Με οδηγό το dna της ΑΕΚ του Αλμέιδα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι αυτό που είπε ο Γιόνσον στη συνέντευξη Τύπου και τα σημάδια της αλλαγής νοοτροπίας της ΑΕΚ από Αλμέιδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τίποτα δεν ξεπερνάει το κακό που μας βρήκε και την απώλεια της ανθρώπινης ζωής, τον χαμό του Μιχάλη, αλλά πραγματικά τίποτα. Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να εστιάσουμε σε αυτό που έρχεται απόψε το βράδυ στην Κροατία και το Ζάγκρεμπ, στον αγώνα της ΑΕΚ με την Ντινάμο, για την προκριματική φάση του Champions League. Είναι το γεγονός που οφείλουμε να εστιάσουμε και να τσεκάρουμε σε επίπεδο ανάλυσης και ουσιαστικής συζήτησης. Να υποχρεώσουμε και όλους όσοι ασχολούνται με το αντικείμενο και με την ΑΕΚ και οι οποίοι έχουν επηρεαστεί φυσικά όπως όλοι μας και δικαιολογημένα.

Η Ένωση βρίσκεται όμως εκεί για ένα σκοπό σημαντικό και με επιπλέον κίνητρο να δώσουν χαρά στον πληγωμένο κόσμο της ΑΕΚ και στην οικογένεια του Μιχάλη, όσο γίνεται, διότι ο πόνος τους δεν θα μαλακώσει, δεν θα σβήσει, όσος χρόνος και αν περάσει… Πρέπει να μείνουμε για τις επόμενες ώρες και μέρες στο καθαρά αγωνιστικό. Διότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας θέλουν να πετύχουν την υπέρβαση και να επιστρέψουν στην Ευρώπη με εμφατικό τρόπο και να αποτελέσει ένα ουσιαστικό statement επιστροφής και στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η ΑΕΚ έχει δεδομένη ευρωπαϊκή παρουσία για τη σεζόν αυτή, αφού πριν καν αρχίσει η χρονιά, έχει κλειδώσει την παρουσία της στο conference. Ωστόσο είναι λογικό και δικαιολογημένο να απαιτεί το παραπάνω και δη τον κόσμο των αστεριών… Και για να είμαστε ειλικρινείς πρόκειται για μια ομάδα, αυτή του Αλμέιδα, η οποία βάση εικόνας αγωνιστικής και ποιότητας ποδοσφαίρου, αξίζει να συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για αυτό θα το επιδιώξει και θα ψάξει να το πετύχει με το τρόπο που έχει κερδίσει τους πάντες.

Με βασικό και κεντρικό οδηγό της ΑΕΚ το dna της, αυτό που εξήγησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ο Γενς Γιόνσον. Απλά, τόσο κατανοητά, ειλικρινά αφοπλιστικά από τον Δανό μέσο… “Ξέροντας την ομάδα και τον προπονητή μας, πάντα θέλουμε να κερδίζουμε. Δεν ήρθαμε εδώ για να παίξουμε για την ισοπαλία. Ήρθαμε για να κερδίσουμε. Και αν κερδίσουμε αύριο, δεν θα πάμε το Σάββατο για να το υπερασπιστούμε στην έδρα μας, αλλά για να κερδίσουμε και πάλι. Αυτό είναι το dna μας”, είπε και τα λόγια του επιβεβαιώνουν αυτό που γράφαμε τόσο καιρό τους προηγούμενους μήνες αλλά έμοιαζε δυσνόητο για τον πολύ κόσμο έως ότου αποδείχτηκε στο χορτάρι.

Η αλλαγή νοοτροπίας και θέσεων παικτών!

Διότι δεν υπήρχε αναμέτρηση, ούτε μισή, στην οποία η ΑΕΚ να έπαιξε για να διαχειριστεί αποτέλεσμα ή ματς! Ακόμη και στα παιχνίδια που η Ένωση δεν κέρδισε ήταν κυρίαρχη, έπαιζε το παιχνίδι της και κατάφερνε να επιβληθεί. Ας μην το κατάφερνε στο αποτέλεσμα σε ελάχιστες περιπτώσεις. Για αυτό άλλωστε ήρθε και η απόλυτη επιτυχία και επικράτηση – κυριαρχία… Δεν θα γινόταν διαφορετικά η κατάκτηση του νταμπλ αν δεν υπήρχε η νοοτροπία και το dna της ομάδας νικήτριας. Αυτό συνιστά και το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ματίας Αλμέιδα και μετά όλα τα άλλα, διότι τεράστια επιτυχία συνιστά και η αλλαγή θέσεων προσώπων, όπως ο Αραούχο, ο Γκατσίνοβιτς, ο Γκαρσία, ο Τσούμπερ και άλλοι…

Αυτό απέδωσε σωστά με τα λόγια του ο Γενς Γιόνσον και συνιστά και το μεγάλο ατού της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Ένα παιχνίδι που αποδείχτηκε από τα λόγια και του Δανού μέσου ότι δεν έχει να κάνει με τα τραγικά συμβάντα της περασμένης εβδομάδας. Προφανώς και επηρεάστηκε το γκρουπ αλλά ο επικεφαλής του Ματίας Αλμέιδα έχει δουλέψει τόσο σωστά προκειμένου να μην αποπροσανατολιστεί η ομάδα και όλοι οι παίκτες. Διότι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο επιπλέον για την ομάδα, να έχει έναν νέο λόγο για να βγάλουν όλοι παραπάνω από το 100%, από την άλλη δεν υπάρχει σωστή διαχείριση θα προκληθεί αναστάτωση, θα χαθεί η συγκέντρωση και τελικά ο στόχος.

Ο Γιόνσον πανηγυρίζει

Αυτό όμως είναι κάτι που αποδείχτηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεί κανείς στην ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα δούλεψε σωστά μαζί με τους συνεργάτες του για να φτάσει στο βαθμό που θέλει την πνευματική κατάσταση των νταμπλούχων και αυτό έχει τεράστια σημασία! Διότι είναι εξίσου δύσκολο με το τακτικό και το αγωνιστικό καθαρά, το κομμάτι που αφορά τη δουλειά στην ψυχολογία και τη διαχείριση των συναισθημάτων. Επιπρόσθετα σε ότι αφορά στο κομμάτι που αφορά το χορτάρι γνωρίζουμε την ομάδα, είναι ιδια και υπάρχει ομοιογένεια, σωστή ανταπόκριση σε αυτό που αποδίδει στο εκάστοτε γήπεδο που παίζει!

Μετράμε αντίστροφα λοιπόν για το ματς. Η ΑΕΚ είναι έτοιμη αλλά δίχως ρυθμό και παιχνίδια και αυτό παίζει ρόλο ουσιαστικό. Σε αυτό το κομμάτι με προβληματίζει η ανταπόκριση της ομάδας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Επίσης καλά τα λόγια τα μεγάλα και η αούα για τα μέτρα ασφαλείας αλλά το μόνο που δεν χρειάζεται να φοβίζει την ΑΕΚ είναι το γηπεδικό, η δύναμη της έδρας, το Μάξιμιρ δεν είναι καμία έδρα φόβητρο… Καλή επιτυχία ΑΕΚαρα μου!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X