Οπαδική βία: Ποια είναι τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει το Μαξίμου – Οι σκέψεις για εισιτήρια, εισαγγελείς και αστυνομία

Οπαδική βία: Ποια είναι τα επιπλέον μέτρα που εξετάζει το Μαξίμου – Οι σκέψεις για εισιτήρια, εισαγγελείς και αστυνομία

Το ζήτημα της οπαδικής βίας, είναι ένα πολυσύνθετο ζήτημα και σε αυτό το πλαίσιο, η αντιμετώπισή του έχει έναν μεγάλο βαθμό δυσκολίας από την κυβέρνηση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέραν των 4+2 μέτρων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον πρόεδρο της UEFA, στο Μέγαρο Μαξίμου εξετάζονται επιπρόσθετες παρεμβάσεις, όπως ανέφερε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN:

-Εισιτήρια: Υπάρχει η σκέψη να δίνονται ονομαστικοποιημένα, σε μία και μοναδική λέσχη φιλάθλων ανά ΠΑΕ που θα λειτουργεί. Αυτά τα εισιτήρια θα ελέγχονται από την ΕΛΑΣ στις εισόδους των γηπέδων όταν το κρίνει η αστυνομία ή όταν υπάρχει επικινδυνότητα.

-Ενεργοποιείται η συνεργασία μεταξύ τμήματος Αθλητικής Βίας και του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να αναλύεται η πληροφορία που φτάνει είτε στη μία, είτε στην άλλη υπηρεσία σχετικά με τα ραντεβού που στήνονται από τους φιλάθλους.

-Τέλος, υπάρχει η σκέψη, οι αθλητικοί εισαγγελείς που εμπλέκονται με τα θέματα αθλητικής βίας να απαλλαχθούν από τα υπόλοιπα καθήκοντά τους και να ασχολούνται αποκλειστικά με αυτά τα ζητήματα.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε 4 μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας στα γήπεδα.

-Κλείνουν οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών. Κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο με έδρα την επίσημη ΠΑΕ.

-Η Αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο στους οργανωμένους οπαδούς και ειδικά στις «Θύρες» που στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Ο έλεγχος περνά από τις εταιρείες security των ΠΑΕ, στην Αστυνομία. Όταν μάλιστα κρίνεται απαραίτητο θα υπάρχει και απροειδοποίητος έλεγχος της Αστυνομίας στις θύρες των οργανωμένων.

-Θα δημιουργηθεί παρατηρητήριο βίας σε συνεργασία με την UEFA και των κρατών-μελών.

Παράλληλα, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη με τους «Big 4» -κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια ειλικρινής και εποικοδομητική συζήτηση- θα τοποθετηθούν ολοκληρωμένα συστήματα με κάμερες στα γήπεδα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του έθεσε επί τάπητος και άλλα δυο μέτρα:

-Το κλείσιμο θυρών των οργανωμένων οπαδών

-και το πλέον σκληρό, το οποίο προβλέπει τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Πηγή: ethnos.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X