UEFA Super Cup: Μία ολλανδική... επινόηση

UEFA Super Cup: Μία ολλανδική... επινόηση
Photo Credits: INTIME

H αναμέτρηση του UEFA Super Cup επινοήθηκε από τον Ολλανδό ρεπόρτερ Άντον Βίτκαμπ, προκειμένου να... κριθεί η κορυφαία ομάδα της σεζόν στην Ευρώπη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αγώνας για το UEFA Super Cup 2023 που θα διεξαχθεί (16/8) στο στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», είναι ο πρώτος τελικός συλλόγων της UEFA που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα από τότε που η Μίλαν νίκησε την Λίβερπουλ με 2-1 στον τελικό του UEFA Champions League στην Αθήνα για την αγωνιστική περίοδο 2006/07.

Η Αθήνα, είναι η 11η… έδρα που φιλοξενεί τον αγώνα από τότε που άλλαξε από τη μακροχρόνια έδρα του, το Μονακό, μετά την Πράγα (2013), το Κάρντιφ (2014), την Τιφλίδα (2015), το Τρόντχαϊμ (2016), τα Σκόπια (2017), το Ταλίν (2018), την Κωνσταντινούπολη (2019), την Βουδαπέστη (2020), το Μπέλφαστ (2021) και το Ελσίνκι (2022).

Μία ολλανδική… επινόηση

Πρόκειται για την αναμέτρηση ανάμεσα στη νικήτρια του UEFA Champions League και σε εκείνη του UEFA Europa League, που επινοήθηκε από τον Ολλανδό ρεπόρτερ Άντον Βίτκαμπ, προκειμένου να… κριθεί η κορυφαία ομάδα της σεζόν στην Ευρώπη.

Οι κάτοχοι του Κυπέλλου Πρωταθλητριών /Champions League ανέκαθεν συμμετείχαν, αντιμετωπίζοντας τους κατόχους είτε του Κυπέλλου Κυπελλούχων (1973-99) είτε του Κυπέλλου UEFA/UEFA Europa League.

Tο τρόπαιο του UEFA Super Cup

To τρόπαιο έχει ύψος 58 εκατοστά και βάρος 12,2 κιλά. Χρησιμοποιείται από το 2006, αλλά διατηρεί το βασικό σχέδιο του «προκατόχου» του, το οποίο σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε στο εργαστήριο Bertoni στο Μιλάνο.

Οι νικητές δικαιούνται να φτιάξουν ένα αντίγραφο, υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπερβαίνει τα τέσσερα πέμπτα των διαστάσεων του πρωτοτύπου.

Δεν υπάρχει παράταση

Εάν το σκορ είναι ισόπαλο μετά την κανονική διάρκεια, ο νικητή θα κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι χωρίς παράταση.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X