Ενας μαχαίρωσε, όλοι τους δολοφόνησαν

Ενας μαχαίρωσε, όλοι τους δολοφόνησαν
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει για τον θάνατο του Μιχάλη, την υποκριτική UEFA και τους συλληφθέντες που πρέπει όλοι να δικαστούν για δολοφονία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μία εβδομάδα συμπληρώνεται σήμερα από τη δολοφονία του Μιχάλη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η μαυρίλα δεν λέει να φύγει. Και ας παίζει αύριο ματς η ΑΕΚ, προκριματικά Champions League, αυτό που τόσο πολύ περίμενε και περιμέναμε. Μέσα μου άδειασα και δεν με ενδιαφέρει τόσο πια η τύχη του ματς, τους ζευγαριού, αυτές τις ώρες που γράφω το blog. Σαν να μην έχει νόημα όλο αυτό πια. Στην θέση του Μιχάλη θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, εμείς, εγώ.

Η ΑΕΚ θα παίξει σε μία διοργάνωση της UEFA που το «Respect» για την ανθρώπινη ζωή, τη διαφορετικότητα και το ποδόσφαιρο έχει νόημα μόνο όταν στοχεύει στο χρήμα και στους χορηγούς. Οτιδήποτε άλλο δεν την ενδιαφέρει και κάνει δημόσιες σχέσεις. Ο Σλοβένος Τσεφέριν δεν θα κάνει ποτέ κακό σε Κροάτες και η απώλεια ανθρώπινης ζωής θα είναι απλά μία παράπλευρη απώλεια στο βωμό του κέρδους. Αυτή είναι η UEFA, αυτή ήταν χρόνια, αυτή παραμένει και τώρα που ζούμε από κοντά πως αντιδρά και αφουγκράζεται τα γεγονότα. Ακόμη και τα πιο σοβαρά. Και προσωπικά επίσης δεν περιμένει τίποτε από την συνάντηση Μητσοτάκη-Τσεφέριν και από αυτή με τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων.

Οι εγκληματικές κινήσεις της Αστυνομίας είναι… ύποπτες. Για να μην πω κάτι πιο σοβαρό και χοντρό. Δεν νοείται να υπάρχει υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρχηγός της ΕΛΑΣ και Αττικάρχης στην θέση του, την στιγμή που 150 δολοφόνοι μπήκαν από τα σύνορα στην Αλβανία, διέσχισαν ανενόχλητοι όλη την χώρα, μπήκαν στην Αττική, μπήκαν σε συρμούς του Ηλεκτρικού, έφτασαν στην Νέα Φιλαδέλφεια με χούλιγκαν του ΠΑΟ και έκαναν δολοφονική επιδρομή σε μία πλατεία με οικογένειες, παιδιά και κόσμο που βρισκόταν εκεί για οτιδήποτε άλλο, παρά για… ραντεβού θανάτου. Τα υπόλοιπα των Κροατών και του Κούγια είναι προφανώς βιασμός της αλήθειας και εξυπηρετούν σκοπούς τους για να ξεφύγουν από την ελληνική δικαιοσύνη.

Ενας μαχαίρωσε, όλοι τους δολοφόνησαν

Μέχρι στιγμής 105 αποβράσματα είναι σε προφυλάκιση, αναζητούνται και άλλα, μιας και συμμετείχαν πάνω από 150 άτομα σε όλο αυτό. Μέχρι στιγμής όπως είναι και ο μόνος που το φωνάζει δεξιά και αριστερά, ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Χρήστος Μαυρομάτης, δεν υπάρχει κατηγορία για δολοφονία σε κανέναν από τους 105. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την επόμενη μέρα. Πρέπει άμεσα η ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της (;) και να βρει στοιχεία για όσους συμμετείχαν σε αυτή τη δολοφονική επίθεση, να τα δέσει η ανακρίτρια και να προστεθεί ως κατηγορία. Διότι σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγηθούμε και σε νέο φιάσκο με μαζικές απελευθερώσεις. Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη για να αποδοθεί δικαιοσύνη, και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος όταν εμπλέκεται η Ελληνική Αστυνομία σε όλο αυτό.

Ολοι με αυτό το σκεπτικό είναι δολοφόνοι…

Στα μάτια μου, όλοι τους είναι «δολοφόνοι» όταν συμμετέχουν σε όλο αυτό. Όλοι «δολοφόνησαν» εκείνο το βράδυ και ας μαχαίρωσε μόνο ένας τον Μιχάλη. Ήρθαν εδώ τόσα χιλιόμετρα και έψαξαν να σκοτώσουν. Πρέπει να έχουν την ίδια τύχη με τα αποβράσματα που δολοφόνησαν τον Άλκη.

Η καταδίκη τους είναι το ελάχιστο που πρέπει σε ένα κράτος δικαίου, για μία δικαιοσύνη που τιμά το όνομα τους, απέναντι σε μία οικογένεια που θρηνεί το παιδί της, σε μία χώρα που μοιάζει έρμαιο.

Παράλληλα περιμένω και απαιτώ την αποβολή της Ντιναμό και της κάθε Ντιναμό στην Ευρώπη από την UEFA. Αυτό απαιτώ για οργανισμούς οι οποίοι επιτρέπουν να υπάρχουν δολοφόνοι στο εσωτερικό τους και τους κανακεύουν-μεταφέρουν σε όλη την Ευρώπη εδώ και χρόνια.

Και να θυμάστε και οι… εδώ και οι… έξω, όλα αυτά τα αποβράσματα οι εν δυνάμει δολοφόνοι ανά πάσα στιγμή, δεν έχουν κανένα «δέσιμο» με τις ομάδες. Οι νίκες τους είναι μόνο εκτός αγώνων, έξω από το χορτάρι. Οι εντός δεν τους ενδιαφέρουν. Θα μπορούσαν να είναι οποιαδήποτε ομάδα, αρκεί να έβρισκαν μία τρύπα να μπουν. Και μπαίνουν. Σαν τα σκουλήκια.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X