Opta: Υπερυπολογιστής «βγάζει» πρωταθλήτρια στην Premier League 2023/24 τη Μάντσεστερ Σίτι

Opta: Υπερυπολογιστής «βγάζει» πρωταθλήτρια στην Premier League 2023/24 τη Μάντσεστερ Σίτι
Photo Credits: INTIME

Ο Υπερυπολογιστής της Opta «βγάζει» πρωταθλήτρια στην Premier League 2023/24 τη Μάντσεστερ Σίτι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Premier League 2023-24 ξεκινάει αύριο (11/8) και σύμφωνα με τα προγνωστικά η Μάντσεστερ Σίτι δεν θα έχει αντίπαλο, υπερασπίζοντας τον τίτλο της.

Υπερυπολογιστής της Opta, βρετανική εταιρεία αθλητικών αναλυτικών στοιχείων, έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 10.000 προσομοιώσεις σχετικά με το πώς θα είναι η τελική κατάταξη του αγγλικού πρωταθλήματος τη σεζόν που ξεκινάει, και δίνει τη Μάντσεστερ Σίτι ξεκάθαρη νικήτρια, με πιθανότητα 90,2 τοις εκατό.

Να σημειωθεί ότι, στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ο επόμενος πιο ξεκάθαρος υποψήφιος για τον τίτλο είναι η Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχει 69,3 τοις εκατό πιθανότητες να κερδίσει την Bundesliga.

Στις προσομοιώσεις, μόνο εννέα ομάδες ήταν ικανές να εκθρονίσουν τους παίκτες του Πεπ Γκουαρντιόλα, τρεις από αυτές ξεχωρίζουν: η Άρσεναλ με 4,1%, η Λίβερπουλ με 3,5% και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1,7%.

Οι, Νιούκαστλ (0,22%), Τσέλσι (0,13%), Μπράιτον (0,08%), Άστον Βίλα (0,04%), Τότεναμ (0,01%) και Μπρέντφορντ (0,01%) θα μπορούσαν να πουν ότι θα χρειάζονταν κάτι παραπάνω από ένα θαύμα.

Εάν οι προβλέψεις γίνουν πραγματικότητα, θα ήταν η πρώτη φορά που μια ομάδα κέρδισε την πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου τέσσερις συνεχόμενες σεζόν.

Σχετικά με την κατάκτηση μιας θέσης στο Champions League, η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες -χωρίς να υπολογίζονται οι «Πολίτες»-, είναι η Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, που στις προσομοιώσεις κατάφερε να προκριθεί στο 79,9%. Ακολουθεί με 33,6%. Λίβερπουλ (κατά 76,8%) και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (κατά 63,2%) θα συμπλήρωναν τις τέσσερις θέσεις για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Δεν προκαλεί έκπληξη ότι ο υπερυπολογιστής δίνει τη Λούτον πρώτη υποψήφια προς υποβιβασμό. Στις 10.000 προσομοιώσεις τερμάτισε στην τελευταία θέση το αξιοσημείωτο 28,1% των περιπτώσεων και στη ζώνη του υποβιβασμού το 62,3% των περιπτώσεων.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, επίσης πρόσφατα ανέβηκε, με 49%, και η Μπόρνμουθ, με 48,9%, είναι οι δύο άλλοι σύλλογοι που υποβιβάζονται από τον υπερυπολογιστή Opta. Η Έβερτον (34%), η Νότιγχαμ Φόρεστ (33,8%) και η Μπέρνλι (33,2%) έχουν επίσης σοβαρά νούμερα για να φοβηθούν τα χειρότερα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X