Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της ΕΕ και προσβολή των θεσμών»

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: «Οι δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της ΕΕ και προσβολή των θεσμών»
Photo Credits: INTIME

Για «ευθεία παρέμβαση» στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και για «προσβολή των θεσμών της χώρας μας», κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για «ευθεία παρέμβαση» στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και για «προσβολή των θεσμών της χώρας μας», κάνει λόγο η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς, σχετικά με την ποινική μεταχείριση των Κροατών χούλιγκαν, οι οποίοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Απαντώντας ουσιαστικά στον Κροάτη πρόεδρο που επέκρινε τη συνεχιζόμενη κράτηση των περίπου 100 συμπατριωτών του, χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, για τη δολοφονία του νεαρού Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, δικαστές και εισαγγελείς επισημαίνουν πως η ελληνική Δικαιοσύνη έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αναλυτικά η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Οι σημερινές (σ.σ. χθεσινές, 12.08.2023) δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας.

Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: newsit.gr

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X