Να δεις τι σου 'χω για μετά...
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις βελτιώσεις που δεδομένα θα έχει η ΑΕΚ στην πορεία καθώς το βασικό της συστατικό παραμένει ίδιο και ενισχυμένο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προβληματίστηκε η ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ανασταλτική λειτουργία της. Είναι κάτι υπαρκτό, ομολογημένο άλλωστε και από τον ίδιο τον προπονητή της. Θα ήταν τουλάχιστον αφελές να πίστευε κάποιος ότι θα μπορούσε να παρουσιαστεί απολύτως εναρμονισμένη με τις ανάγκες του αγώνα ύστερα από αυτά που είχαν προηγηθεί αλλά και με το ξεκάθαρο ελαφρυντικό της έλλειψης αγώνων, καθώς ήταν το πρώτο επίσημο ματς και μάλιστα ύστερα από 16 ημέρες χωρίς παιχνίδι μετά το τελευταίο φιλικό στην Τραπεζούντα.

Μέσα στο άντρο των φασιστοειδών, μπροστά σε μάτια φίλων των εν δυνάμει δολοφόνων που κρατούνται στην Ελλάδα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που θέλαμε σε αποθέματα ψυχικής δύναμης και κατανόησης των απαιτήσεων του αγώνα. Πράγματι πελαγοδρόμησε σε κάποια σημεία και αυτό είναι κάτι που πρέπει να δει παίζοντας σε υψηλότερο επίπεδο από το ελληνικό, όμως εν τέλει η νοοτροπία της και το τακτικό πλάνο που αποτελεί συνέχεια της περυσινής σεζόν, την οδήγησαν στη νίκη που λογικά θα φέρει και την πρόκριση. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι ο αντίπαλος πέραν του ότι ήταν πιο έτοιμος, δεν είναι κάποια αμελητέα ποσότητα. Πρόκειται για την πιο ισχυρή ομάδα της Κροατίας, με αρκετούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και σωστή αγωνιστική δομή. Δεν είναι λοιπόν μικρό αυτό που η ΑΕΚ κατάφερε.

Αυτό που προέχει είναι η σύνεση ενόψει του Σαββάτου. Η προσήλωση για επιπλέον 90 λεπτά ώστε να έρθει πρόκριση. Η ψυχραιμία σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να φύγει αυτό το παιχνίδι δίχως να μας αφήσει την παραμικρή μουντζούρα, ενόσω μας περιμένουν στη γωνία τόσο τα απανταχού ναζιστοειδή όσο και η UEFA που από χθες κομπάζει για την καλή οργανωτική λειτουργία των Κροατών, αφού πρώτα τους ξέπλυνε για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν στην Αθήνα.

Δεν νοείται να γίνει το παραμικρό, απαγορεύεται να ξεφύγει έστω και ένας από όσους βρεθούν στο γήπεδο -εντός κι εκτός- για να δώσει δικαιώματα. Το χειρότερο το πάθαμε και θα θρηνούμε για πάντα, το να βρεθεί η ομάδα σε δύσκολη θέση δεν είναι κάτι που θα προσφέρει ανακούφιση παρά μόνο περισσότερο πόνο. Θα το θέλει και ο Μιχάλης εκεί ψηλά, κάθε ευρωπαϊκός αγώνας φέτος να είναι μία κιτρινόμαυρη τελετή στη μνήμη του, με δέος και σεβασμό στην ανείπωτη τραγωδία την οποία η οικογένεια της ΑΕΚ βιώσει.

Πόσο καλύτερα πράγματα θα δούμε

Σε αγωνιστικό επίπεδο τώρα, δεν θα σταθώ πολύ στις αδυναμίες για τους λόγους που προανέφερα αλλά και για το γεγονός ότι στον πάγκο υπάρχει ο άνθρωπος που τα έχει δει όλα πριν από εμάς για εμάς. Αυτός που κάθε αδυναμία θα την ξεσκονίσει, θα την επισημάνει και θα τη δουλέψει. Αυτός που δεν συμβιβάζεται πότε με κάτι λιγότερο από τη νίκη και με αυτή τη στάση του έχει καταφέρει να δημιουργήσει έναν οργανισμό που όχι απλώς αρνείται να χάσει, αλλά δεν το χωράει ο νους του ότι θα φύγει από το γήπεδο χωρίς να έχει πάρει το ματς. Είναι τόσα άλλωστε αυτά που περιμένουμε, αυτά που η ΑΕΚ μας έχει για μετά…

Είδαμε χθες τον Αραούχο, έχοντας σπάσει όλα τα ιατρικά κοντέρ, να παρουσιάζεται στο γήπεδο σαν να μην έχει λείψει μία μέρα, με το ίδιο πάθος, την ίδια θετική επιρροή για όλους τους άλλους. Είδαμε τον Πισάρο σε μία στιγμή να ξεδιπλώνει τη σπουδαία κλάση του κι αναλογιζόμαστε πόσες τέτοιες θα μας χαρίσει ακόμα. Είδαμε τον Γαλανόπουλο -για τον οποίο και συγχωρέστε μου την παρένθεση, πολλοί από εσάς που διαβάζετε εδώ λέγατε πράγματα άσχημα όταν έγραφα ότι μόλις φτάσει στο 100% θα βοηθήσει πολύ- να πατάει στο γήπεδο με τρομερή αυτοπεποίθηση και ως 8αρι υψηλής πιστότητας να δίνει ασίστ (στο γκολ του Πινέδα που ακυρώθηκε) και να πετυχαίνει καθοριστικό γκολ.

Περιμένουμε επίσης να μπει στην εξίσωση ο Πόνσε, περιμένουμε επιπλέον έναν στόπερ υψηλού επιπέδου που θα έρθει ηια να γεμίσει το κέντρο της άμυνας ώστε ο Βίντα και ο Μουκουντί να νιώθουν περισσότερη άνεση, να παίρνουν αδερφέ και τα ρεπό τους. Θέλουμε επίσης πίσω τον καλό Γκατσίνοβιτς, απαλλαγμένο από τραυματισμούς, ώστε να δώσει αυτή την ουσία στην τελική προσπάθεια είτε πρόκειται για γκολ είτε για ασίστ, προσφέροντας παράλληλα τις αδιάκοπες υπηρεσίες του στο pressing και στο passing game.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ το μόνο που μας κάνει είναι να ονειρευόμαστε για ακόμα πιο όμορφα πράγματα από πέρυσι. Λίγη περισσότερη τύχη να έχει στα θέματα των τραυματισμών αποφεύγοντας «βαριά» περιστατικά όπως αυτά που σε μεγάλο βαθμό την ταλαιπώρησαν πέρυσι, με αποκορύφωμα την πολύμηνη απώλεια του Φερνάντες όταν όλα είχαν τελειώσει. Με υγεία θα είναι πάλι έως το τέλος βασική διεκδικήτρια των τίτλων στην Ελλάδα και δεδομένα θα προχωρήσει αρκετά στην Ευρώπη. Την χρειάζεται ασφαλώς και την αγωνιστική τύχη, όμως πλέον έχει φτάσει στο επίπεδο που σε πολλές περιπτώσεις θα την ορίζει μόνη της,. Όπως συνέβη και στο Ζάγκρεμπ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X