ τούτου δεν της λείπει αυτού του είδους η τεχνογνωσία.Ματς με χαρακτήρα, που η ΑΕΚ πλέον τον έχει αποκτήσει

Είναι ένα ματς η αυριανή ρεβάνς, που εκτός από τεράστια προσοχή και συγκέντρωση, απαιτεί και χαρακτήρα. Κυρίως χαρακτήρα, που ευτυχώς αυτή η ΑΕΚ δείχνει να τον έχει αποκτήσει ξανά. Δεν είναι επουδενί η ΑΕΚ του Καρντόσο που είχε κερδίσει μέσα στην Κραϊόβα την κουκουρούκου Ουνιβερσατά και εδώ στην Αθήνα βέλαξε στην ρεβάνς. Ούτε καν η ΑΕΚ του καλοκαιριού του 2018, που παρότι κέρδισε την Βίντε μέσα στην Βουδαπέστη, εδώ στο ΟΑΚΑ πέρασε μια βραδιά θρίλερ για να προκριθεί.

Αυτή η φετινή ΑΕΚ έχει εννοείται πολύ καλύτερο προπονητή, πολύ ποιοτικότερο και πολύ πιο βαθύ ρόστερ, αλλά κυρίως πατάει πολύ γερά στα πόδια της. Δεν έχει την τεράστια αστάθεια προηγούμενων χρόνων που αρκούσε ένα… μπου πίεσης του αντιπάλου για να αρχίσει να τρεμοπαίζει και αγωνιστικά και ψυχολογικά. Η ΑΕΚ του Αλμέιδα έχει εμπιστοσύνη στην αγωνιστική της ταυτότητα και στο τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο. Χαρακτήρας λέγεται αυτό.

Δεν της ήρθε αυτός ο χαρακτήρας ουρανοκατέβατος, ούτε τον… αγόρασε, ούτε καν τον έφερε μαζί του ο Αλμέιδα. Τον απέκτησε μέσα απ’ όλα αυτά που έκανε και πέτυχε την περυσινή σεζόν. Σκεφτείτε πως αυτή η ομάδα, αυτή η ίδια ομάδα με τον ίδιο προπονητή και σχεδόν με τους ίδιους παίκτες, δεν έκανε πίσω σε κανένα από τα μεγάλα «θέλω» της καθ’ όλη την διάρκεια της περυσινής σεζόν. Όλα τα κρίσιμα, όλα τα σημαντικά, όλα τα μεγάλα, η ΑΕΚ τα κέρδισε.

Έτσι κι αλλιώς αγωνιστικά δεν πρόκειται να είναι το ίδιο παιχνίδι μ’ αυτό του Ζάγκρεμπ. Μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ενέργεια που θα πάει από την κερκίδα, αποκλείεται αυτό το μούδιασμα της έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού που έχει στο ξεκίνημα, να κρατήσει ένα ολόκληρο ημίχρονο όπως στο Μαξιμίρ. Ίσως δεν υπάρξει και καθόλου. Άλλωστε ήταν και αυτή μια σημαντική παράμετρος που είχε να διαχειριστεί ο Αλμέιδα όταν προέκυψε η αναβολή και αλλαγή στο πρόγραμμα.

Επίσης πλέον η ΑΕΚ δεν ξέρει τη Ντιναμό μόνο από το διάβασμα που της έκανε, αλλά και απ’ αυτά που βρήκε μπροστά της μέσα στο γήπεδο. Κάτι που είναι πολύ διαφορετικό. Δύσκολα ο Λιούμπισιτς θα ξαναβρεί από τα αριστερά της ΑΕΚ τόσους πολλούς χώρους όπως στο Μαξιμίρ και ακόμα πιο δύσκολα ο Μπουλάτ θα βρεθεί τόσες φορές αφύλακτος στα όρια της περιοχής. Φυσικά και η Ντιναμό πλέον γνωρίζει πολύ καλύτερα την ΑΕΚ.

Μόνο που αφενός οι Κροάτες είναι αυτοί που καλούνται να ψάξουν για ανατροπή του σκορ και όχι το αντίθετο. Αφετέρου και κυρίως, η ΑΕΚ έχει δείξει και κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν, πως όσο καλά και αν την έχεις διαβάσει, είναι εξαιρετικά δύσκολο να την αντιμετωπίσεις και να την σταματήσεις. Και μ’ αυτούς που ξεκινάει τα παιχνίδια της, αλλά και μ’ αυτούς που φέρνει από τον πάγκο της.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X