Το μυαλό, η συγκέντρωση και η διάρκεια ομάδας και κόσμου, θα φέρουν την πρόκριση

Το μυαλό, η συγκέντρωση και η διάρκεια ομάδας και κόσμου, θα φέρουν την πρόκριση
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για την τεράστια προσοχή που απαιτείται για την αυριανή ρεβάνς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ για να προκριθεί αύριο εις βάρος της Ντιναμό, θα πρέπει να είναι καλύτερη απ’ ότι ήταν στο Ζάγκρεμπ. Και για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, η ομάδα του Αλμέιδα αύριο θα πρέπει να είναι καλή και συγκεντρωμένη και στα δύο ημίχρονα και όχι μόνο στο ένα, όπως ήταν στην Κροατία.

Θυμίζω ότι τα εκτός έδρας γκολ για τις προκρίσεις, δεν παίζουν πλέον κανένα επιπλέον ρόλο. Αν δηλαδή η Ντιναμό προηγηθεί με 0-1 (χτυπάω ξύλο τη στιγμή που το γράφω), φέρνει αυτομάτως την υπόθεση-πρόκριση σε απόλυτη ισορροπία και μάλιστα με την ψυχολογία υπέρ της, μεταφέροντας αυτομάτως το άγχος στην «Ένωση». Δεν ισχύει πια αυτό που ίσχυε, που με 1-2 στο πρώτο ματς, είχες εσύ το πάνω χέρι, ακόμα κι αν βρισκόσουν πίσω στη ρεβάνς με 0-1. Και δεν το θυμίζω επειδή δεν το ξέρετε, αλλά για να το εμπεδώσουμε άπαντες.

Ως εκ τούτου, είτε μιλάμε για άγχος, είτε για αγωνιστική απραξία, είτε για οτιδήποτε, η ΑΕΚ
δεν πρέπει να μπει στο παιχνίδι αύριο, όπως μπήκε στο Ζάγκρεμπ. Προφανώς και δεν
ξεχνάω το «μετά» και το γεγονός ότι η ομάδα ισοπέδωσε τους Κροάτες στο δεύτερο
ημίχρονο, αλλά ουσία έχει να εστιάσουμε στο τι πρέπει να διορθωθεί και όχι σε όσα πήγαν
όπως έπρεπε.

Πολύ κομβικό το ποιος θα σκοράρει πρώτος

Είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΚ προετοιμάζεται ψυχολογικά με τη σωστή νοοτροπία ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Και με αυτή τη νοοτροπία, πρέπει να πάει και ο κόσμος στο γήπεδο αύριο. Μην θεωρήσει δηλαδή κανείς ότι μετά το 1-2 του πρώτου αγώνα, η ΑΕΚ έχει μετατραπεί σε ακλόνητο φαβορί. Μια στιγμή αδράνειας, ένα λάθος, μια κακή συγκυρία, μπορεί να «εξαφανίσει» το πλεονέκτημα που υπάρχει και να φέρει την κατάσταση σε απόλυτη ισορροπία.

Κι επειδή το σκορ του πρώτου αγώνα, καθιστά πολύ μα πολύ κομβικό το ποιος θα σκοράρει πρώτος, εκτιμώ ότι μονόδρομος για την ΑΕΚ είναι να κάνει από την αρχή, αυτό που έκανε στο «Μάξιμιρ» στο δεύτερο ημίχρονο. Να μην περιμένει δηλαδή την Ντιναμό, να μην της δώσει, ούτε πρώτες, ούτε δεύτερες μπάλες, αλλά να την λιώσει στο πρέσιγνκ ψηλά από το ξεκίνημα, να της κλέψει την μπάλα και να προηγηθεί.

Τους παίκτες για να το πετύχει, αναντίρρητα τους έχει. Γιατί αντιστοίχως, μονόδρομος για την Ντιναμό θα είναι να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και να προηγηθεί εκείνη. Κι αυτοί τους έχει τους παίκτες για να το κάνει, για να ξέρουμε τι λέμε.

Ο ρόλος της κερκίδας

Η κερκίδα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο για την πίεση, την ορμή και την επιθετικότητα της ΑΕΚ από το πρώτο δευτερόλεπτο. Πώς; Με το να μην αποπροσανατολίσει την ομάδα, με το να μην κάνει να ασχοληθεί κανείς από τους έντεκα, αλλά και από τον πάγκο με οτιδήποτε άλλο εκτός από το παιχνίδι.

Με το να μην υπάρξει η παραμικρή αφορμή για διακοπή, με το να μην χρειαστεί να εκνευρίσει την ομάδα αλλά και τον κόσμο, η οποιαδήποτε σύσταση από τα μεγάφωνα. Είναι μια πολύ δύσκολη μάχη η αυριανή και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι μας. Και η ομάδα, πριν ξεκινήσει το πούλμαν για το γήπεδο και ο κόσμος. Το μυαλό, η συγκέντρωση και η διάρκεια ομάδας και κόσμου, θα φέρουν την πρόκριση.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X